کسب مدال طلا در جشنواره بینالمللی اختراعات در سیلیکون ولی توسط کاملیا احمدخان
کاملیا احمدخان، مخترع ایرانی برنده مدال طلا برای اختراع مدیریت ایمنی پروژه در جشنواره بینالمللی اختراعات در سیلیکون ولی شد.
کاملیا احمدخان، در یک دستاورد شگفتانگیز، مدال طلای معتبر را در جشنواره بینالمللی اختراعات سیلیکون ولی (SVIIF) 2024 به دست آورد، این افتخار به خاطر اختراع نوآورانه وی با عنوان "مدیریت ایمنی و اجرایی پروژهها مبتنی بر IOT و AI" به او اعطا شد که راهکار نوینی را برای افزایش ایمنی پروژه و بهینهسازی فرآیندهای مدیریتی در محیطهای صنعتی و ساختوساز معرفی میکند.
SVIIF یکی از معتبرترین پلتفرمها در جهان برای شناخت نوآوریهای پیشگامانه است و پیروزی خانم احمدخان یک نقطه عطف مهم در مسیر حرفهای او به شمار میآید.
بیوگرافی کاملیا احمدخان:
کاملیا احمدخان در سال 1369 در تهران به دنیا آمد و پس از مدت کوتاهی به همراه خانوادهاش به آلمان مهاجرت کرد، او سالهای ابتدایی تحصیل خود را با علاقه بسیار زیاد در زمینه فناوری ادامه داد و با دریافت مدرک کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع در یکی از دانشگاههای معتبر آلمان، قدم اصلی خود را در زمینه حرفهایاش برای تحقیق و توسعه در حوزههای هوش مصنوعی و سیستمهای هوشمند برداشت.
کاملیا احمدخان در مورد گذشته خود گفت: علاقه من به فناوری از دوران کودکی آغاز شد، همیشه کنجکاو بودم که چگونه اشیاء و سیستمهای اطرافم کار میکنند و به دنبال یافتن راهحلهایی برای مسائل بودم، به طوری که بارها برای رسیدن به پاسخ سوالاتم وسایل را تا حد خراب شدن باز و بسته کردم، این کنجکاوی در نهایت مرا به مهندسی هدایت کرد، جایی که به پتانسیل عظیم ترکیب هوش مصنوعی با سیستمهای عملی برای حل چالشهای واقعی پی بردم.
اختراع اخیر خانم احمدخان نشان دهنده روح کنجکاوی و نوآوری او است، این اختراع نتیجه سالها تحقیق و توسعه است که به منظور پاسخ به نیاز حیاتی ایمنی در مدیریت پروژه طراحی شده است.
این دستگاه که اخیرا با ثبتش توجه بسیاری را در جامعه فناوری جهانی جلب کرده، در واقع یک فناوری پیشرفته IOT (اینترنت اشیاء) را با تجزیه و تحلیلهای مبتنی بر هوش مصنوعی ترکیب میکند تا نظارت بر پروژه و ایمنی کارگران را بهینه کند.
این سیستم مدیریت ایمنی پروژه، بر مبنای یک دستبند هوشمند طراحی شده است که در محلهای ساختمانی و صنعتی، امکان نظارت لحظهای را به مدیران و کارفرمایان میدهد.
این دستبند به مدیران پروژه این امکان را میدهد که هر جنبهای از پیشرفت پروژه را با دقت پیگیری کنند، علاوه برا آن، در کنار بررسی پروژه، ایمنی کارگران نیز از طریق نظارت مداوم تضمین میشود.
این دستبند مجهز به حسگرهای پیشرفتهای است که میتواند خطرات بالقوه ایمنی را شناسایی کند، معیارهای سلامت کارگران را پیگیری کند و حتی امنترین مسیرها برای انجام وظایف در محل را پیشنهاد دهد.
خانم احمدخان در مورد انگیزهاش برای این اختراع گفت: متوجه شدم که بسیاری از صنایع، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، با ناکارآمدیها و خطرات ایمنی مواجه هستند. این خطرات، که سالانه علاوه بر ایجاد خسارات مالی، موجب جان باختن بسیاری از کارگران زحمتکش می شود، را میتوان با ابزارهای فناوری مناسب کاهش داد.
اختراع من به دنبال پر کردن این خلا است و یک سیستم قابل اعتماد با استفاده آسان را فراهم میآورد که هم ایمنی و هم کارایی اجرای پروژه را تضمین میکند.
یکی از ویژگیهای بارز این دستبند، روشی است برای پیگیری پیشرفت پروژه که ورودی دستی از کارگران را با پردازش تصاویر خودکار ترکیب میکند، این رویکرد خطای انسانی را به حداقل میرساند و در عین حال دادههای دقیقی را برای تصمیمگیری مدیران فراهم میکند.
همچنین، ادغام دستگاه با سیستم داده، دسترسی بیوقفه به مستندات پروژه، ارتباط واقعی با اعضای تیم و یک پیگیری جامع از تمام فعالیتهای پروژه را ممکن میسازد که احتمال سوءتفاهمها و اختلافات را کاهش میدهد.
