تاخیر در آزادسازی داراییهای ایران توجیهپذیر نیست
رئیسجمهوری با تاکید بر ضرورت آزادسازی منابع ارزی مسدودشده ایران در ژاپن گفت: تاخیر در آزادسازی داراییهای ایران در بانکهای ژاپنی توجیهپذیر نیست.
رئیسجمهوری با تاکید بر ضرورت آزادسازی منابع ارزی مسدودشده ایران در ژاپن گفت: تاخیر در آزادسازی داراییهای ایران در بانکهای ژاپنی توجیهپذیر نیست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، سید ابراهیم رئیسی در دیدار با وزیر امور خارجه ژاپن با قدردانی از کمکهای انساندوستانه ژاپن برای مقابله با کرونا، ابراز امیدواری کرد که تداوم همکاریهای دو کشور در این زمینه به ریشهکنی بیماری عالمگیر کرونا در دو کشور و جهان کمک کند.
رئیسجمهوری در این دیدار با تاکید بر ضرورت آزادسازی منابع ارزی مسدودشده ایران در ژاپن خاطرنشان کرد: تاخیر در آزادسازی داراییهای ایران در بانکهای ژاپنی توجیهپذیر نیست.رئیسی در پاسخ به اظهارات وزیر امور خارجه ژاپن مبنی بر ضرورت و اهمیت اجرای برجام بهعنوان یک توافق بینالمللی، گفت: ایران به همه تعهدات خود در برجام پایبند بوده و این امریکاییها هستند که به تعهدات خود عمل نکرده و یکجانبه از این توافق بینالمللی خارج شدند و تحریمها را گسترش دادند.
وی با اشاره به اینکه اروپاییها نیز بهدنبال امریکا از عمل به تعهدات خود در برجام سر باز زدهاند، تصریح کرد: بهطور طبیعی از کشوری که به تعهدات خود پایبند بوده باید تقدیر کرد و کشوری از برجام خارج شده و به تعهدات خود عمل نکرده باید مورد مواخذه قرار بگیرد و امریکاییها باید به افکار عمومی جهان پاسخ دهند که چرا به تعهدات خود در برجام عمل نکرده و از این توافق بینالمللی خارج شدهاند.
رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه ایران با اصل مذاکره مشکلی ندارد، تصریح کرد: با چه توجیهی تحریمهای امریکا علیه ملت ایران باید همچنان ادامه داشته باشد.
رئیسی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به تحولات اخیر در افغانستان با استقبال از تلاشهای ژاپن و دیگر کشورهای منطقه برای کمک به برقراری صلح و ثبات در افغانستان و منطقه، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از صلح و ثبات در افغانستان حمایت کرده و حمایت میکند؛ البته معتقدیم در افغانستان باید خود افغانستانیها تصمیم بگیرند.
رئیسجمهوری با بیان اینکه دخالت بیگانگان باعث شده مشکلات افغانستان ادامه داشته باشد، تاکید کرد: حضور امریکاییها در کشورهای منطقه از جمله افغانستان نهتنها امنیتساز نبوده، بلکه تهدیدآفرین نیز بوده و امروز امریکاییها بعد از ۲۰ سال اعتراف میکنند که حضورشان در افغانستان اشتباه بوده که بیتردید در آینده نزدیک درباره دیگر کشورهای منطقه و همچنین خلیجفارس نیز شاهد این اعتراف خواهیم بود.
رئیسی همچنین تامین امنیت آبهای منطقهای و بینالمللی را به نفع همه دانست و اظهار کرد: ایجاد هر گونه ناامنی در منطقه را برای امنیت منطقهای و بینالمللی خطرناک میدانیم و با آن مخالفیم. رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه اگر قدرتطلبی به هر شکلی در دنیا شکل بگیرد، به نفع هیچ ملت و منطقهای نخواهد بود، گفت: زورگویی امریکاییها، استقلال، آزادی و هویت ملتها را تهدید میکند و مقابله کشورها با یکجانبهگری و یکهتازی قدرتهای زورگو یک ضرورت است.
توکیو همواره از برجام حمایت کرده است
توشیمیتسو موتگی، وزیر امور خارجه ژاپن نیز در این دیدار با تبریک آغاز بهکار رئیسجمهوری اسلامی ایران، بر توسعه و تعمیق روابط دیرینه دو کشور تاکید کرد و گفت: ایران و ژاپن از دیرباز روابط دوستانه و خوبی داشتهاند و تردید ندارم که در دوره فعالیت دولت جدید نیز این روابط ادامه داشته باشد و بیش از پیش توسعه یابد.
وزیر امور خارجه ژاپن با تاکید بر تلاش این کشور برای برقراری صلح و ثبات در منطقه، گفت: توکیو همواره از برجام بهعنوان یک توافق بینالمللی حمایت کرده و بر این باوریم که احیای برجام به نفع همه بوده و میتواند به حل و فصل مشکلات از مسیر گفتوگو و مذاکره کمک کند.
موتگی در ادامه با ابراز نگرانی از تحولات اخیر در افغانستان، بر ضرورت توقف خشونت و حفظ جان مردم تاکید کرد و گفت: توکیو از تلاشهای دیپلماتیک کشورهای منطقه برای تحقق صلح و ثبات و آرامش در منطقه حمایت میکند و موضع اصولی ما این است که مشکلات و مسائل را باید از مسیر مسالمتآمیز و گفتوگو حل و فصل کرد.
تشویق برای توسعه صادرات و رفع تعهد ارزی
سید ابراهیم رئیسی همچنین در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، اتخاذ سازکارهای مناسب و عملی برای توسعه و رونق صادرات غیرنفتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید با اتخاذ سیاستها و اقدامات عملی و تشویقی روند توسعه صادرات غیرنفتی و بازگردانی ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور پیگیری شود.به گزارش ایسنا، رئیسجمهوری با اشاره به لزوم اتخاذ راهکارهای مناسب برای رفع موانع موجود در مسیر فعالیت صادرکنندگان و تسهیل فعالیت آنان، گفت: باید بهگونهای برنامهریزی و عمل کرد که با حذف موانع و دشواریهای فعالیت صادرکنندگان، انگیزههای لازم برای توسعه صادرات تقویت شود. رئیسی شناسایی و برطرف کردن موانع موجود در رفع تعهدات ارزی را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: انجام اقدامات قضایی برای رفع تعهدات ارزی باید آخرین راهکار باشد و تا جایی که امکان دارد از سازکار غیرقهری استفاده کرد.
رئیسی تصریح کرد: برای کسانی که نسبت به رفع تعهدات خود اقدام نکردهاند، بهجای معرفی به دادگاه باید از موارد جایگزین استفاده کرد؛ مگر در مواردی که تخلف آشکاری انجام شده باشد.
رئیسی نظارت و اخذ تضامین معتبر را بهعنوان یکی از راهکارهای الزام به اجرای تعهدات ارزی مورد اشاره قرار داد و گفت: میتوان با راهاندازی سامانهای، بهطور دقیق نظارتهای لازم را در این راستا انجام داد و در کنار آن با اخذ ضمانتهای جدی و موثق، صادرکننده را بدون نیاز به استفاده از پیگیریهای قضایی، ملزم به رفع تعهدات کرد. در این جلسه، بانک مرکزی گزارشی از عملکرد حوزه صادرات و میزان رفع تعهدات ارزی و اقدامات انجام شده در این راستا ارائه کرد.