احیای واحدهای راکد، اولویت دولت چهاردهم
رئیسجمهوری و هیات همراه در سفری دو روزه به سیستان و بلوچستان رفتند و افزون بر بازدید از برخی طرحها و پروژههای زیرساختی این استان از هامون تا مَکُران، در آیین افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی چندین طرح بزرگ نیز شرکت کردند.
دیدار با مردم چابهار، حضور در نشست نهضت توسعه فضای آموزشی و پرورشی، بازدید از ظرفیتهای بندر شهید بهشتی، بازدید از طرح انتقال آب، بازدید از حاشیه شهر (مرادآباد) چابهار و شهر جدید ساحلی تیس، بازدید از چند شهرک صنعتی و احیای مجدد کارخانهها، افتتاح شهرک صنعتی زرآباد، بازدید از طرحهای گردشگری و افتتاح تکمیل کریدور ساحلی جنوب از جمله برنامههای رئیسجمهوری و اعضای هیات دولت در جنوب سیستان و بلوچستان بود که در این بین مشکلاتی مانند حاشیهنشینی و مسائل بهداشتی و درمانی این مناطق نیز بررسی شد.
همزمان با دور دوم سفر استانی رئیسجمهوری به سیستان و بلوچستان سید محمد اتابک وزیر صمت و هیات همراه از نزدیک به بررسی و بازدید از طرحهای حوزه صنعت، معدن و تجارت پرداختند، سفر به شهرستان دشتیاری و بازدید از ناحیه صنعتی شهر نگور، بازدید از مرز ریمدان، شرکت در جلسه شورای اداری، بازدید از واحد تولیدی در کنارک، بازدید از شهرک صنعتی کنارک، شرکت آریا پروفیل منطقه آزاد چابهار، بازدید از پتروشیمی و شهر جدید تیس، شرکت در نشست فعالان اقتصادی و فرصتهای سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار بخشی از برنامهها در این دور از سفر استانی بود.
وزیر صمت که رئیسجمهوری را در دور دوم سفر استانی همراهی کرد، برای بازدید از شهرک صنعتی کنارک و شهر جدید تیس، بازدید از مرز ریمدان و نشست با فعالان اقتصادی به جنوب این استان سفر کرد. همزمان با دومین سفر رئیسجمهوری به سیستان و بلوچستان، آیین احیای مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده در شهرک صنعتی کنارک برگزار شد، این واحد تولیدی پس از تعطیلی طولانی، با تغییر مالکیت و ورود سرمایهگذار جدید و با بروزرسانی و بهینهسازی تجهیزات و ماشینآلات خطوط تولید و انجام طرحهای توسعهای، احیا شد و به چرخه تولید و اشتغال بازگشت.
همزمان با دومین دور از سفر استانی رئیسجمهوری به استان وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و هیات همراه از مجتمع شناورسازی ساخت و صنعت سواحل مَکُران و پایانه مرزی، بازارچه مرزی خرده فروشی و پایان مسافربری پیشین در راسک بازدید کرد که این اقدام با هدف بررسی قابلیتها این شهرک صنعتی و توانمندیهای خوشه کسب و کار شیلات چابهار و کنارک است.
مجتمع شناورسازی ساخت و صنعت سواحل مَکُران در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع برای ساخت و تعمیر انواع کشتی و قایق با اشتغال مستقیم ۲۰ نفر و ظرفیت تولید سالانه ۲۵ فروند در شهرک صنعتی کنارک قرار دارد. همزمان با دور دوم سفر استانی رئیسجمهوری به استان، ناحیه صنعتی زرآباد با حضور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، به بهرهبرداری رسید.
دولت متعهد به حمایت از بازارچههای مرزی
همزمان با دور دوم سفر رئیسجمهوری به جنوب سیستان و بلوچستان و در جریان سفر هیات دولت به این استان «سید محمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت بهعنوان نماینده رئیسجمهور از پایانه مرزی، بازارچه مرزی خرده فروشی و پایانه مسافربری پیشین در راسک بازدید کرد، این بازارچه که در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان واقع شده یکی از مهمترین نقاط تجاری منطقه محسوب میشود و نقش کلیدی در رونق اقتصادی جنوب شرق کشور ایفا میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مشکلات اعتباری بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان سرباز را قطعاً پیگیری میکنیم و از سازمان برنامه بودجه میخواهیم به دلیل نبود بیمارستان در این نزدیکی، پیمانکار آن مشخص و منابع آن تامین شود. جلسه شورای اداری و دیدار با معتمدان شهرستان راسک در جنوب سیستان و بلوچستان با حضور سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.