کاملیا احمدخان در مورد تجربهاش در جشنواره بینالمللی اختراعات در سیلیکون ولی اظهار کرد: این یک تجربه چالشبرانگیز ولی ارزشمند بود، این جشنواره تعداد زیادی شرکتکننده از سرتاسر جهان را داشت که اختراعات نوآورانه پیشرفتهای را به نمایش گذاشتند.
سطح رقابت بسیار بالا بود و بسیاری از ایدههای بسیار فوقالعاده ارائه شدند، اما این محیط همچنین فرصتی عالی برای ایجاد ارتباط با رهبران صنعت و سرمایهگذاران بالقوه را فراهم کرد.
دریافت مدال طلا از سوی SVIIF فقط یک گواه بر تأثیر بالقوه اختراع او نیست، بلکه درهای جدیدی برای همکاریهای آینده باز میکند.
کاملیا احمدخان در ادامه افزود: هدف اصلی من از شرکت در این مسابقه بین المللی این بود که بتوانم اختراعم را به جامعه جهانی معرفی کنم تا از این طریق بتوانم فرصتهای جدیدی برای تبادل دانش، ایدهها و تجربیات با سایر متخصصین و مخترعین پیدا کنم.
به طور کلی، شرکت در این مسابقات برای من فرصتی است که بتوانم فناوریهای نوین خود را به دنیا معرفی کنم و نقشی فعال در پیشبرد روند توسعه تکنولوژیهای پایدار در سطح جهانی ایفا کنم.
کاملیا احمدخان با رویایی برای گسترش کاربرد اختراعاتش در صنایع مختلف، از جمله ساختوساز، تولید، و حتی بهداشت و درمان در حال پیشرفت است.
وی در ادامه گفت: یکی از اهداف اصلی من ادامه تحقیق و توسعه در زمینههای هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء است، این دو حوزه تکنولوژی پتانسیل بسیاری برای ایجاد تحولات در صنایع مختلف دارند.
من قصد دارم سیستمهای هوشمندتر، خودکارتر و پیشبینیکنندهتر طراحی کنم تا بتوانم به طور قابل توجهی بهرهوری و کارایی را در صنایع مختلف بهبود ببخشم، این سیستمها باید قادر باشند به طور مستقل یاد بگیرند و خود را با تغییرات دنیای واقعی تطبیق دهند.
کاملیا احمدخان در مورد مشاوره برای مخترعان جوان و اهمیت پشتکار خاطر نشان کرد: مسیر نوآوری آسان نیست، این مسیر نیاز به اشتیاق، صبر و تمایل به پذیرش شکستها دارد، اما در عین حال این مسیر میتواند با احساس رضایت همراه باشد.
زمانی که میبینید اختراع شما بر زندگی افراد و جوامع تاثیر مثبت میگذارد، احساس بسیار خوبی به سراغ شما میآید، اگر ایدهای دارید که باور دارید میتواند جهان را تغییر دهد، از پیگیری آن نترسید و با تمام وجود آن را دنبال کنید.
در نهایت لازم به ذکر است که خانم کاملیا احمدخان، علاوه بر اختراعش در زمینه مدیریت ایمنی پروژه، اختراعات دیگری در زمینههای دیگر هوش مصنوعی نیز به ثبت رسانده است.
وی همچنین با اختراعات دیگری نیز در مسابقات مشهور بینالمللی شناخته شده و مدالهای رنگارنگی نیز دریافت کرده است، تمامی این افتخارات گواهی بر تعهد خانم احمدخان در زمینه حرفهای دارد
اختراعات و جوایز کاملیا احمدخان:
- الگوریتم تشخیص خودکار مشکل:
برنده مدال برنز در نمایشگاه بینالمللی اختراعات ژنو، آوریل 2024 و جایزه تایلند برای بهترین اختراع و نوآوری از شورای ملی تحقیقات تایلند
- سیستم نظارت بر ایستگاههای شارژ خودروهای الکتریکی مبتنی بر پروتکل OCPP:
برنده مدال طلا در مسابقه بینالمللی اختراعات و نوآوری INTARG لهستان 2024، همچنین جایزه ویژه تایلند برای بهترین اختراع در حوزه مدیریت صنایع
این جوایز متعدد او نه تنها حاکی از استعداد فنی است بلکه نمایانگر علاقه او به خلق راهحلهایی است که میتواند به طور مثبت بر صنایع و جوامع تأثیر بگذارد.
کاملیا احمدخان در مسیر حرفهای و تحقیقاتیاش همواره متواضع و هدفمند باقی مانده است.
کاملیا احمدخان در پایان خاطر نشان کرد: تمرکز من همیشه بر روی استفاده از فناوری برای بهبود زندگی مردم بوده است، خواه از طریق افزایش ایمنی، افزایش کارایی، یا خلق راهحلهای پایدار.
برای کاملیا احمدخان، مسیر اختراع هنوز به پایان نرسیده است، او همچنان به گسترش آنچه با AI و IOT ممکن است، ادامه میدهد و ما اطمینان داریم که جهان با اشتیاق منتظر دستاورد بعدی اوست.