رمز ارزها ناجی روزهای سخت مردم افغانستان
بسیاری از اقتصاددانان معتقدند با سقوط نظام سیاسی افغانستان، احتمالا در آینده نزدیک مردم افغانستان بیشتر به رمزارزها تمایل نشان میدهند.
با فروپاشی نظام سیاسی یک کشور، نظام مالی هم سقوط میکند. بسیاری از اقتصاددانان با استفاده از این گزاره پیشبینی میکنند احتمالا در آینده نزدیک مردم افغانستان بیشتر به رمزارزها تمایل نشان میدهند.
یکی از بزرگترین تراژدیهای زندگی این است که سبک زندگی خود را از دست داده و به ناچار نسخهای که دیگران برایمان در نظر گرفتند را بپذیریم. تقریبا ۴۰ میلیون نفر از مردم افغانستان به زور اسلحه و کشتار زیر پرچم ظلم زندگی میکنند. با سلطه طالبان به افعانستان هرج و مرج حاکم شده و قشر زیادی از مردم تلاش میکنند از این کشور فرار کنند، گروه تروریستی داعش هم هر روز بمبگذاری میکند و جان میگیرد.
مشاغل تعطیل شده، بانک ها کمبود نقدینگی دارند، تورم شدید باعث افزایش قیمتهای وحشتناک شده و نظام مالی عملا سقوط کرده است.
مککنزی سیگالوس از شبکه CNBC در مصاحبه خود گفت: نظام مالی افغانستان قدیمی است و دولت در تلاش بود تا سیستم مالی فرسوده را تغییر دهد اما طالبان حمله کردند و نظام سیاسی سقوط کرد. تلاش مردم برای خارج کردن پول از حسابهای بانکی خود و همچنین بلوکه شدن دارایی افغانستان در آمریکا باعث کمبود نقدینگی در این کشور شد. از طرفی بستهشدن مرزها موجب شد تا واردات به صورت ناگهانی متوقف شود و در نتیجه تورم شدید گریبان اقتصاد این کشور را گرفت. اکثر بانکها بعد از تمام شدن نقدینگی درهای خود را بستند و حتی وسترن یونیون خدمات خود را متوقف کرده است.
خوشبختانه سازمانهای مردم نهاد در صحنه حضور دارند ولی این سازمانها هم برای کمک به پول نیاز دارند. اینجاست که اهمیت رمزارزها مشخص میشود.
اهمیت رمزارزها در دوران طالبان
وضعیت افغانستان نشان میدهد که رمزارزها چگونه میتوانند جان افراد را نجات دهند. این روزها علاوه بر سازمانهای خصوصی، مردم هم از رمزارز ها استفاده میکنند. سیگالوس با یک جوان افغان در رابطه با رمزارزها گفتگو کرده است: اینجا تنها راه امن برای انتقال پول رمزارزها هستند. وقتی طالبان کنترل کابل را در دست گرفتند ارزش پول افغانستان به پایینترین حد خود رسید.
یکی دیگر از نمونههای مفید بودن رمزارزها برای زندگی مردم کشور ونزوئلا است. مردم این کشور آمریکای شمالی که دچار تورم شدید و بیثباتی است به دلیل کم ارزش بودن پول ملی بیتکوین را به عنوان دارایی با ارزش افزوده نگهداری میکنند.
ونزوئلا همین اواخر اعلام کرد قصد دارد ۶ صفر از واحد پولی خود کاهش دهد. نیازی نیست که یک اقتصاددان باشید تا بدانید فروپاشی اقتصادی یعنی چی، همین که بانکها پول نقد نداشته باشند، پمپ بنزین سوخت نداشته باشد و تورم هر روز اوج بگیرد یعنی فروپاشی اقتصادی.
بسیاری از شاهدان عینی میگویند فعلا تنها امید مردم افعانستان رمزارزها است و بسیاری از مردم دارایی خود را میفروشند و آن را به ارز دیجیتال تبدیل میکنند. طبق گزارشها رمزارزها در لبنان و فلسطین هم به دلیل کاهش ارزش پول ملی تقاضای زیادی دارد. به گزارش عربیبیزینس، با ادامه روند نزولی پوند لبنان و بدتر شدن اوضاع اقتصادی مردم این کشور برای انتقال پول به خارج از کشور و سرمایهگذاری به بازار رمزارزها روی آوردند. حتی بر اساس گزارشهای مردمی تعداد زیادی از فروشگاههای مواد غذایی و بوتیکها ارز دیجیتال را به عنوان ارز پرداخت قبول میکنند.
رمزارزها در کشورهای منطقه
در سال ۲۰۱۹ پوند لبنان ۹۰ درصد ارز خود را از دست داد. مروان بشاره، تحلیلگر مسائل سیاسی و روزنامهنگار لبنانی در توئیتر خود در این باره نوشت: دو سال پیش یک ساندویچ ۵ هزار پوند یعنی معادل دو دلار هزینه داشت اما امروز قیمت آن به ۲۰ هزار پوند رسیده اما ارزش ۲۰ هزار پوند حالا یک دلار است. دولت فلسطین هم قصد دارد پذیرش رمزارزها را در دستور کار قرار دهد زیرا این کشور به دنبال ایجاد استقلال پولی از اسرائیل است.
منبع: تجارت نیوز