-
با هدف توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد

راه‌اندازی طرح‌های معدنی چرام

با وجود اینکه به گفته کارشناسان ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد آب‌های سطحی، ۲۰ درصد جنگل‌های حوزه زاگرس، بیش از ۳۰۰ جاذبه کم نظیر گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد اما آنگونه که باید تاکنون از این ظرفیت‌ها در راستای تقویت زیرساخت‌ها و اشتغال پایدار استان بهره لازم برده نشده است.

راه‌اندازی طرح‌های معدنی چرام

مسئولان و مدیران دستگاه ‌ های اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد نیز از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، اقدام به تهیه نقشه راهی برای خروج استان از محرومیت ‌ ها و مشکلات انباشته شده از گذشته کردند. برهمین اساس راه ‌ اندازی طرح ‌ های معدنی چرام در دستور کار ایمیدرو قرار گرفت.

صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد روی ریل توسعه

با آغاز فعالیت دولت سیزدهم اقدامات مهمی در راستای توسعه معادن در سراسر کشور و به تبع آن استان کهگیلویه و بویراحمد در حال شکل گرفتن است با این روند پیش ‌ بینی می ‌ شود شاهد افزایش تولید داخلی و صادرات، پیشرفت و آبادانی به شکل متوازن در این استان باشیم.واگذاری ۶۵ محدوده معدنی شامل ۱۶ فقره پروانه اکتشاف، ۲۱ فقره گواهی کشف و ۲۸ پروانه بهره ‌ برداری یکی از کارهای بسیار مهمی بود که سال ۱۴۰۱ در این استان انجام شد.بازسازی و نوسازی و تامین ماشین ‌ آلات معادن، شفاف ‌ سازی و ساماندهی نظام حقوق دولتی معادن و اجرای بسته ‌ های سرمایه ‌ گذاری برای احیا و فعال ‌ سازی مجدد معادن راکد از دیگر گام ‌ های مهم در راستای توسعه بخش معدن بوده است.

اهداف فعال سازی طرح های معدنی چرام

وجیه اله جعفری تاکید کرد: هدف ما از فعال ‌ سازی طرح ‌ های معدنی شهرستان چرام و استان کهگیلویه و بویراحمد، کمک به توسعه و رشد اشتغال در منطقه است. به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، جعفری در دیدار با نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده و مقامات و مردم شهرستان چرام افزود: اقدامات اکتشافی ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نشان از ظرفیت در معادن فسفات و نیز بوکسیت این ناحیه است که البته فسفات جایگاه مناسب تری دارد. ‌ وی تاکید کرد: اکتشاف، نقطه آغازین توسعه معدن و صنایع پایین دستی است هرچند چالش هایی در دریافت مجوزهای اکتشافی ایجاد شده که با همکاری مقامات استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برطرف می ‌ شود. جعفری ادامه داد: مرحله بعدی طراحی ‌ های مربوط به نوع استخراج و برداشت ماده معدنی و... است از این رو تسریع در اخذ مجوزهای اکتشاف ضرورت دارد. معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در عین حال گفت: امروزه فعالیت بر روی معادن چرام سرعت گرفته و سرمایه ‌ گذار هم با تجهیزاتی که ویژه این منطقه خریداری کرده، برنامه ‌ های اکتشافی را در حال انجام دارد.

جعفری تاکید کرد: توسعه اکتشاف، زمینه تولید، اشتغال و کاهش تورم را به همراه دارد. وی درباره ویژگی ‌ های فسفات منطقه چرام گفت: با توجه به نوع خاص این ماده معدنی، دانش جدید نیاز داشته که برای احداث کارخانه فراوری فسفات، از تکنولوژی داخل و خارج کشور استفاده کرده ‌ ایم.

وی در ادامه از سرعت گرفتن ساخت کارخانه آهک هیدراته خبر داد. ‌ جعفری همچنین از تسریع فعالیت شرکت الومینای ایران، برای اکتشاف و استخراج فسفات خبر داد.

