احیای ۱۶۰ واحد صنعتی و تولیدی راکد
برخی از واحدهای تولیدی طی سالهای گذشته به خاطر وجود مشکلاتی از جمله کمبود منابع مالی، مواد اولیه، مشکلات خط تولید، برخی قوانین دست و پاگیر، مشکلات گمرکی، صادرات و واردات، مسائل بانکی و… به تعطیلی کشیده شدهاند.
در حالی که تولید و اشتغال زایی به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار بوده و واحدهای متعددی طی این سال ها شروع به کار کرده اند، فعال سازی واحدهای راکد و نیمه فعال نیز به عنوان یک اولویت در دستور کار است. برهمین اساس آخرین روزهای هفته گذشته با حضور رئیس جمهوری و برخی اعضای هیات دولت، مراسم احیا و بازگشت به تولید ۱۶۰ واحد تولیدی و صنعتی تعطیل شده خوزستان در دزفول برگزار شد.
افزایش سهم خوزستان در روابط تجاری با کشورهای عربی
سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری پایان سفر دو روزه دولت مردمی به استان خوزستان، با اشاره به تخصیص اعتبار ۸ هزار میلیاردی برای این استان در دور اول سفرها، اعلام کرد: در این سفر بیش از ۲۰۰ مصوبه برای پیشرفت و رونق استان خوزستان در نظر گرفته شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس جمهوری اشتغال و کاهش بیکاری را از مهم ترین مطالبات مردم خوزستان عنوان کرد و گفت: دولت تلاش می کند با بهره گیری از ظرفیت های استان و توجه به اقتصاد کشاورزی و گردشگری و همچنین تقویت روابط تجاری با کشورهای عربی که در این دولت به ۵ برابر گذشته افزایش یافته، سهم خوزستان در اقتصاد کشور را ارتقا دهد. رئیسی با اشاره به طرح های افتتاح شده در جریان سفر دو روزه دولت مردمی به خوزستان، اظهارکرد: در حوزه برق کارهای بزرگی انجام شده و با طرح های افتتاح شده بیش از ۳۰۰ مگاوات برق وارد شبکه سراسری شد که در گام بعد به ۵۰۰ مگاوات افزایش می یابد. رئیس جمهوری افزود: طرح آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در سراسر کشور در دستور کار دولت قرار دارد و در این سفر از طرح های آبرسانی به ۱۷۴ روستا بهره برداری شد و به دنبال آن هستیم که تا پایان دولت هیچ روستایی در کشور مشکل آب نداشته باشد. آیت الله رئیسی همچنین به ارائه گزارش عملکرد دولت در توسعه نیروگاه ها و پالایشگاه ها پرداخت و گفت: کاری که در یک سال و نیم این دولت نسبت به تأسیس نیروگاه ها انجام شده، با کار چهار ساله دولت دوازدهم برابری می کند و حتی بیش از آن میزان بوده است. رئیس جمهوری افزود: امروز ۱۶۰ مگاوات برق با عملیات مربوط به توسعه پالایشگاه هویزه به شبکه برق افزوده شد و با جمع آوری مشعل ها نیز ۲۵۰ میلیون فوت سوختی که به عنوان ثروت کشور پیش چشم مردم هدر می رفت وارد شبکه گازی شده که در گام بعد به ۵۰۰ میلیون فوت خواهد رسید و سود آن نصیب مردم می شود. دکتر رئیسی به افتتاح پروژه های بزرگ نفتی و گازی در استان خوزستان نیز اشاره کرد و اظهارکرد: در زمینه پروژه های زیرساختی که سال های قبل نسبت به آنها کم توجهی شد با یک کار جهادی توسط جوانان و شرکت های دانش بنیان زمینه اشتغال در این عرصه افزایش یافته و جلوی سرمایه سوزی در استان گرفته شده است. رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات دولت برای ریشه کنی فساد در حوزه پتروشیمی گفت: نظام اسلامی هیچگونه فسادی را برنمی تابد و دولت سیزدهم خود را موظف می داند مبارزه با فساد را با جدیت دنبال کند.
آیت الله رئیسی افزود: دولت مردمی تلاش کرده با ایجاد سازکارهای نظارتی مناسب همچون سامانه های مالی و گمرکی و تجاری یکپارچه بسترهای فسادزا را حذف کند. در کنار مبارزه ساختاری با فساد هر جا که تاکنون در مجموعه دولت فسادی شناسایی و برخورد شده با همکاری بخش های نظارتی خود دستگاه های دولتی بوده که پرونده آنها به مراجع قضایی ارائه شده است. رئیس جمهوری با اشاره به برکناری ۱۵ مدیر استان خوزستان به دلیل ضعف عملکرد تصریح کرد: اگر مدیری توانایی انجام کار نداشته باشد، خود ما بیش از همه حساس بوده و مدیران ناکارآمد را تغییر می دهیم و این را نه نقطه ضعف بلکه نقطه قوت دولت می دانیم. آیت الله رئیسی با بیان اینکه امروز توجه به کارآمدی در دستگاه ها و مبارزه با فساد مورد توجه همه بخش های دولت است، خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان فساد در هیچ دستگاه اداری و شرکت ها و ارتباطات اداری قابل تحمل نیست و همه همکاران دولت حتماً نسبت به این موضوع با حساسیت عمل می کنند.
