نکات و راهنمای انتخاب بهترین جعبه آتش نشانی (فایر باکس)

نصب کپسول آتش نشانی در مکان مناسب و فراهم کردن بستری برای دسترسی راحت به این کپسولهای آتش نشانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. جعبه آتش نشانی یکی از ابزارهایی است که در صنعت آتش نشانی برای مهار حریق با تجهیزات داخلی مناسب استفاده شود. این جعبهها که با تنوع بالایی در بازار موجود هستند، میتوانند با فاصله 30 متری از یکدیگر در ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری مورد استفاده قرار گیرند. بسیاری از افراد فعال در صنایع مختلف، علاقه مند به خرید و اجرای این جعبههای آتش نشانی در محیطهای مختلف هستند؛ اما در مورد انواع آن و بهترین نوع برای خرید اطلاعاتی ندارند. در ادامه مقاله قصد داریم نکات مهم برای انتخاب بهترین جعبههای آتش نشانی را به شما توضیح دهیم.
آشنایی با جعبه آتش نشانی و عملکرد آن
جعبههای آتش نشانی تجهیزات مورد تایید سازمان آتش نشانی هستند که میتوانند روی دیوار ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری، کارخانهها و کارگاهها، مراکز آموزشی و ... نصب شوند. هدف اصلی نصب جعبه آتش نشانی، حفاظت از تجهیزاتی است که به منظور اطفای حریق دستی مورد استفاده قرار میگیرند. این جعبهها میتوانند از کپسولهای آتش نشانی، شلنگها و سایر تجهیزاتی که برای اطفای حریق مورد نیاز هستند، محافظت کنند و امکان دسترسی سادهتر را به افراد بدهند.
راهنمای خرید بهترین جعبه آتش نشانی
انتخاب بهترین جعبههای آتش نشانی مستلزم شناخت انواع آنها از نظر جنس، تعداد کابین، ابعاد و بسیاری از موارد دیگر است. با توجه به اینکه نیاز هر محیط برای اجرای جعبههای آتش نشانی متفاوت است، پس انتخاب بهترین جعبه نیز نیازمند دقت و بررسی زیادی است. نکات زیر میتوانند به خریداران این تجهیزات کمک زیادی کنند.
-
نحوه نصب
اولین نکته برای خرید بهترین جعبههای آتش نشانی، توجه به نحوه نصب آنها است. این محصولات دارای تنوع زیادی از نظر نحوه نصب هستند و میتوان آنها را به صورت توکار، روکار و ایستاده خریداری کرد. جعبه آتش نشانی روکار برای مکانهای مختلفی که امکان نصب این جعبهها به صورت توکار وجود ندارد، استفاده میشوند. جعبههای توکار فقط در مکانهایی که محفظه توخالی در داخل دیوار و یا ستون برای نصب جعبههای آتش نشانی قرار داده شده باشند، قابل استفادهاند. در نهایت جعبههای آتش نشانی ایستاده برای مواقعی که نیاز به جابجایی این جعبهها باشد، مورد استفاده قرار میگیرند.
-
تعداد کابین
یکی دیگر از مهمترین مواردی که باید در هنگام خرید جعبه آتش نشانی به آن توجه داشت، تعداد کابین است. کوچکترین نوع جعبههای آتش نشانی دارای یک کابین هستند که معمولا در داخل آن کابین، شلنگ آتش نشانی قرار داده میشود. اما اگر نیاز به نصب کپسول آتش نشانی در کنار شلنگ باشد، باید یک کابین دیگر نیز اضافه کرد. حال ممکن است سایز این دو کابین با یکدیگر یکسان و یا متفاوت باشند. بسته به اینکه نیاز به نصب چه تجهیزاتی در داخل جعبههای آتش نشانی دارید، باید تعداد کابین آنها را به صورت دقیق مشخص نمایید.
