بررسی های سایت کدال برای بازار محصولات هایما چندان خوشایند نبود.
بررسی اطلاعات منتشر شده ایران خودرو درباره هایما نشان میدهد این محصول مونتاژی ایران خودرو در پایان نیمه اول سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته با افت تولید حدود 35 درصدی مواجه شده است. آبیهای جاده مخصوص در پایان شهریور 1403 حدود 6 هزار و 870 دستگاه انواع هایما را در خطوط تولید خود تکمیل کردند. اما خودروساز ساکن کیلومتر 14 جاده مخصوص در همین بازه زمانی در سال گذشته تولید بیش از 10 هزار و 500 دستگاه هایما تولید کرده بود. این کاهش تیراژ به زبان عدد افت تولیدی حول و حوش سه هزار و 650 دستگاهی را نشان میدهد.
با توجه به اینکه کاهش عرضه میتواند روی قیمت بازاری خودروها تاثیر منفی گذشته و نمودار قیمت محصولات شرکتهای خودروساز را صعودی کند؛ مشخص شدن افت تولید حول و حوش 35 درصدی هایما برای مشتاقان این خودروی چینی خبر بدی محسوب میشود. روند تولید هایما از فروردین تا شهریور 1403 نشان میدهد این محصول مونتاژی ایران خودرو روند سینوسی را طی کرده است. به گزارش اقتصادنیوز، آبیهای جاده مخصوص در فروردین 1403 تولید تنها 6 دستگاه هایما را نهایی کردند. اما در اردیبهشت امسال کم کاری در تولید هایما را به نوعی جبران کردند و نزدیک به هزار و 800 دستگاه انواع هایما را در کارنامه خود ثبت کردند. اما خرداد که از راه رسید تولید هایما در خطوط تولید ایران خودرو با کاهش همراه شد. آبیهای جاده مخصوص در آخرین ماه از فصل بهار سال جاری حول و حوش هزار و 550 دستگاه انواع هایما را در خطوط تولید خود تکمیل کنند. بنابراین خودروساز ساکن کیلومتر 14 جاده مخصوص کاهش تیراژ نزدیک به 230 دستگاهی را در خرداد 1403 تجربه کرد.
روند کاهشی تولید هایما در تیر نیز ادامه داشت. ایران خودروییها در اولین فصل تابستان حول و حوش هزار و 100 دستگاه انواع هایما تولید کردند. این افت تولید محصول مونتاژی ایران خودرو به زبان درصد حدود 30 درصد است و انتظار میرود ایران خودروییها در دومین ماه از فصل تابستان 1403 تا حدی تیراژ تولید این محصول خود را افزایش دهند. این خودروساز در مرداد امسال بیش از هزار و 120 دستگاه انواع هایما را در خطوط تولید تکمیل کردند. بنابراین شاهد رشد تولیدی (هر چند اندک) حدود 2 درصدی هستیم.
شهریور امسال روند تولید هایما تا حدی بهبود یافت و مدیران تولید ایران خودرو با برنامهریزی توانستند تیراژ تولید هایما را تا حوالی هزار و 300 دستگاه افزایش دهند. بنابراین شاهد هستیم که رشد تولید هایما در شهریور به نسبت مرداد نزدیک به 15 درصد در کارنامه ایران خودرو ثبت شده است. اما همان طور که مشاهده کردید دوران طلایی هایما در اردیبهشت و خرداد 1403 بوده و این دوران طلایی در ماههای دیگر تکرار نشد. براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، به نظر میرسد بخشی از کاهش تیراژ تولید هایما در تابستان امسال ناشی از تخصیص پیدا نکردن ارز به ایران خودرو برای واردات قطعات CKD هایما باشد.
ایران خودروییها در پایان شهریور 1403 حول و حوش 6 هزار و 870 دستگاه انواع هایما تولید کردند. با توجه به 186 روزی که در نیمه اول سال جاری گذشت میتوان گفت آبیهای جاده مخصوص به طور میانگین روزانه 37 دستگاه هایما را در خطوط تولید تکمیل و روانه بازار کردند. بررسی «اقتصادنیوز» از سبد محصولاتی ایران خودرو نشان میدهد این خودروساز چهار مدل هایما شامل هایما S7 پلاس، هایما S5، هایما S8 و هایما X7 را در سبد محصولاتی خود جای داده است. باید منتظر ماند و دید آیا تغییری در روند تولید این خانواده خودرویی چینی اتفاق خواهد افتاد یا حضور هایما در سبد محصولاتی ایران خودرو کم رنگ خواهد شد؟