از تولید برق تا چالش زمین شهرکهای صنعتی
نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با رئیس و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این نشست فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی استان کرمان مشکلات حوزه تولید و قانونگذاری را اعلام کردند. استاندار با تاکید بر اینکه بند (ع) تبصره هشت در قانون بودجه سال گذشته به علت کوتاهی وزارت صمت مصوب شد گفت: این قانون پا را بر گردن شرکتهای خصوصی گذاشت و میتوانست آنها را نابود کند. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضرورتهای دعوت از رئیس و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به این استان را تشریح کرد.
محمدمهدی فداکار در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با رئیس و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: در این راستا مجوزهای چاههای آب شرکت مس به یکباره لغو شد.
وی اظهارکرد: کرمان تنها استانی است که آب از دریا آورده اما یک تصمیم کوچک غیرکارشناسی میتواند بسیاری از شرکتها را نابود کند.
استاندار کرمان اضافه کرد: همچنین دولت و قانون در بسیاری جاها از حوزه تولید گرهگشایی کردهاند و اثرگذاری تصمیمها در زندگی مردم و بخش خصوصی فراوان است امیدواریم کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ضمن آشنایی با ظرفیتهای استان به وضعیت اقتصادی این استان کمک کند.
وی با تاکید بر اهمیت تصمیمهای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و اینکه بازخورد آنها در کف میدان برای ما به عنوان مجری زیاد است ادامه داد: نتیجه این تصمیمها برای سرمایهگذاران گشایش خوبی خواهد داشت.
انتقاد بخش خصوصی از رقابت با توانیر
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به بخشی از تاکیدها و فرمایشات رهبر معظم انقلاب در حمایت از فعالیتهای اقتصادی گفت: تغییر دولت با تغییر رویکرد و نگاه متفاوت میتواند همراه باشد و ما آمادهایم که در جبهه اقتصادی نقش آفرینی کنیم.
سیدمهدی طبیب زاده با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ظرفیت تامین اطلاعاتی طرحهای استان را دارد گفت: اتاق بازرگانی کرمان به عنوان تشکل بخش خصوصی در کف اقتصاد، تحلیل صرف از وضعیت بنگاههای اقتصادی دارد و در این خصوص آمادگی داریم تا نکات کارشناسی از چالشهای بخش خصوصی را به این کمیسیون منتقل کنیم.
وی تصریح کرد: اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه میتواند بازوی مشورتی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی هم باشد تا دیدگاه کارشناسی بخش خصوصی در قوانین لحاظ شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی استان کرمان با قدردانی از استاندار، وی را حامی بخش خصوصی خواند و با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص رقابت نکردن شرکتهای دولتی با بخش خصوصی گفت: به عنوان مثال شرکت توانیر برق را از بخش خصوصی با نرخ پایینتر میخرد و با نرخ بالاتر آن را به این بخش میفروشد.
تولید برق از انرژی خورشیدی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان نیز در این نشست گفت: چهار هزار و ۵۰۰ هکتار زمین شهرکهای صنعتی در این استان برای تولید انرژی خورشیدی ایجاد شده که با حمایت مردم برق تولید میکنیم.
حسین میجانی افزود: در این زمینه هر نفر با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد ریالی میتواند نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی احداث کند و تعهد میدهم که با تولید سه هزار مگاوات طی ۲ تا سه سال ناترازی برق استان رفع میشود زیرا این استان روزهای زیاد آفتابی دارد.
وی با اشاره به مشکلات شرکتهای صنعتی استان کرمان تصریح کرد: اکنون اراضی برای واگذاری در شهرکهای صنعتی استان نداریم در حالی که هم اکنون ۴۰ هزار نفر در شهرکها و نواحی صنعتی ما فعالیت دارند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان عنوان کرد: قانون جنگلهای دستکاشت مانع احداث کارخانه و توسعه تولید در استان میشود، باید فکری به حال قانون کنید و ما در قبال این اراضی، فضای سبز ایجاد میکنیم، آسیبی نیز به طبیعت وارد نمیکنیم.
ضرورت تغییر ترکیب سهامداری شستا
نمازی فعال اقتصادی نیز با اشاره به ضرورت تغییر ترکیب سهامداری شستا گفت: توسعه را در طول تکمیل زنجیره ارزش افزوده ایجاد نکرده ایم، ما نباید بگذاریم در مس این اتفاق بیفتد و در کنار کاتد باید نگاهی به تولید پایین دست مس داشته باشیم.
یکی دیگر از فعالان اقتصادی هم گفت: شما نمایندههای مردم هستید و از دل مردم حرف زدید، نباید کاری انجام دهید که مردم از شما نارضایتی داشته باشند، بخشنامههای خلق الساعه ما را بیچاره کرده است، چرا از تخصص نیروها و اعضای اتاق بازرگانی استفاده نمیکنید؟.
به گفته علی شریفی نژاد، یک بخشنامه، کشاورزی و صنعت را میتواند نابود کند، دولت مجری قوانین شما است و درخواست داریم برنامهریزی و کارشناسی بیشتری روی قوانین حاصل شود.
