-
تاکید رئیس پلیس فتا بااشاره به شگرد مجرمان در فضای مجازی

گول تبلیغات کار در منزل را نخورید

این روزها پول درآوردن کار بسیار سختی است، اما بعضی‌ها خیلی راحت پول در می‌آورند. فقط کافی است کارت ملی و کارت بانکی افراد از همه‌جا بی‌خبر را که در تله آگهی کار در منزل افتاده‌اند، به‌چنگ بیاورند و بعد کلاهبرداری اینترنتی شروع می‌شود، اما کسی که پایش گیر است و باید جواب پول‌های ازدست‌رفته مردم و البته قانون را بدهد، همان فرد از همه‌جا بی‌خبر است که برای کسب درآمد به قول خودشان یک کار راحت و قانونی پیدا کرده‌اند.

گول تبلیغات کار در منزل را نخورید

سردار گودرزی

 البته قانونی بودن این کار را هم کلاهبرداران اینترنتی مطرح می‌کنند، در صورتی که نه‌تنها این کار قانونی نیست، بلکه کلاه گشادی سر اجاره‌دهندگان کارت ملی و کارت بانکی می‌رود.

تجارت سیاه

رئیس پلیس فتا پایتخت از تجارت سیاه مجرمان سایبری خبر داد و گفت: این مجرمان با سوء‌استفاده از هویت دیگران و فریب آنها از طریق اجاره سیم‌کارت، کارت و حساب‌های بانکی یا کاربری صرافی‌های رمز ارزی شهروندان بی‌اطلاع، اقدام به اعمال مجرمانه می‌کنند. به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا، سردار داود معظمی‌گودرزی اظهار کرد: ترفند اصلی مجرمان سایبری، استفاده از کلیدواژه‌های درآمد دلاری یا کار در منزل است، البته وظیفه پلیس فتا این است که مجرمان سایبری را رهگیری و آنها را در چنگال قانون گرفتار کند.

به‌گفته وی، باتوجه به اقدامات بسیار خوبی که توسط پلیس فتا، قوه قضاییه و بانک مرکزی انجام شده، مجرمان تلاش می‌کنند با ترفندهای مختلف، هویت خود را پنهان کرده و از هویت دیگران استفاده کنند. وی بااشاره به تبعات واگذاری کارت بانکی به افراد غیر ادامه داد: یکی از رایج‌ترین شگردهای مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران است که در ۲ بخش این موضوع بیشتر اتفاق می‌افتد؛ یکی سوءاستفاده از حساب‌ها و کارت‌های بانکی که همه شاخه‌های آن مانند اینترنت بانک و نرم‌افزارهای مرتبط را در بر می‌گیرد و دیگری سوءاستفاده از سیم‌کارت‌هایی که به نام اشخاص مختلف است.

تبلیغات کذب موسسات کاریابی و کار در منزل

سردار معظمی‌گودرزی بااشاره به رمزارزها هم افزود: در این حوزه شیادان باتوجه به نیاز مجرمان به کیف پول دیجیتال و حساب کاربری برای عملی کردن اهداف مجرمانه خود، با استفاده از ترفندهای مختلف تحت‌عنوان موسسات کاریابی یا کار در منزل، درآمد دلاری و ... اقدام به تبلیغات می‌کنند. وی ادامه داد: این شیادان پس از ترغیب شهروندان به همکاری با این شغل‌های پوششی و با فریب افراد جویای کار و سوءاستفاده از حساب کاربری که با نام و هویت آنها ساخته شده، اقدام به کلاهبرداری از دیگر کاربران می‌کنند.

این مقام پلیس تهران بزرگ بااشاره به اینکه باتوجه به صراحت قانون و جرم‌انگاری، مسئولیت هرگونه تراکنش بانکی برعهده دارنده کارت است و حفظ و نگهداری سیم‌کارت، تماس‌ها و پیام‌ها نیز برعهده دارنده خط تلفن است، گفت: روزانه تعداد زیادی از شهروندان آگاهانه یا از سر ناآگاهی، گرفتار چنین پرونده‌هایی می‌شوند و یکی از هزینه‌های آن، این است که باید رضایت شاکیان را بگیرند و این جرم به‌عنوان سوابق کیفری برای آنها درج می‌شود و اگر تکرار جرم داشته باشند، قانون به‌صراحت تکلیف را مشخص کرده است. رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد با مراجعه به دفاتر خدمات ارتباطی اپراتورها، سیم‌کارت‌های به‌نام خود را بررسی کنند و اگر سیم‌کارتی وجود دارد که در اختیار آنها نیست، اما با هویت شان ثبت شده، بلافاصله پیگیری قانونی را انجام دهند. سردار معظمی‌گودرزی تاکید کرد: البته راه‌های کوتاه‌تری مانند کدهای پیامکی نیز برای بررسی اینکه سیم‌کارت دیگری به نام ما ثبت شده است یا خیر؟وجود دارد. همچنین می‌توان با جست‌وجو در موتورهای جست‌وجوگر و اپراتورها آنها را شناسایی و از آن طریق هم برای این منظور اقدام کرد.

