-
در کمیسیون آپفن اتاق بازرگانی یزد مطرح شد

جاده حل مشکلات صنعت و تجارت به علم ختم می‌شود

کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری نوآورانه اتاق بازرگانی یزد با دستور کار گزارش شورای پژوهشی اتاق یزد و ارائه برنامه راهبردی پارک علم‌وفناوری استان تشکیل جلسه داد.

جاده حل مشکلات صنعت و تجارت به علم ختم می‌شود

به گزارش صمت به نقل از  روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد در این جلسه رئیس کمیسیون آپفن اتاق با اشاره به اینکه در دنیا علم و پژوهش به‌سرعت در حال پیشرفت است گفت: اتاق بازرگانی یزد نیز با هدف حل مشکلات صنعت و تجارت آماده همکاری با دانشگاهیان و پژوهشگران است. اعتقاد اعضای هیات‌رئیسه و هیات نمایندگان اتاق این است که راهی جز علم و پژوهش برای حل مشکلات نیست.

غضنفر امیرجلیلی ادامه داد: اگرچه در دانشگاه توسعه دامنه‌های علم مهم است؛ اما درحال‌حاضر مسائل و آسیب‌های اجتماعی زیاد است در همین راستا اتاق با حساسیت بر پژوهش‌های مسئله‌محور که بتواند باری از دوش فعالان اقتصادی بر دارد، طرح‌های پژوهشی را پذیرش و حمایت می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه پژوهش مرز ندارد تصریح کرد: امروزه در رقابت‌پذیری و به‌دست‌آوردن بازارهای هدف مشکلاتی وجود دارد و بخش خصوصی گرفتار مسائلی است که نمی‌تواند به این موارد بپردازد. از سوی دیگر بسیاری نوآوری در صنایع دنیا رخ می‌دهد که صنعتگران ما اطلاع ندارند وظیفه کمیسیون آپفن، رصد این مسائل است.

امیرجلیلی افزود: تلاش می‌کنیم از طریق اساتید و پژوهشگرانی که به‌روز هستند اطلاعات را به صنعت منتقل کنیم. در کنار این فعالیت‌ها با حمایت هیات‌رئیسه و هیات نمایندگان اتاق، انتشارات وکیل التجار راه‌اندازی شده که کتاب‌های مرتبط با حوزه کاری اتاق را که به زبان اقتصادی و کارفرمایی نوشته شده باشد منتشر خواهد کرد.

مجتبی دستمالچیان رئیس اتاق بازرگانی یزد با تأکید بر اینکه برخی شرکت‌ها تنها نام دانش‌بنیان را یدک می‌کشند گفت: افراد نخبه و صاحب ایده مسیر خود را پیدا می‌کنند و نیاز ندارند که ما نخبه‌پروری کنیم. بااین‌وجود از شرکت‌هایی که واقعاً دانش‌بنیان هستند و ایده دارند حمایت خواهیم کرد مهم نتیجه و نفس و هدف کار است. اگر نگاه مثبت و درستی باشد، بخش خصوصی آماده همکاری و حتی پذیرش ریسک است.

دستمالچیان تأکید کرد: در همین راستا تعامل اتاق یزد با پارک می‌تواند سازنده باشد کمیسیون آپفن اتاق هم ظرفیت خوبی در این زمینه دارد.

رئیس اتاق یزد با اشاره به اینکه در دنیا سبک بیزینس در حال تغییر است گفت: در یزد همواره صنایعی مانند صنعت کاشی سرامیک نساجی و… مشغول به فعالیت بوده است؛ چرا سایر صنایع به‌خصوص صنایع پاک رشد نداشته است؟ چرا ایده کسب‌وکار جدید در یزد نیست؟

وی اظهار امیدواری کرد اتفاقات خوب در یزد به‌ویژه در حوزه دانش‌بنیان رخ دهد و افزود: درحال‌حاضر امکانات سخت‌افزاری به‌وفور هست یا می‌توان موجود کرد باید به دنبال توسعه نرم‌افزار و نیروی انسانی متخصص رفت. در واقع باید دانش روز را رصد کرده و جامعه صنعتی را آگاه کنید که سرمایه‌گذاری و تکنولوژی روز چیست.

مدیر مرکز پژوهش‌های اقتصادی اتاق بازرگانی یزد نیز در این جلسه به ارائه گزارشی در خصوص فعالیت‌های شورای پژوهشی اتاق یزد پرداخت و گفت: فعالیت شورای پژوهشی اتاق از مردادماه امسال با آیین‌نامه حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی شروع شده و در ماه‌های اخیر نیز تمرکز روی پژوهش است.