وی با اشاره به اینکه مشکل انتقال حسابهای شرکتهای بزرگ به استان هنوز حل نشده است گفت: سرمایهگذار خارجی با سه میلیون یورو نقد به ایران آوردم در حالی که پول مسدود شد و میگوید که در بدو سرمایهگذاری ۴۵۰ میلیارد ریال باید ضرر کنم.
به گفته این فعال اقتصادی، براساس قانون باید هزینه را بپردازیم تا برق و گاز را تا نزدیک زمین بیاوریم و دولت حمایتی نمیکند.
یک فعال اقتصادی و تولیدکننده کهنوجی نیز گفت: شما بگویید تا کی باید مسیر ۷۰۰ کیلومتری را تا کرمان بروم که مشکلات واحد تولیدی من رفع شود؛ اگر استاندار کرمان نبود منابع طبیعی کارخانه ما را نابود میکرد.
وی ادامه داد: منابع طبیعی ۵۰ میلیارد ریال خسارت وارد و تاسیسات من را جمع آوری کرده است، این کارخانه ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما وسایل را بردند و هرچه سرمایهگذاری کنم، نمیتوانم به کف نرخ احداث کارخانه برسم.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: وامهای خرد بیشترین آسیب را وارد میکنند این کارخانه متعلق به مردم و دولت است، ببینید چه جای صعب العبوری در جنوب کرمان احداث شده است.
یکی از فعالان اقتصادی و کشاورز پسته نیز در این نشست با اشاره به مشکلات کم آبی، قطعی و کسری برق کشاورزان گفت: وزارت نیرو باعث شد ۷۵ درصد درآمد ما امسال از بین رفت؛ با پستههای پوک میتوانید برجهای بزرگ بسازید.
غلامی افزود: کشاورزانی که یکسال زحمت میکشند و ۷۵ درصد محصول آنان از بین میرود، چگونه بدهیهای خود را پرداخت کنند؟ وزارت صمت با بخشنامههای خود ما را بیچاره کرده است.
وی ادامه داد: در صورت دزدیده شدن ترانس برق اداره برق میگوید ترانس جدید خریداری کنید در حالی که پول کهنه دزدیده شده را هم از ما میگیرد، وسایل اندازه گیری نیز زمانی که میسوزد، کشاورز باید آنها را خریداری کند.
قانون خرید شرکتهای معدنی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به تصویب و تبدیل به قانون طرح خرید شرکتهای بزرگ کرمان از تولیدات داخل استان گفت: آمار خرید ۵۰ هزار میلیارد ریالی شرکتها از داخل استان اعلام شده اما این رقم هنوز کم است و باید افزایش یابد.
خرید نکردن از تولیدات داخل استان کرمان توسط صنایع بزرگ همین استان، طی سالهای اخیر همواره محل انتقاد و گلایه بوده و اینک به نظر میرسد که با تبدیل این مسئله به قانون، مستمسک مناسبی برای برخورد با شرکت هایی که از این امر تخطی کنند فراهم شده باشد.
امیر حسن زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان روز پنجشنبه در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی افزود: ارتقای وضعیت صنایع بزرگ و کوچک به تصویب شوراهای مختلف ازجمله شورای تامین، معادن و شورای حفظ حقوق بیتالمال استان رسیده است.
وی بیان کرد: همچنین کمیته حمایت از صنایع کوچک و متوسط را راهاندازی کردیم و سپس تبدیل به گروه کاری حمایت از صنایع شد که با حضور تیم اقتصادی استان در شهرکهای صنعتی مختلف برای رفع موانع تولید و همچنین ارتباط بین شرکتها گام برداشتیم زیرا هیچوقت شرکتهای معدنی در کنار هم نبودند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در ادامه با اشاره به راهاندازی سامانهها و تفاهمنامهها برای اتصال واحدهای بزرگ و کوچک و تامین نیاز داخلی استان عنوان کرد: در این راستا سامانه سپنتاک با حضور دستگاههای نظارتی و شهرکهای صنعتی و سازمان بازرسی طراحی و راهاندازی شده که نیازهای استان در این سامانه بارگذاری میشود و واحدهای فناور و شرکت شهرکهای صنعتی با هر توان میتوانند در این سامانه عضو و از نیازهای واحدهای بزرگ مطلع شوند تا آن را تولید کنند.
وی یادآور شد: راهاندازی شرکت خطرپذیر (cvc) در شرکتهای بزرگ را پیشنهاد دادهایم که این بخش در شرکت ملی مس تشکیل شده و در فولاد هم باید با سرعت بیشتری راهاندازی شود.
حسنزاده با بیان اینکه بنگاههای اقتصادی اطلاعات کافی در زمینه مواردی مانند تامین مالی از منابعی مانند بازار سرمایه و اصول اولیه بستهبندی، سرمایهگذاری و صادرات را ندارند گفت: آموزشهای مرتبط از سوی اتاق بازرگانی استان کرمان به این شرکتها ارائه میشود.