-

نرخ بهره در جهان چقدر است؟

از نرخ بهره ۵۰ درصدی ترکیه تا نرخ ۰/۲۵ درصدی در ژاپن

نرخ بهره در جهان چقدر است؟

از نرخ بهره 50 درصدی ترکیه تا نرخ 0.25 درصدی در ژاپن، هر کشور با توجه به شرایط اقتصادی خود، استراتژی متفاوتی را در پیش گرفته است. در این گزارش نرخ بهره کشورهای مختلف جهان را بررسی خواهیم کرد.

 در حالی که اقتصاد جهانی همچنان با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند، نرخ بهره به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای سیاست پولی، نقشی کلیدی در تعیین مسیر اقتصادی کشورها ایفا می‌کند. در این گزارش، تصویری جامع از وضعیت نرخ‌های بهره در مناطق مختلف جهان ارائه شده و تحولات اخیر در سیاست‌های پولی کشورهای کلیدی مورد بررسی قرار گرفته است.

آمریکای شمالی

ایالات متحده آمریکا نرخ بهره 4.5 درصدی دارد. فدرال رزرو در آخرین نشست خود در دسامبر ۲۰۲۴ نرخ بهره را 0.25 درصد کاهش داد. تحلیلگران در سال ۲۰۲۵ دو کاهش نرخ بهره را پیش‌بینی می‌کنند که احتمالاً مجموع آن‌ها 50 واحد پایه خواهد بود. این بانک اعلام کرد که هرچند سیاست‌هایش انبساطی‌تر شده‌، در صورت نیاز آن‌ها را بازبینی می‌کند. پاول اعلام کرد که آمریکا به وضوح به نرخ بهره خنثی خود نزدیک‌تر شده، در نتیجه تا زمانی که بازار کار و اقتصاد قوی بمانند، کاهش بیشتر نرخ ممکن است محتاطانه در نظر گرفته‌ شود. کانادا نیز با نرخ بهره 3.25 درصد، رویکرد مشابهی را دنبال می‌کند و در آخرین اعلام، نرخ خود را کاهش داده است.

اروپا

بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را در سطح 3.15 درصد نگه داشته است. انگلستان با نرخ 4.75 درصد، یکی از بالاترین نرخ‌های بهره ۱۵ سال اخیر خود را دارد و دورانی سخت از سیاست پولی را تجربه می‌کند. سوئیس با نرخ 0.5 درصد، پایین‌ترین نرخ بهره را در میان اقتصادهای پیشرفته اروپایی دارد.

آسیای شرقی و اقیانوسیه

ژاپن پس از حدود 17 سال نرخ بهره منفی، نرخ بهره خود را افزایش داد و به 0.25 رساند که تغییری تاریخی محسوب می‌شود. اندونزی با نرخ 6 درصد و کره جنوبی با نرخ سه درصد، سیاست‌های متعادل‌تری را دنبال می‌کنند. استرالیا با نرخ بهره ۴.۳۵ درصد سیاست‌های انقباضی را برای کنترل تورم ادامه می‌دهد.

خاورمیانه

ترکیه با نرخ بهره 50 درصد، یکی از بالاترین نرخ‌های بهره جهان را دارد که در تلاش برای مهار تورم افسارگسیخته اعمال شده است. عربستان سعودی با نرخ پنج درصد و امارات متحده عربی با 4.65 درصد، سیاست‌های همسو با فدرال رزرو آمریکا را دنبال می‌کنند.

آمریکای لاتین

برزیل پس از یک کاهش کوتاه‌مدت، اخیراً نرخ بهره خود را به 12.25 درصد افزایش داده است. آرژانتین با نرخ بهره 32 درصد، یکی از بالاترین نرخ‌های بهره در جهان را دارد که نشان‌دهنده بحران اقتصادی عمیق این کشور است. البته پیشرفت این کشور در زمینه تورم که نرخ بهره به سبب آن مرتباً کاهش می‌یابد، قابل توجه است. به نقل از FXempire، در سال 1990، نرخ بهره این کشور به 1389.88 رسیده و پایین‌ترین نرخ آن 1.2 درصد در سال 2004 بوده است. اواخر سال 2023، نرخ بهره آرژانتین 100 درصد بوده است که از آن زمان به طور مرتب، ماهانه حداقل یک بار کاهش یافته است.

آفریقا

آفریقای جنوبی با نرخ بهره 7.75 درصد، تلاش می‌کند تا ثبات اقتصادی را حفظ کند. نیجریه با نرخ 27.5 درصد، به نقل از برخی منابع یکی از بالاترین نرخ‌های بهره در قاره آفریقا را دارد.

سخن پایانی

پایین نگه داشتن نرخ بهره مزایای بی شماری دارد. امید است که نظام بانکی ایران هم به این مسئله دقت بسیاری به خرج دهد و به رشد و شکوفایی اقتصادی کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین