پروژههای دبل دک رولر اسکرین و شوتهای غبارنشان با موفقیت در شرکت فولاد خوزستان اجرا شد
اجرای موفقیتآمیز پروژههای دبل دکرولر اسکرین و شوتهای غبارنشان، افزایش کیفیت تولید گندلهسازی و کاهش انتشار غبار در فولاد خوزستان را به همراه داشت.
تولید پایدار و با کیفیت جهانی با در نظر گرفتن مولفههای زیستمحیطی، راهبرد اصلی مهم فولاد خوزستان بهشمار میآید.
پروژههای فولاد خوزستان در چارچوب طرحهای اصلی شرکت با اهداف: پایداری تولید، بهینه سازی، افزایش ظرفیت، زیست محیطی، ساختمانی و مسئولیتهای اجتماعی تعریف و اجرا میشوند.
در سالهای اخیر الزام پروژههای توسعه فولاد خوزستان، دارا بودن پیوست زیستمحیطی است و همچنین به منظور کاهش غبار صنعتی، پروژههایی مانند: نصب غبارگیرها، اجرای سیستمهای مه پاش و شوتهای غبار نشان در شرکت فولاد خوزستان به صورت مستمر اجرا شده است.
دو پروژه موفقی که یکی در طرح بهینهسازی بر افزایش کیفیت تولید گندله و دیگری از مجموعه پروژههای طرح زیست محیطی باعث کاهش قابل ملاحظه غبار در شرکت فولاد خوزستان شد، پروژههای دبل دکرولر اسکرین و شوتهای غبارنشان بود، که در ادامه، مصاحبه خبرنگار روابطعمومی فولاد خوزستان با رضا پیرعباسی مدیر پروژههای مواد اولیه درباره چگونگی اجرای این پروژهها را میخوانید.
جناب پیرعباسی در ابتدا در مورد مشخصات این دو پروژه توضیح دهید.
پروژه دبل دک رولر اسکرین، به منظور بهبود سیستم نگهداری و تعمیرات رولرها، افزایش بازدهی اسکرینها و بهبود کیفیت گندله تولیدی با استفاده از مستقل نمودن درایوهای آن اجرا شد.
این پروژه با هزینه ۶۶ میلیارد تومان و به مدت ۲۰ ماه تعریف و کار طراحی، تامین و نصب آن به شرکت فکور مغناطیس اسپادانا واگذار شد و در زمان توقف ۵ روزه گندلهسازی ۲ در بهمن ماه امسال و با استفاده از زمانهای محدودیت برق و گاز اعمال شده به شرکت، بهصورت شبانهروزی نصب و راهاندازی گردید.
اجرای این پروژه علاوه بر کاهش توقفات دبلدک قبلی و کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات مربوطه، تاثیر کیفی قابل ملاحظهای در حفظ دانهبندی مناسب گندله و افزایش کیفیت تولید آهن اسفنجی در واحد احیاها را به همراه دارد.
پروژه کنترل غبار تاور ۱۸ در مسیر انتقال گندله به واحدهای احیا، نیز یکی از پروژههای طرح جامع زیست محیطی است که با هدف کاهش انتشار غبار در تاور ۱۸ با استفاده از شوتهای غبار نشان و بدون مصرف انرژی، با سرمایهگذاری ۱۱ میلیارد تومان، از خرداد امسال و در مدت ۱۸ ماه تعریف شده است که فاز اول آن در توقفات یک ماهه زمزم ۲ در بهمن ماه امسال با موفقیت انجام گردید.
جناب مهندس در مورد ویژگیهای این پروژه و فناوری به کار رفته در آن توضیح دهید.
مهندسی پروژه کنترل غبار تاور ۱۸، تحت لیسانس شرکت Golf استرالیا انجام شده و اجرای آن بر عهدهی شرکت نوآوران مهندسی وتوس میباشد.
فاز اول این پروژه بهصورت نمونه و تحقیقاتی بر روی یکی از نوار نقالههای مسیر ارسال گندله به مخازن ذخیره روزانه زمزم ۲ (نوار نقاله ۵۸) در توقف سالیانه واحد زمزم ۲ به مدت یک ماه با موفقیت انجام گردید.
از ویژگیهای منحصر به فرد این پروژه، اجرای نخستین بار آن در سطح کشور میباشد و علاوه بر کاهش انتشار غبار، باعث کاهش سایش بدنه شوتها، جلوگیری از کاهش کیفیت گندله، حذف کامل ریزش گندله از اطراف شوتها، انتقال دانش و فناوری جدید شوتهای غبارنشان به شرکت فولاد خوزستان بوده است.
و سخن پایانی؟
شرکت فولاد خوزستان علاوه بر حفظ روند تولید، به دنبال راهکارهای عملی در مسیر کاهش آلایندهها و حفظ محیطزیست است.
اجرای این دو پروژه که با فناوری روز و بکارگیری دانش فنی متخصصان شرکتهای داخلی همراه بوده، گام بلندی در تحقق اهداف توسعه پایدار شرکت فولاد خوزستان بوده است.
در پایان از حمایتهای مدیرعامل، معاون برنامهریزی و اجرای پروژهها، همکاری مجموعه مدیریت بخش مواد اولیه و تلاش تیم پروژه پیمانکار، مشاور و کارفرما تشکر و قدردانی میکنم.