جایگزین بیت کوین اعلام شد
آنطور که از آمار جستوجوهای اینترنتی مرتبط با بیت کوین پیداست، علاقه مردم جهان به این ارز دیجیتال، بهطور کلی رو به کاهش است.
کارشناسان میگویند اگر در بررسی دادههای مرتبط با جستوجوهای اینترنتی، از نوسانات قیمت صرفنظر کنیم، تأثیرگذارترین عامل در تغییر رفتار کاربران، میتواند جذبشدن آنها به حوزههای جدیدی مانند بازیهای بلاک چینی، دیفای ( DeFi ) و توکنهای غیرمثلی (NFT) باشد.
به گزارش کوین دسک، قیمت بیت کوین سال گذشته تا ۶۹٬۰۰۰ دلار رشد کرد و از شروع سال ۲۰۲۲ در بیشتر مواقع جایی بالای ۴۰٬۰۰۰ دلار در نوسان بوده است. آنطور که از آمارهای موتور جستوجوی گوگل پیداست، عملکرد قیمت در سال جدید چندان برای سرمایهگذاران کوچک جذاب نبوده است.
میزان جستوجوهای اینترنتی مرتبط با بیت کوین در سراسر جهان، در این ماه به سطوح اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی بازگشته و در هفت روز بین ۱۷ تا ۲۳ آوریل (۲۸ فروردین تا ۳ اردیبهشت) برابر با ۱۷ درصد بوده است. از آنجایی که این شاخص در مه سال ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) در سطح ۷۶ درصد قرار گرفته بود، میتوان گفت میزان استقبال کاربران اینترنت از بیت کوین، در این مدت کاهش محسوسی داشته است.
گوگل ترندز ( Google Trends ) یکی از ابزارهای کاربردی گوگل است که با کمک آن میتوان نوسانات مربوط به میزان جستوجوی کلمات کلیدی مختلف را بررسی کرد. نمیتوان گفت میزان جستوجوهای اینترنتی مرتبط با بیت کوین در تمام این مدت در حال کاهش بوده است؛ در واقع نزولیشدن شاخص گوگل ترندز نشان میدهد که میزان محبوبیت بیت کوین در این بازه زمانی، در مقایسه با دورههای قبلی بهنوعی کمتر است.
آنطور که از آمارهای گوگل پیداست، در حال حاضر بیشتر جستوجوهای مرتبط با بیت کوین از مبدأ نیجریه، السالوادور و اتریش انجام میشود. این آمار در مقایسه با دیگر کلمات کلیدی جستوجوشده در این مناطق به دست آمده است. یعنی برای مثال مردم نیجریه، بیشتر از سایر کلمات کلیدی موجود در اینترنت، درباره بیت کوین جستوجو میکنند؛ اما لزوماً نمیتوان گفت تعداد جستوجوهای آنها در مقایسه با جستوجوهای مردم آمریکا، بیشتر است.
با اینکه در ظاهر از علاقه عمومی نسبت به بیت کوین کاسته شده است، برخی از تحلیلگران بر این باورند که سرمایهگذاران کوچک در حال ورود به بخشهای جدیدتر موجود در فضای ارزهای دیجیتال هستند؛ بخشهایی مانند توکنهای مرتبط با پروتکلهای فعال در حوزه دیفای و شبکههای لایه اول جدیدتری مانند سولانا و اولنچ.
جانی لیو (Johnny Lyu)، مدیرعامل صرافی ارز دیجیتال کوکوین، در این رابطه گفته است:
قیمت بیت کوین [در طول تاریخ] بارها با جهش مواجه شده و به موازات آن، آستانه سرمایهگذاری کاربران جدید نیز بیشتر شده است. در این مدت اما، ارزهای دیجیتال جدیدی ظهور کردهاند که آنها را با عنوان آلت کوین میشناسیم و به گفته [برخی از] کاربران، سرمایهگذاری در این دسته از توکنها میتواند جذابتر باشد.
لیو میگوید پیدایش و افزایش بسیار سریع محبوبیت میم کوینها نیز باعث شده است تا توجه سرمایهگذاران به بیت کوین، در مقایسه با سالهای گذشته کمتر شود.
ایگور والاتکوویچ ( Egor Volotkovich )، یکی از مدیران ارشد پروتکل میانزنجیرهای « EVODeFi »، نظری مشابه دارد و میگوید امور مالی غیرمتمرکز، توکنهای غیرمثلی و بازیهای بلاک چینی حوزههای هستند که هماکنون توجه سرمایهگذاران بیشتر به آنها معطوف شده است.
والاتکوویچ گفته است:
سرمایهگذاران کوچک بیشتر علاقه دارند نوآوریهای صنعت ارزهای دیجیتال را دنبال کنند و اگر از کاهش قیمت بیت کوین در دو سال گذشته صرفنظر کنیم، این تغییر در رفتار سرمایهگذاران، کاهش میزان جستوجوهای مرتبط با بیت کوین را توجیه میکند.
واسجا زوپن (Vasja Zupan)، مدیرعامل صرافی ارز دیجیتال ماتریکس (Matrix)، معتقد است که آمارهای مربوط به جستوجوهای اینترنتی نمیتواند بازتابی از رفتار سرمایهگذاران بزرگ سازمانی باشد.
زوپن میگوید:
آمار گوگل ترندز رفتار سرمایهگذاران سازمانی و حرفهای را منعکس نمیکند و معتقدم وضعیت فعلی قیمت، بیشتر نشاندهنده علاقه و ورود سرمایهگذاران بزرگ سازمانی است تا معاملهگران کوچک. با بالغترشدن بیت کوین شاهد کاهش میزان تأثیرگذاری سرمایهگذاران خرد و پررنگترشدن نقش سرمایهگذاران سازمانی خواهیم بود؛ البته به غیر از دورههایی که چرخههای صعودی قیمت در آنها به اوج خود میرسد.
شرکتهای بزرگی مانند مایکرواستراتژی و تسلا، در طول سالهای گذشته میلیاردها دلار بیت کوین خریداری کردهاند؛ اتفاقی که مشابه آن در چرخههای صعودی قبلی، مانند سال ۲۰۱۸، مشاهده نشده بود.
منبع: رمزارز نیوز