۶۰۰ مصوبه برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز در گفت وگو با مهر اظهارکرد: در راستای حمایت از تولید در استان بوشهر عزمی جدی داریم و استاندار بوشهر و دیگر مسئولان با همه ظرفیت ها پای کار هستند. علی باستین با بیان اینکه برای تحقق شعار مهار تورم و رشد تولید تلاش ویژه ای داریم اضافه کرد: در این راستا تلاش داریم تا از صنعت و تولید در استان حمایت ویژه ای را داشته باشیم. وی بیان کرد: به منظور حمایت از تولید نشست های مختلفی در استان برگزار شده و با حضور استاندار و دیگر مسئولان بازدیدهای مستمر و مکرری از واحدهای تولیدی در سطح استان بوشهر صورت گرفته است. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر تاکید کرد: در این بازدیدها تلاش شد با شناسایی دقیق مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی، از همه ظرفیت ها برای رفع مشکلات و موانع پیش روی این واحدها استفاده شود. وی از برگزاری مستمر نشست های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان بوشهر خاطرنشان کرد: در این نشست ها به صورت ویژه مسائل و مشکلات حوزه تولید مورد بررسی قرار می گیرد و تصمیم گیری به نفع تولیدکنندگان انجام می شود. باستین با اشاره به اینکه این نشست ها نقش مهمی را در زمینه رفع مشکلات تولیدکنندگان استان داشته است، افزود: در سال گذشته ۶۴ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای ۵۳۰ پرونده تشکیل شد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر ادامه داد: ۶۰۰ مصوبه برای حمایت و رفع مشکلات واحدهای تولیدی در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید حاصل شد که خوشبختانه بیش از ۸۰ درصد مصوبات اجرایی شد.
فعال سازی واحدهای راکد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نیز در گفت وگو با مهر اظهارکرد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان در استان بوشهر همه ظرفیت ها بسیج شده است و مدیریت ارشد استان بوشهر عزمی جدی در این زمینه دارد. وی افزود: امسال ضمن فعال سازی واحدهای راکد تولیدی و صنعتی ۵۵ واحد تولیدی و صنعتی نیمه تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت، با حمایت های ویژه تکمیل و راه اندازی می شود. مهدی صفوی یکی از رویکردهای مهم در این زمینه را فعال سازی واحدهای راکد در سطح استان دانست و خاطرنشان کرد: با بازدیدهای منظم و حضور در کارگاه ها برای رفع مشکلات این واحدها تلاش شده است.
وی از برنامه ریزی برای فعال سازی واحدهای راکد قابل احیا در سطح استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: یکی از برنامه های ما در این زمینه برنامه ریزی عملی برای استفاده از ظرفیت های خالی واحدهای موجود صنعتی است. مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر تاکید کرد: برنامه ریزی برای راه اندازی سریع طرح های نیمه تمام و بازسازی و نوسازی صنایع، بهبود فضای کسب و کار از جمله طرح های در دست اقدام است.
راه اندازی ۵۵ طرح تولیدی
وی اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی امسال ضمن فعال سازی واحد راکد تولیدی و صنعتی ۵۵ واحد تولیدی و صنعتی نیمه تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت، با حمایت های ویژه تکمیل و راه اندازی می شود. صفوی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه ها ما در استان بوشهر، توجه خاص به مزیت های نسبی استان به ویژه در زمینه صنایع دریایی، صنایع معدنی، لوازم خانگی و صنایع پایین دستی است. وی افزود: سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته، ایجاد و توسعه نواحی صنعتی در مناطق روستایی استان و جلوگیری از قاچاق کالا از برنامه های در دست اجرا است.
سخن پایانی
با توجه به ظرفیت های خوب استان بوشهر در عرصه صنعتی، انتظار می رود که مسئولان با جدیت برای رفع مشکلات حوزه کار و کارگری و گره گشایی از تولیدکنندگان پای کار باشند تا ضمن جلوگیری از تعطیلی واحدهای فعال، شاهد فعال سازی و افزایش ظرفیت تولید در واحدهای راکد یا نیمه فعال در سطح استان باشیم.