معادن کهگیلویه و بویراحمد در مسیر شکوفایی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به رشد صنعت در این استان گفت: در 2 سال گذشته در بحث واحدهای تولیدی از ظرفیت ‌ هایی همچون کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، ظرفیت سیستم بانکی و سایر امکاناتی استفاده شده است. وی بیان کرد: در طرح ‌ های تولیدی، از منابع تسهیلات تبصره ۱۸ ، حمایت ‌ های خوبی از این واحدها انجام شد و در تعدادی از بانک ‌ های استان افزون بر ۱۲۰ درصد تسهیلات پرداخت شد؛ یعنی علاوه بر تخصیصی که سهم شان بود، مبالغ بیشتری نیز از مرکز گرفته شد. البته در تعدادی از بانک ‌ ها نیز ضعف ‌ هایی وجود داشت که امید است در سال جدید این بانک ‌ ها بتوانند کمک بیشتری به بخش صنعت کنند.وی تاکید کرد: خوشبختانه استان توانسته است در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۷ واحد راکد را احیا کند و در سال جدید هم به همین نحوه اقدام خواهیم کرد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال ۱۴۰۱ ، وصول حقوق دولتی معادن استان رشد ۵۳ درصدی داشته است.وی افزود: سال گذشته بیش از 3 میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان حقوق دولتی از بهره برداران معادن و دارندگان مجوزهای برداشت مواد معدنی استان وصول شده که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۵۳ درصدی را نشان می ‌ دهد. در سال ۱۴۰۰ ، در مجموع بیش از ۲۴ میلیارد و ۴۰۳ میلیون ریال حقوق دولتی از بهره ‌ برداران معادن و دارندگان مجوزهای برداشت موقت مواد معدنی در این استان وصول شد.مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ایجاد زیرساخت ‌ های معادن استان، تصریح کرد: سال ۱۴۰۱ زیرساخت بخش معدن را تأمین کردیم؛ تا پیش از این دسترسی به معادن ما سخت بود به همین خاطر در سال گذشته عدد خیلی خوبی را در زیرساخت معدان هزینه کردیم.وی تصریح کرد: سال ‌ های متمادی تنها اسمی از معدن فسفات چرام می ‌ شنیدیم اما هنوز کسی وارد این معدن نشده بود، چون جاده دسترسی نداشت. این معدن برای استان بسیار استراتژیک و مهم است زیرا که محصولات آن می ‌ تواند راهگشای توسعه صنعتی و معدنی استان و شهرستان محل این معدن باشد. قرار است از باطله ‌ های این معدن خاک هیدارته تأمین شود و در سفر ریاست جمهوری نیز کلنگ ‌ زنی اسید فسفریک انجام می ‌ شود که قرار است از این معدن استفاده کند؛ زمین آن نیز تهیه شده است.روزبهان عنوان کرد: البته بنا داریم پروژه ‌ های بیشتری را در آینده متناسب با این معدن از جمله کارخانجات چسب، کود سوپر فسفات و غیره احداث کنیم و ما این معدن را وارد چرخه تولیدی و اقتصادی استان خواهیم کرد تا مردم چرام از این معدن بهره ‌ مند شوند.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در سایر شهرستان ‌ ها نیز توانستیم کارهایی در زیرساخت معادن انجام دهیم به گونه ‌ ای که در اواخر سال گذشته این معادن متقاضیانی داشتند آنها را به چرخه تولید برسانند.روزبهان ابراز کرد: در بخشی از معادن استان به دلیل عدم وجود کارخانجات مربوطه، مجبور به خام ‌ فروشی هستیم همچون بوکسیت ‌ هایی که در شهرستان ‌ های مختلف استان وجود دارد. وی تاکید کرد: خام فروشی برای استان تنها ضرر است اما در تلاشیم کارخانجاتی در استان مستقر کنیم که بتوانیم برای این کالاها و معادن ارزش افزوده ایجاد شود اما برای ایجاد این کارخانجات لازم است فاکتورهایی داشته باشیم؛ مثل اینکه ذخیره باید مناسب باشد.

تصمیماتی برای تحقق شعار سال

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد، شعار سال را یک شعار حکیمانه و هوشمندانه عنوان کرد و ادامه داد: رشد تولید که اتفاق بیفتد، تورم به خوبی مهار می ‌ شود. مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: بهترین راهکار مهار تورم رشد تولید است و ما اگر بتوانیم تولید را افزایش دهیم، تورم را مهار کرده ‌ ایم. روزبهان با اشاره به راهکارهای صمت کهگیلویه و بویراحمد برای افزایش تولید و مهار تورم، گفت: نخست؛ کارخانجات فعال موجود را پایش می ‌ کنیم تا از چرخه تولید خارج نشود. دوم اینکه واحدهای تولیدی که زیر ظرفیت کار می ‌ کنند را به صورت ‌ های مختلف حمایت می ‌ کنیم و سوم طرح ‌ های تولیدی با یپشرفت فیزیکیِ بالا را حمایت ویژه نموده که به تولید برسند و در مرحله چهارم طرح ‌ های ایجادی تعریف می ‌ کنیم و در روند بعدی واحدهای راکد را راه ‌ اندازی خواهیم کرد.

سخن پایانی

براساس آمار درحال ‌ حاضر ۸۲ فقره پروانه بهره ‌ برداری معتبر معدن در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۴۵ معدن فعال و مابقی غیرفعال و یا در حال تجهیز هستند.ظرفیت استخراج اسمی سالانه این معادن بیش از 5میلیون تن است که با استخراج واقعی بیش از ۲ . ۵ میلیون تن در سال فعالیت می ‌ کنند.چهارمین معدن نیترات دنیا در بخش دیشموک کهگیلویه و بویراحمد واقع است و از این جهت ایران را در جمع کشورهای دارای این ماده معدنی راهبردی قرار داده است.معدن فسفات چرام نیز یکی از بزرگترین معادن فسفات خاورمیانه است که براساس برآوردها با بهره ‌ برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر و در دراز مدت یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می ‌ شود.ارزش سرمایه ‌ گذاری معادن موجود استان کهگیلویه و بویراحمد نیز بیش از ۸۸۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۸۲۰ نفر برآورد شده است.عمده مواد معدنی استان مواد اولیه سیمان، گچ، آهک، سنگ لاشه، مالون، مرمریت، بوکسیت، فسفات، سلستین، مارن و دیگر موارد است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین