دروازهای جدید از بازارهای جهانی به روی محصولات ایران باز شد
شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو، بعنوان پیشگام تولید کاتالیست در صنایع فولاد، پتروشیمی و پالایش کشور، بهعنوان برگزیده صادرکننده نمونه ملی سال ۱۴۰۰ برگزیده شد.
به گزارش صمت مراسم روز ملی صادرات که با معرفی شرکتهای برتر در حوزه صادرات برگزار میشود امسال شاهد یک اتفاق ویژه بود. و آن هم صادرات کاتالیست!
کاتالیست بهعنوان یک کالای استراتژیک شناخته میشود که فعالیت شرکتهای پتروشیمی، پالایشی و فولاد وابستگی شدیدی به این کالای فناوری پیشرفته دارد، به طوری که شرکتهای صاحب این دانش فنی در جهان کمتر از ۱۰ کشور بوده که با فعالیتهای شرکت نفت و گاز سرو، صنعت نوین کاتالیست در ایران نیز از دو دهه گذشته نهادینه گشت. صادرات کاتالیست برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی و پالایش توسط شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو به ثمر نشست و قلب یکی از پالایشگاههای کشورهای همسایه درحالحاضر با یکی از پیچیدهترین کاتالیستهای ایرانی تولیدی شرکت نفت و گاز سرو (کاتالیست low temperature shift catalyst ) در حال تپیدن است.
این درحالی است که در شرایط ظالمانه تحریم، و در حضور بزرگترین و قدرتمندترین برندهای تولیدکننده کاتالیست جهان، شرکت نفت و گاز سرو با تکیه بر کیفیت محصولات خود، توانست این شرکتهای بزرگ را پشت سر گذاشته و دروازهای جدید از بازارهای جهانی را به روی کشور ایران و صنعت نوین کاتالیست باز کند. به طوری که خبرها حاکی از تداوم این مسیر در سال جدید و دست یابی شرکت سرو به بازارهای جدید در کشورهای دیگر دارد.
نقطه برجسته و حائز اهمیت آنجاست که متوجه شویم صنعت ۱۰۰ ساله نفت ایران، به کاتالسیت وابستگی شدیدی داشت و شرکت سرو توانست با دستیابی به دانش فنی این کالای های-تک، تولید آنرا در خاک ایران امکانپذیر کرده و در دوران سخت تحریم، شرایط فعالیت شرکتهای فولادی، پتروشیمی و پالایش کشور را فراهم سازد و در ادامه بتواند به صادرات فناوری پیشرفته نائل آید.
در اینباره مهندس امیرهومن کریمی وثیق، پس از دریافت این جایزه ملی گفت: یقینا این افتخار به تمام صنایع کشور متعلق است، کسانی که در این راه همواره در کنار شرکت دانشبنیان سرو و متخصصین آن قرار داشته و در رفع نواقص و بهبود کیفیت کاتالیستهای صادراتی نقشآفرین بودند. شرکتها و مدیران شجاع با نگاه ملی که از سالیان دور و از دهه ۸۰ با ارادهای عظیم در جهت رفع وابستگی به این کالای مهم قدم برداشته و اکنون میوه این تلاش به ثمر نشسته است، به طوری که در کنار خودکفایی، شاهد صادرات کاتالیست نیز هستیم.
وی افزود: اکنون سرو با فراهمآوری فضای تولیدی برای اشتغال بیش ۵۰۰ نفر از متخصصین و دانشمندان برتر کشور و تولید بیش از۳۰ نوع محصول برای فرآیندهای تولیدی اولفین، متانول، اوه و امونیاک، در صنعت پتروشیمی، کاتالیستهای فرآیند تولید فرمالدهید در صنایع پاییندست پتروشیمی، تولید کاتالیستهای فرآیند گاز هیدروژن در حوزه پالایش نفت و تولید کاتالیستهای آهن اسفنجی در صنعت فولاد، فعالیت گستردهای داشته و این حرکت رو به جلو را با هدف تکمیل زنجیره کاتالیستهای مصرفی صنایع کشور و رقابت با شرکتهای بزرگ در بازارهای خارجی حفظ نموده است.
کریمی ادامه تاد: امید داریم، این حرکت نفت و گاز سرو و حمایت سازنده از این شرکت دانشبنیان، که مصداق دقیقی از حرکت بر مبنای مفاهیم اقتصاد مقاومتی میباشد، تبدیل به الگویی سازنده برای رفع وابستگی در صنایع دیگر شود.
کریمی در پاسخ به این پرسش که برنامه صادراتی شرکت چیست و چه اقداماتی تا کنون در اینباره به انجام رسیده است یادآور شد: برنامه اصلی ما در داخل کشور بحث تامین نیاز داخلی است اما به دلیل بروز تحریمها، به مسئله صادرات نیز توجه ویژه داشتیم. وی بر این باور است که بودن در میان تولیدکنندگان خارجی در سطح بینالملل سبب میشود که علاوه بر حفظ کیفیت محصول، چنانچه تحریمها برداشته شوند، سرو میتواند محصول با کیفیت خود را نیز در بازار بینالمللی عرضه کند و از این فرصت برای حضور در دو بازار داخلی و صادراتی بهره گیرد.
مدیرعامل شرکت صنایع نفت و گاز سرو گفت: دلیل ورود به بازارهای بینالمللی فقدان رقیب خوب در داخل کشور است و به همین سبب نگاهی به بازار خارجی داشتیم که ما حصل آن برنده شدن در مناقصههای متعدد بود. وی ادامه داد: در اسفندماه ۹۹ موفق به برنده شدن در نخستین مناقصه برگزار شده در یکی از کشورهای همسایه شدیم که اکنون ۹ ماه است که کاتالیست صادرشده در سرویس آن مجموعه قرار گرفته است.
کریمی با اشاره به افزایش ظرفیت تولید سالانه سرو و با توجه به اینکه بخش تحقیق و توسعه به سرعت در حال دستیابی به گزینههای جدید است اظهار کرد: هر سال دو تا سه محصول جدید یا بهبود یافته به سبد محصولات سرو اضافه میشود به طوری که در ۵ سال اخیر توان و ظرفیت تولیدی محصولات به بیش از دو برابر افزایش یافته است. اکنون ظرفیت روزانه تولید کاتالیست سرو با راهاندازی کارخانه جدید به ۱۱تن در روز رسیده که پیشبینی میشود این رقم با توجه به نیاز داخلی و جدیت در بحث صادرات محصولات به ۷ هزار تن در سال برسد.
حفظ نیروی انسانی، عامل اصلی در ارزشگذاری برند
مدیرعامل شرکت نفت و گاز سرو درباره حفظ نیروی انسانی در مجموعه سرو تصریح کرد: به هر حال در قرن ۲۱، ایجاد کار بر پایه تجهیزات و ساختمان و... نیست، عامل اصلی در ارزشگذاری برند، بحث حفظ نیروی انسانی است. اینکه یک شرکت تا چه میزان برای حفظ نیروی انسانی در مجموعه خود تلاش میکند نهتنها سبب تقویت توان اقتصادی آن مجموعه میشود بلکه عامل موثر در برندینگ آن است.
وی با اشاره به اینکه حفظ نیرو بهطور صددرصد رخ نمیدهد، اما اینکه یک مدیر به ایجاد فضای مناسب برای ایجاد رضایت در نیروهای انسانی اقدامات لازم را انجام دهد اظهار کرد: نگاه درست به نیروی انسانی بهطور یقین آینده بهتری را در هر کسب و کاری فراهم میکند، اگر چه معضل رفتن نیروهای متخصص به خارج ازکشور وجود دارد، اما سرو تمام تلاش خود را با ایجاد ساختارهای صحیح و فضای مناسب کار برای حفظ نیروهای انسانی خود کرده و میکند.
وی گفت: در شرکتهایی نظیر سرو، اغلب نیروها به دنبال خلق اثر هستند و اگر ما نتوانیم این فضا را به درستی ایجاد کنیم، همین یک عامل سبب دلسردی و جداشدن نیروهای متخصص از مجموعه میشود.
وی یادآور شد: سرو تا کنون در این زمینه تمام تلاش خود را به کار گرفته به طوری که کمترین ریزش را در زمینه از دست دادن نیروی انسانی تجربه کردیم.
ورود به بورس از برنامههای آتی سرو
مدیرعامل شرکت صنایع نفت و گاز سرو درباره ورود شرکت سرو به بازار سرمایه نیز یادآور شد: از دو سال پیش برای شفافیت در اطلاعات مالی شرکت اقدامات لازم را مطابق با استانداردهای بورس به انجام رساندهایم و تنها به دنبال اصلاح ساختار اساسنامه شرکت هستیم که به محض رفع این مورد برای انجام مراحل بعدی اقدامات لازم را صورت خواهیم داد. وی در پایان تاکید کرد: در تلاش هستیم تا قبل از برگزاری مجمع سالانه موانع ورود به بورس را حل کنیم.