فاطمه آذرنوش ادامه داد: جدای از مباحث پژوهش، فعالیت‌هایی صورت‌گرفته تا نگاه را به سمت نوآوری ببریم از جمله برگزاری همایش هوش مصنوعی بود که مورد استقبال قرار گرفت. همچنین با نگاه ایجاد تفکر، همایش تحول دیجیتال برای مدیران با همراهی اتاق جوانان و شرکت شهرک‌ها برگزار شد.

وی افزود: در همین راستا بازدیدی از استان اصفهان با رویکرد فناورانه صورت گرفت و تفاهمنامه‌ای بین دو اتاق یزد و اصفهان امضا به‌منظور افزایش همکاری‌های بین‌منطقه‌ای به امضا رسید. همچنین از شهرک علمی تحقیقاتی و شرکت‌های فناور این استان بازدید داشتیم. بازدید از شهرک سلامت اصفهان داشتیم که نشان داد استفاده از فناوری روز در ایجاد حال خوب تأثیرگذار است. بازدید از مرکز نوآوری فولاد مبارکه و آشنایی با مدل‌های سرمایه‌گذاری همچنین حضور در نمایشگاه فن نما نیز از دیگر برنامه‌های این بازدیدها بود.

وی تأکید کرد: برگزاری همایش اقتصاد روستا با نگاه نوآورانه مدل‌های توسعه اقتصاد روستا، برگزاری جلسه آموزشی سیاست‌پژوهی نحوه تدوین استاد سیاستی با حضور رئیس مرکز ملی مطالعات راهبردی آب و کشاورزی اتاق ایران، نشست با رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران همچنین برگزاری جلسات شورای پژوهشی و اجرای طرح فصلی محیط کسب‌وکار و… از دیگر فعالیت‌های انجام گرفته است.

تأکید بر همکاری بین حوزه فناور و دانش‌بنیان استان

رئیس پارک علم‌وفناوری یزد نیز در این جلسه به ارائه برنامه راهبردی پارک علم‌وفناوری پرداخت و گفت: برای زیست‌بوم فناوری ارکان مختلفی می‌توان در نظر گرفت از جمله، صنایع، نهادهای دولتی، دانشگاه، مراکز تحقیقاتی و…. به واسطه اینکه رئیس پارک عضو هیات‌علمی است زمینه‌ای برای ارتباط پارک و دانشگاه فراهم است در این دوره تلاش می‌شود این ارتباط را پررنگ‌تر کنیم؛ ولی ارتباط پارک و صنایع بسیار کم است و اتاق بازرگانی می‌تواند در برقراری این ارتباط نقش مهمی ایفا کند.

مجید شخصی نیایی با اشاره بر اینکه پارک علم‌وفناوری در چهار حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی پزشکی، نساجی و انرژی نو فعالیتش را شروع کرده گفت: درحال‌حاضر علوم‌انسانی و هنر نیز جایگزین شده است.

شخصی نیایی به تغییر ریل سیاست‌گذاری به سمت اقتصاد دانش‌بنیان و نوآوری تأکید کرد و گفت: باتوجه‌به محدودیت منابع مالی و ضرورت توسعه پایدار محورهای اصلی سیاست‌گذاری جدید شامل تقویت سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP استان، تقویت زیرساخت‌های فناورانه، مشارکت صنایع بزرگ در تغییر از تولید منبع‌محور به دانش‌محور و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدیدپذیر و… است. این تغییر ریل در نهایت منجر به ایجاد اشتغال پایدار و افزایش بهره‌وری، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و امکان رقابت در عرصه‌های بین‌المللی خواهد شد.

وی ادامه داد: چشم‌انداز و مأموریت پارک این است که پیشران در ترویج نوآوری توسعه و انتقال فناوری‌های نوین کشور باشد همچنین کمک به توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان. اهدافی در همین رابطه تعیین شده است و کلان پروژه‌هایی در راه رسیدن به این هدف تعریف شده است. افزایش توان رقابتی شرکت‌ها و مؤسسات فناور، شبکه‌سازی مؤثر و ارزش افزا بین نهادهای علمی اقتصادی و اجتماعی، ترویج و پایش دانش نوآوری و فناوری کمک به ایجاد صنایع و خدمات بر پایه فناوری‌های نوین و تحول در صنایع تولیدی و خدماتی متناسب با توسعه پایدار از جمله مواردی است که برای تحقق این اهداف برنامه‌ریزی‌شده است.