وی افزود: مردم در صورت مشاهده موارد مشکوک، موضوع را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir گزارش کنند.

کار در منزل یا کلاهبرداری اینترنتی؟

اگر جمله کار در منزل را در اینستاگرام یا تلگرام جست‌وجو کنید با چند کانال روبه‌رو می‌شوید که وعده درآمدهای روزی ۵ میلیون تومان یا ۲۰ تا ۵۰ میلیونی در ماه می‌دهند؛ کانال‌هایی که توسط یک ادمین با اسم مستعار اداره می‌شوند و به کسانی که جویای کار هستند، اطمینان می‌دهند این یک کار قانونی و با مجوز بانک مرکزی است و فقط به‌دلیل اینکه خرید از صرافی‌ها محدودیت دارد، مجبور هستند از کارت‌های ملی و بانکی افراد دیگر استفاده کنند. روش کار را هم ادمین یکی از همین کانال‌های کار در منزل در جواب سوال خبرآنلاین این‌گونه توضیح می‌دهد: «سلام و عرض ادب، همان‌طور که داخل کانال مطالعه کردید، کار ما خریدو فروش ارز دیجیتاله...مانند تتر، ترون، بیت‌کوین و...کار کاملا قانونیه به‌علت سهمیه‌دار بودن و اینکه هرکسی به یه اندازه میتونه خرید کنه نیاز به همکار داریم...شرایط کار این‌گونه است شما رو ثبت‌نام میکنیم و خرید رو انجام میدیم و از هر خرید یه درصدی به شما میدیم؛ بین پنج الی ده درصد...و کار ما کاملا قانونیه هیچ‌گونه مالیاتی هم نداره... بنده یه سری توضیحات رو درباره آگهی و کاری که شما درش استخدام میشین، میدم تا یه آگاهی نسبی داشته باشین، بازم اگر سوالی بود در خدمتم و میتونید بپرسید. ما شرکت خرید و فروش ارزهای دیجیتالی (بیت‌کوین و ارزهای دیگر) هستیم و خرید و فروش در دوبی امارات، ایران و استانبول ترکیه انجام میدیم. تراکنش و خرید‌وفروش روزانه ما در روز زیاد هستش و بالای چندمیلیارد هستش و از این بابت که حساب‌های بانکی در ایران سقف انتقال وجه نهایتا هر حساب ۵۰ میلیون در روز و برای هر شخص با کلیه حساب‌ها ۱۰۰ میلیون در روز هستش، نیازمند حساب بانکی افراد دیگه برای کار خودمون هستیم. شرکت‌های ما افراد رو جذب میکنه که خریدها رو برای ما انجام بدن و در قبال این کار سود دریافت

می‌کنند. ما به دو صورت می‌تونیم با شما همکاری کنیم؛ اول اینکه حقوق ثابت روزانه بدیم بهتون و مهم نیست روزانه به حسابتون ۳۰ میلیون واریز و برداشت کنیم یا یک میلیون شما حقوق ثابت روزانه ۳۰۰ هزار تومان از ما دریافت میکنید هر شب (به هر شماره کارتی که بدین واریز رو انجام میدیم). دوم اینکه شما ۱۰ درصد از کل واریزی که به حساب شما انجام میشه رو پورسانت برمیدارین و درآمد روزانه شما بستگی به تراکنش روزانه ما با حساب شما داره؛ برای مثال اگر روزی ۵۰ میلیون واریز و برداشت به حسابتون بود، شما اون روز پورسانت‌تون ۱۰ درصد از ۵۰ میلیون هستش که میشه ۵ میلیون تومن و اگر روزی برای مثال ۳ میلیون واریز و برداشت داشتیم، میشه پورسانت‌تون ۳۰۰ هزار تومان اون روز...هر طور شما راحت باشید.

برای ثبت‌نام مدارک پایین رو بفرستید...

مدارک موردنیاز: کارت ملی در صورت نداشتن شناسنامه، کارت عابر بانک که رمز پویاش فعال باشه، شماره تماس‌همراه، شماره تماس ثابت، ایمیل مدارک خود را ارسال کنید تا ثبت‌نام رو انجام بدیم...».