رفع موانع تجارت مرزی آغاز شد
رئیس سازمان توسعه تجارت در حاشیه بازدید از اقدامات انجام شده برای تسهیل تجارت مرزی گفت: آییننامه ساماندهی تجارت مرزی شامل رویههای کولبری و ملوانی در هیات دولت تصویب شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سفر دوم رئیسجمهوری نشانگر توجه به سیستان و بلوچستان است، گفت: در سایر نقاط با محدودیت عمرانی مواجه هستیم اما در رابطه با مرز و این استان نگاه خاص وجود دارد. در همین حال منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه «نشست توسعه فرصتهای سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار» که با حضور رئیسجمهوری در چابهار برگزار شد، مجتمع پتروشیمی را نگین سواحل مَکُران دانست و اظهار کرد: از اهداف کلان سرمایهگذاری کشور حوزه پتروشیمی است و پتروشیمی چابهار قابلیت تبدیل شدن به قطب سوم پتروشیمی کشور را دارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده احیا میشود. مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور، با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده احیا و به چرخه تولید برگشت، این واحد تولیدی پس از تعطیلی طولانی، با تغییر مالکیت و ورود سرمایهگذار جدید و با بروزرسانی و بهینهسازی تجهیزات و ماشینآلات خطوط تولید و انجام طرحهای توسعهای، احیا و به چرخه تولید و اشتغال بازگشت.
چراغ مجتمع هومان گوهر آینده کنارک روشن شد
عزم حوزه اقتصادی دولت چهاردهم بر احیای واحدهای راکد جزم شده که پس از سالها تعطیلی با احیای مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده در شهرک صنعتی کنارک چراغ امید در این واحد تولیدی روشن شد.
فعال اقتصادی حوزه شیلات سیستان و بلوچستان به طرحهای توسعه مجتمع تولیدی ساحل صید کنارک اشاره کرده و معتقدند: این مجموعه اکنون بزرگترین تولیدکننده کنسرو آبزیان در کشور است و برای توسعه ۱۳ خط تولید جدید، به سرمایهگذاری به میزان ۱۵ هزار میلیارد ریال نیاز داریم. سواحل مکُران با ظرفیتهای بالقوه و منحصر به فردی که دارد تکیهگاهی اقتصادی برای کشور به شمار میرود و با روشن بودن چراغ مجتمع شناورسازی ساخت و صنعت در این منطقه، خوشه کسب و کار در زمینه شیلات رونق گرفته است.
صادرات چهار میلیون دلاری از منطقه آزاد چابهار
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه جذب سرمایهگذار در مناطق آزاد با نگاه صادراتی انجام میشود، گفت: درحالحاضر چهار میلیون دلار صادرات از منطقه آزاد چابهار انجام میشود در حالیکه سه همت ارزش تولیدات آن است. دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور از آغاز بهکار رسمی منطقه آزاد سیستان خبر داد و تاکید کرد: این منطقه با تمرکز بر رویههای تجاری و تخصصی نظیر صادرات و ترانزیت بهویژه در ارتباط با کشور افغانستان فعالیت خود را آغاز کرده است.
تکمیل راهآهن چابهار ـ زاهدان تا سه سال آینده
وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از پروژه ساخت خط ریلی راهآهن چابهار - زاهدان گفت: این پروژه با تلاشهایی که در حال انجام است سال ۱۴۰۶ به طور کامل افتتاح میشود.
زاهدان که این بندر اقیانوسی را به شبکه ریلی متصل میکند این مسیر ریلی به طول ۶۳۴ کیلومتر از بندر چابهار آغاز و پس از عبور از نیکشهر و ایرانشهر و خاش به زاهدان میرسد و این خط پس از ۲ سال تعطیلی با پیگیریهای صورت گرفته و پس از نخستین سفر وزیر راه و شهرسازی به خاش مجدد فعالیت خود را از سرگرفت.
فزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در سفر به چابهار از ۵۰ دستگاه ماشینآلات سنگین راهداری و راهسازی که بهتازگی از طریق بندر چابهار وارد کشور شده است، بازدید کرد؛ این محموله شامل ۲۲ دستگاه گریدر، ۱۸ دستگاه لودر، ۷ دستگاه بولدوزر و ۳ دستگاه بیل مکانیکی است که به منظور تأمین نیازهای اداره راهداری و حملونقل جادهای در جنوب سیستان و بلوچستان اختصاص یافت. وزیر راه و شهرسازی با تشریح ظرفیتهای کریدوری سیستانو بلوچستان، ظرفیتهای ریلی، جادهای و بندری، همچنین طرح توسعه دریامحور در مکران گفت: مهمترین موضوعات در جهت افزایش سهم تجارت در سواحل جنوبی منطقه مکران، تهیه طرح توسعه دریا بر اساس اسناد دریا محور و اقتصاد دریا است. وزیر راه و شهرسازی گفت: رئیسجمهوری تاکید ویژهای بر توسعه و بهرهگیری از ظرفیتهای سواحل مَکُران دارند و تا کنون نشستهای زیادی در این رابطه برگزار شده است.