-
ساختار افقی و یا عمودی
جعبه آتش نشانی دو کابین میتواند به صورت افقی یا عمودی ساخته شود. بدین گونه که در ساختار افقی جعبه آتش نشانی، دو کابین در چپ و راست یکدیگر قرار گرفتهاند و امکان دسترسی به هر دو کابین به راحتی وجود دارد؛ اما جعبههای آتش نشانی عمودی دارای دو کابین به صورت پایین و بالا هستند. دسترسی به تجهیزات داخل این کابینها به دلیل بالا رفتن ارتفاع یکی از آنها کمی سخت است. معمولا جعبههایی که قرار است روی ستون نصب شوند، نمیتوانند افقی باشند و باید از جعبههای عمودی استفاده کرد؛ اما اگر امکان نصب جعبهها روی دیوار وجود داشته باشد، نمونههای افقی دسترسی راحتتری را در اختیار شما قرار میدهند.
-
جنس جعبه
جنس هر محصولی که برای حفاظت از تجهیزات آتش نشانی استفاده میشود، اهمیت بسیار زیادی دارد. در حال حاضر پرفروشترین نوع جعبههای آتش نشانی موجود در بازار دارای جنس فلزی هستند تا بتوانند در برابر فشارهای مکانیکی، ضربه و ... مقاومت خود را حفظ کنند. برای جلوگیری از زنگ زدگی، خوردگی و واکنش دهی این جعبهها، لازم است که آنها با پوشش گالوانیزه و یا رنگهای پودری الکترواستاتیک پوشش داده شوند. نوع ارزانتر این جعبهها در بازار، جعبههای آتش نشانی فایبرگلاس هستند که اگرچه مقاومت بالایی دارند؛ اما عملکرد آنها به اندازه جعبههای آتش نشانی فلزی خوب نیست.
-
ابعاد جعبه
نکته دیگری که باید در هنگام انتخاب جعبه آتش نشانی به آن توجه داشت، ابعاد جعبه است. یکی از اشتباهات رایج مشتریان این است که ابعاد محل نصب جعبهها را قبل از خرید مورد بررسی قرار نمیدهند. این موضوع باعث میشود تا جعبهای نامتناسب با سایز محیط نصب خریداری نمایند. بنابراین، بسیار مهم است که قبل از خرید ابعاد محل نصب این جعبهها را با متر اندازهگیری کرده و طول و عرض آن را یادداشت نمایید. سپس با توجه به این معیار، به دنبال انتخاب بهترین سایز جعبههای آتش نشانی باشید. بدیهی است که جعبههای آتش نشانی باید سایز کوچکتری نسبت به ابعاد اندازهگیری شده باشند.
-
رنگ جعبه
در صنعت آتش نشانی رنگها معانی مختلفی دارند و همین موضوع ایجاب میکند که برای انتخاب هر محصولی در این حوزه شما نیز به رنگ دقت کافی داشته باشید. جعبههای آتش نشانی در رنگهای زرد، قرمز، سفید و کرم تولید میشوند. برخلاف بسیاری از استانداردهای آتش نشانی، انتخاب رنگ برای این جعبهها از سوی آتش نشانی قانون خاصی نداشته و میتوان بسته به سلیقه، سبک دکوراسیون و شرایط محیط از هر یک از این جعبهها استفاده کرد. حتی برخی از جعبههای آتش نشانی دارای جنبه دکوراتیو نیز هستند تا بتوان آنها را در محیطهایی با حساسیت دکوری خاص به اجرا در آورد. با این حال در حال حاضر، متداولترین رنگ برای جعبههای آتش نشانی، رنگ قرمز است که میتواند توجه افراد را به خود جلب کند و در هنگام آتش سوزی نیز همچنان مشهود است.
بهترین کیفیت جعبههای آتش نشانی در به سازان سرای مهر آهنگ
جعبههای آتش نشانی از جمله محصولات باکیفیتیاند که عملکرد مناسب آنها میتواند مستقیما روی سلامت و جان و مال مردم تاثیرگذار باشد. از این رو انتخاب جعبههای باکیفیت و با عملکرد مناسب جزء مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. شرکت بهسازان سرای مهر آهنگ با چندین سال تجربه در زمینه تولید فایر باکس یا همان جعبه آتش نشانی، توانسته گام موثری را در خودکفایی ایران در زمینه خرید این محصولات بردارد. در صورت نیاز به انتخاب بهترین جعبههای آتش نشانی، میتوانید از طریق سایت این شرکت سفارش خود را ثبت نمایید.