رئیس پارک علم‌وفناوری استان یزد همچنین تصریح کرد: ایجاد شبکه تعاملی بین واحدهای فناور و صنایع استان جهت تکمیل زنجیره ارزش صنایع استان، معرفی مستمر نیازهای اولویت‌دار صنایع و جامعه، توسعه بازار بین‌المللی با توانمندسازی شرکت‌های واسط صادرات فناوری از جمله الزامات زیست‌بوم جهت تحقق اهداف تعیین شده پارک خواهد بود.

محمدحسن شیشه‌بری عضو کمیسیون آپفن نیز با تأکید بر اینکه یزدی‌ها پر تلاش و خلاق هستند گفت: در یزد محصولی مانند کنجد کاشت نمی‌شود؛ ولی بهترین حلواارده و ارده در یزد تولید می‌شود دلیل آن هم به‌خاطر گروهی است که در این صنعت پای‌کار هستند. درحال‌حاضر در یزد بستر برای توسعه صنایع کم آبخواه و با آلودگی کم مثل نساجی، برق و الکترونیک و… فراهم است. باید از این فرصت برای رشد حوزه دانش‌بنیان به‌صورت بهینه استفاده کرد.

داریوش پور سراجیان رئیس مؤسسه آموزش عالی امام جواد نیز به مزیت شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: شبکه ارتباطی بین شرکت‌ها، اشتراک منابع بین آنها از جمله مواردی است که باید به آن پرداخته شود. اگر ارزیابی دقیق و درست باشد و حمایت‌ها در یک جریان میرا صورت بگیرد می‌توان به توسعه حوزه دانش‌بنیان امیدوار بود. صنعت می‌تواند از فناوری‌های نرم استفاده فوق‌العاده‌ای ببرد همان‌طور که تمام دنیا وارد این موضوع شده است. این را می‌توان به‌عنوان توافق بین حوزه فناور و دانش‌بنیان داشته باشیم.

شهرام شکوهی نماینده پردیس علوم‌انسانی پارک علم‌وفناوری یزد با اشاره به اینکه دولت بودجه و سرمایه اجتماعی برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ندارد گفت: باید این موضوع را از داخل بخش خصوصی و صنعت دنبال کنیم در غیر این صورت اتفاق خوبی رخ نخواهد داد و علم‌وفناوری، توسعه‌ای با شیب ملایم خواهد داشت. خوشنامی بخش خصوصی می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد. اتاق بازرگانی یزد نیز می‌تواند به‌صورت متمرکز برای توسعه این موضوع به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند.

اختصاص درصدی از مالیات استان به پروژه‌های نیمه تمام

رضا نجف زاده مدیرکل امور مالیاتی استان یزد در نشست خبری با تاکید بر اینکه با ارزش‌ترین دارایی در هر سازمان نیروی انسانی است، گفت: حسابرسی داده محور و سیستمی ارزش‌گذاری بر نیروی انسانی است که بر فرار مالیاتی نظارت کنند و در این راستا دفتر رسیدگی فرار مالیاتی ایجاد شد و موفقیت‌های خوبی داشتیم.

به گزارش صمت، نجف زاده تأکید کرد: به‌کارگیری هوش مصنوعی و ابزارهای دانش‌بنیان در این حوزه، نقش مهمی در افزایش دقت و کاهش تخلفات مالیاتی داشته است.

وی افزود: در امسال ۱۰۰ هزار اظهار نامه دریافت کردیم که ۶۰ درصد اظهار نامه‌های دریافتی مالیات صفر داشتند علاوه بر آن 4هزار پرونده رسیدگی شده و ما بقی به طور سیستمی در حال رسیدگی است.

نجف زاده با اشاره به اینکه امسال ۱۱۰ اظهار نامه مشاغل خرد را دریافت کردیم، گفت: پرونده مالیات خرد به عنوان مالیات مشاغل، از تعداد بالایی برخوردار است ولی مالیات آنها اندک است.

وی تصریح کرد: با مصوبه هیات وزیران درصدی از مالیات استان به پروژه‌های نیمه تمام استان اختصاص می‌یابد.

نجف زاده توضیح داد: با هماهنگی هایی که انجام شد این مالیات‌ها به پروژه‌های نیمه تمام بالای ۶۰ درصد اختصاص یافته است به طوری که به همه سوژه‌های نیمه تمام آموزش و پرورش اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه ۲۲۰ میلیارد تومان با مشارکت ۹هزارو۲۲۰ هزار نفر در طرح نشان کردن مالیات برای پروژه‌های گوناگون در یزد جمع آوری شده است، اظهارکرد: پروژه‌های زودبازده و سازگار با محیط‌زیست استان یزد همچون آبرسانی به شهر و روستا می‌توانند در این طرح شرکت کنند.

نجف زاده با تصریح بر اینکه پروژه‌های نشان دار کردن مالیات در فرهنگسازی مالیاتی موثر خواهد بود و مردم پروژه‌هایی که قابلیت اختصاص مالیات برای تکمیل آنها وجود دارد را مردم در هنگام پرداخت مالیات‌شان مشخص می‌کنند و برای آن پروژه هزینه می‌شود.

وی گفت: با نشان دار کردن مالیات اولویت‌های هزینه ‌کرد دولت در امور عمرانی مشخص می‌شود. نجف زاده با اشاره به اینکه پیش از این اطلاعات ۶ میلیون دستگاه پوز را نداشتیم بر این اساس دستگاه‌های پوز ساماندهی شد، الان هیچ دستگاه پوز جدا از مالیات نیست.

وی درباره روند فعالیت سوت زنی و اعلام فرارهای مالیاتی گفت: شهروندان می‌توانند در صورتی که رسید کارتخوان‌ها مرتبط با دستگاه پوز نیست، حتما به سازمان امور مالیاتی اطلاع دهند همچنین در سامانه سوت زنی امکان گزارش کلیه فرارهای مالیاتی وجود دارد و به افرادی که گزارشات را در این سامانه‌ ثبت کنند مبالغ تشویقی‌های پرداخت می‌شود‌.

نجف زاده بیان کرد: از زمانی که واحد فرار مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان یزد تشکیل شد 3هزارو 500 میلیارد تومان تشخیص فرار مالیاتی طی ۲ سال اخیر انجام شده و ۲ هزار میلیارد تومان آن در حال وصول است و این میزان مالیات از ۹۶۵ نفر شناسایی شد.

نجف‌زاده در پایان با اشاره به به‌کارگیری فناوری‌های نوین در حوزه مالیات، اعلام کرد که امسال از ۱۰۰ هزار اظهارنامه دریافتی، تنها چهار هزار پرونده به‌صورت دستی بررسی شده و مابقی از طریق سیستم‌های هوشمند پردازش شده‌اند. وی به بخشودگی جرایم مالیاتی اشاره کرد و اظهارکرد: بر اساس دستور رئیس سازمان مالیاتی، مودیانی که تا ۲۹ بهمن مالیات خود را پرداخت کنند، می‌توانند تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برای اشخاص حقیقی و دو میلیارد تومان برای اشخاص حقوقی از بخشودگی جرایم برخوردار شوند.

افتتاح ۱۲۰۴ طرح با اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تاثیر افتتاح ۱۲۰۴ طرح در سیستان و بلوچستان است اظهارکرد: این پروژه‌ها در بخش‌های متنوعی از جمله بهبود تولیدات دامی و گیاهی، توسعه صنایع تبدیلی، شیلات، منابع طبیعی و آبخیزداری اجرا شده‌اند.

به گزارش صمت، علیرضا دهمرده تصریح کرد: با بهره‌برداری از این طرح‌ها، برای ۵هزارو ۹۱۲ نفر شغل دائمی و بیش از ۱۵ هزار نفرروز شغل موقت ایجاد شده است. وی گفت: امسال تولیدات کشاورزی استان با افزایش ۱۳۰ هزار تنی به

 4 میلیون و ۳۳۰ هزار تن رسید که نشان‌دهنده ظرفیت عظیم این منطقه در حوزه کشاورزی است. سیستان و بلوچستان با ۵۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت، نقش مهمی در تأمین محصولات زراعی و باغی کشور ایفا می‌کند.

این مسئول یادآور شد: استان سیستان وبلوچستان با تولید محصولاتی منحصر به فرد مانند: خرما، موز، لیموترش، انبه، پاپایا، چیکو، و گواوا، جایگاه ویژه‌ای در بازار داخلی و صادراتی دارد. توسعه کشت گلخانه‌ای نیز یکی از نقاط قوت این منطقه محسوب می‌شود و محصولاتی مانند خیار، گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، آناناس و گل‌های زینتی در گلخانه‌های استان کشت و عرضه می‌شوند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین از برنامه‌های راهبردی برای خودکفایی در تولید گوشت، مرغ و موز خبر داد و اعلام کرد که تغییر الگوی کشت به روش‌های نوین و گلخانه‌ای از اولویت‌های اصلی استان است. وی همچنین اظهارکرد: در آستانه ماه رمضان نیز اقدامات لازم برای تأمین کالاهای اساسی انجام شده و ذخایر کافی از اقلام پرمصرف برای تأمین نیاز مردم در نظر گرفته شده است.

دهمرده بیان کرد: سیستان و بلوچستان با این پیشرفت‌ها در مسیر تبدیل شدن به یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور گام برمی‌دارد و آینده‌ای روشن برای بهره‌برداران این حوزه رقم خواهد زد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین