رکوردشکنی تاریخی طلا؛ پیشبینی بانکهای جهانی از آینده قیمتها
پس از افزایش قابل توجه قیمت طلا در هفته گذشته که به ثبت رکوردهای جدیدی انجامید، موسسات مالی گلدمن ساکس و یوبیاس پیشبینیهای تازهای درباره قیمت این فلز گرانبها ارائه کردند.

موسسات مالی معتبر گلدمن ساکس و یوبیاس بار دیگر پیشبینیهای مثبتی برای قیمت طلا ارائه کردهاند. این پیشبینیها به دلیل تقاضای بالاتر از حد انتظار از سوی بانکهای مرکزی جهانی و نقش طلا به عنوان یک سپر در برابر رکود اقتصادی و ریسکهای ژئوپلتیک، انتظارات برای افزایش بیشتر قیمت آن در سال 2025 را تقویت میکند.
براساس گزارشی از بلومبرگ، تحلیلگران گلدمن ساکس، از جمله لینا توماس اکنون انتظار دارند قیمت طلا تا پایان سال به ۳,۷۰۰ دلار در هر اونس برسد و تا میانه ۲۰۲۶ به چهار هزار دلار صعود کند؛ در حالیکه جان توس، تحلیلگر بانک یوبیاس پیشبینی قیمت ۳۵۰۰ دلاری را تا ماه دسامبر ۲۰۲۵ دارد.
رشد کم سابقه طلا در هفته گذشته
این هدفهای قیمتی جدید پس از آن تعیین شدند که طلا هفته گذشته رشد 6.6 درصدی را ثبت کرد و قیمت آن با ثبت رکوردی جدیدی به بیش از 3,245 دلار در هر اونس رسید. به روزرسانی چشمانداز قیمت طلا از سوی این دو موسسه مالی معتبر نشان دهنده اجماع صعودی قوی درباره قیمت شمش طلا در شرایط افزایش نااطمینانی است.
تحلیل گلدمن ساکس از آینده طلا
تحلیلگران گلدمن ساکس معتقدند که خریدهای بخش دولتی احتمالا امسال به طور متوسط به 80 تن در هر ماه خواهد رسید و توصیه خود برای خرید طلا را تکرار کردند. به گفته آنها، افزایش ریسکهای رکودی نیز احتمالا سبب افزایش ورودی سرمایه به صندوقهای بورسی با پشتوانه طلا خواهد شد.
این تحلیلگران با بیان اینکه اقتصاددانان ریسک وقوع رکود را 45 درصد میبینند، تاکید کردند که جریانهای اخیر سرمایه بسیار فراتر از انتظار بودهاند و احتمالا بازتابی از افزایش تقاضای سرمایهگذاران برای پوششی در مقابل ریسک و کاهش در قیمت داراییهای ریسکی است. به اعتقاد آنها، اگر چنین سناریویی اتفاق بیفتد، ورودی سرمایه به صندوقهای بورسی میتواند شدت بگیرد و قیمت طلا را تا پایان سال به 3880 دلار در هر اونس برساند.
چشمانداز یوبیاس
در همین حال، بانک یوبیاس انتظار تقاضای قوی از سوی بخشهای مختلف بازار از جمله بانکهای مرکزی، مدیران داراییهای بلندمدت و صندوقهای کلان را دارد؛ چراکه تغییر در تجارت جهانی و شرایط ژئوپلتیک نیاز به سرمایهگذاری در داراییهای امن را تقویت کرده است. با این حال، به اعتقاد جان توس، همچنان فضای بیشتری برای افزایش سرمایهگذاری در طلا وجود دارد، زیرا موقعیتهای بازار هنوز به سطح اشباع نرسیدهاند.
به گفته او، میزان سرمایهگذاری در طلا به دارایی صندوقها میتواند از سطوحی که در 2020 به آن رسیده بود فراتر رود، ولی لزوما به اوج خود در 13-2012 نخواهد رسید. توس اضافه کرد: پایگاه سرمایهگذاران طلا از زمان شوک مالی سال ۲۰۰۸ گستردهتر شده است، چراکه پایداری نااطمینانیها نیاز به تنوع بخشی به سبد داراییها را تقویت میکند.
در عین حال، کاهش نقدینگی بازار طلا، بهدلیل رشد محدود عرضه معادن و ذخایر بزرگ طلا نزد بانکهای مرکزی و صندوقهای بورسی، میتواند نوسانات قیمت را تشدید کند.