پیام بالا را ادمین یک پیج کار در منزل در جواب سوال خبرآنلاین فرستاده است، یعنی در جواب این سوال که شرایط کار چگونه است و در آمد آن چقدر است چنین جوابی دریافت می‌کنید: درآمد روزی بالای ۵ میلیون تومان که برای هر فرد بیکاری مثل یک رویا می‌ماند. اما این رویا فقط در هپروت واقعیت دارد. در دنیای واقعی حقیقت چیز دیگری است. این کلاهبرداران برای پنهان کردن رد پول‌های دزدی به هویت و کارت بانکی که به فرد دیگر تعلق داشته باشد، نیاز دارند تا با استفاده از آن پول‌های دزدی را به ارزهای دیجیتالی که ردگیری نمی‌شوند، تبدیل کنند. البته این افراد چند بار هم به کارت بانکی افراد فریب‌خورده پول واریز می‌کنند تا اعتماد آنها را جلب کنند، اما اینها همه در باغ سبز است و بعد از چند وقت همه این پول‌ها باید برگردانده شود. طبق قانون، کسی که صاحب کارت بانکی است، باید همه اموال طلبکاران را پس بدهد، یعنی کسی که فریب آگهی در خانه ثروتمند شوید را خورده، در خانه فریب خورده و حالا با تحمل شکست سنگین، باید جوابگوی مراجع قانونی هم باشد. این در حالی است که افراد فریب‌خورده دست‌شان به هیچ‌جا بند نیست و فقط از طریق یک کانال تلگرامی که توسط یک سیم‌کارت دزدی یا اجاره‌ای ساخته شده، همه هویت شخصی و بانکی‌شان به‌یغما رفته است،در ارتباط هستند.

شما هم شریک جرم هستید

سپیده شهیدی، دکترای حقوق کیفری و جرم‌شناسی و مدرس دانشگاه درباره این آگهی‌های کار در منزل در شبکه‌های اجتماعی و وعده‌های پر زرق و برق آنها به خبرآنلاین می‌گوید: کلاهبرداران سایبری با وعده کسب سود و درآمد روزانه به‌صورت کار در منزل، اقدام به فریب افراد می‌کنند و با عنوان خرید ارز دیجیتال یا ارز دولتی، با ارقام متفاوتی حساب‌ها یا کارت‌های بانکی را به‌صورت هفته‌ای تا ماهانه و سالانه فقط برای پوشش برخی فعالیت‌های مجرمانه خود از قبیل قمار، شرط‌بندی، پولشویی، کلاهبرداری، فرار مالیاتی و... اجاره می‌کنند.

 از آنجا که طبق قانون مسئولیت تمام تراکنش‌ها و مبادلاتی که از طریق حساب و کارت بانکی انجام می‌شود، برعهده دارنده آن است؛ اگر افراد حساب بانکی و کد ملی خود را به فرد دیگری اجاره دهند و در ازای آن مالی یا وجهی تحصیل کنند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی است و به نحو فوق وجوهی که منشأ آنها اعمال مجرمانه بوده را در حساب خود نگهداری کنند یا موجب نقل و انتقال آن شوند، علاوه بر معاونت در جرم اصلی و تحمل مجازات مقرر برای آن جرم، به جرم پولشویی نیز محکوم می‌شوند.

این مدرس دانشگاه در ادامه توصیه می‌کند به‌هیچ‌عنوان کارت ملی و بانکی خود را در اختیار شخص دیگری قرار ندهید: دارندگان کارت‌های بانکی به‌هیچ‌عنوان و تحت هیچ شرایطی، پیشنهاد اجاره حساب یا کارت بانکی را با هیچ مبلغی نپذیرید، زیرا هیچ ادعایی مبنی بر عدم‌اطلاع، علم و آگاهی برای اجاره دادن حساب برای مراجع قانونی، مالیاتی، انتظامی و قضایی مسموع نیست و در صورت برخورد با چنین موارد مشکوکی، مراتب را به بخش فوریت‌های سایبری مرکز پیشگیری پلیس فتا اطلاع بدهید.

سخن پایانی

تا چند سال پیش، کار در منزل درست کردن گل کاغذی و شمع و جعبه‌های کادویی و وصل کردن کریستال‌های لوستر بود که بعضی از زنان خانه‌دار برای اینکه کمک‌خرج خانه باشند، چند ساعت در روز کار می‌کردند و درآمدی هم داشتند. اما حالا کار در منزل تفاوت زیادی با گذشته دارد. باتوجه به اقدامات بسیار خوبی که توسط پلیس فتا، قوه قضاییه و بانک مرکزی انجام شده، مجرمان تلاش می‌کنند با ترفندهای مختلف هویت خود را پنهان کرده و از هویت دیگران استفاده کنند و در این بین پلیس فتا مجرمان سایبری را رهگیری و آنها را در چنگال قانون گرفتار می‌کند، در عین حال رئیس پلیس فتای پایتخت بر هوشیاری شهروندان نیز تاکید دارد.

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین