حذف ارز چندنرخی و اعطای کالابرگ به انتهای زنجیره اثر کسری بودجه‌ای ندارد

یک نماینده مجلس: حذف ارز چندنرخی و اعطای کالابرگ یک میلیون تومانی به انتهای زنجیره موجب کسری بودجه دولت نخواهد شد.

حذف ارز چندنرخی و اعطای کالابرگ به انتهای زنجیره اثر کسری بودجه‌ای ندارد

به گزارش صمت: طی سال‌های گذشته همواره بخش خصوصی درخواست حذف ارز ترجیحی و از بین بردن بستر رانت و فساد را در کشور داشته است. با توجه به تبعات گسترده این تصمیم اقتصادی، دولت‌ها از انجام این کار طفره می‌رفتند. در نهایت، دولت چهاردهم تصمیم به اجرای این طرح سخت و گسترده گرفت. به زعم کارشناسان، حذف ارز ترجیحی یک اقدام مهم و اساسی به شمار می‌رود که اثرات گسترده اقتصادی در کشور خواهد داشت.

به ویژه در شرایط فعلی که نیازمند اعمال سیاست‌های دقیق و تخصیص منابع در محل‌های درست هستیم، اصلاح سازوکار اعطای یارانه اقلام اساسی از اهمیت بالایی برخوردار است. در سازوکار قبلی، یارانه در قالب ارز ترجیحی در اختیار واردکنندگان قرار می‌گرفت. به نحوی که اقلام اساسی و موردنیاز مردم با قیمت پایین وارد کشور شود و در اختیار خانواده‌ها قرار بگیرد. اما درعمل این اتفاق نیفتاد.

ارز ترجیحی نه تنها زمینه‌ساز دسترسی مردم به اقلام اساسی با قیمت مناسب نشد، بلکه بر مشکلات اقتصادی کشور اضافه کرد. به نحوی که همگان به دنبال بهره‌مندی از ارز ترجیحی و ارزان قیمت برای واردات بودند و نوعی فضای رقابتی ناسالم در فضای اقتصادی کشور شکل گرفت.

در سازوکار ارز ترجیحی، عده اندکی که روابطی داشتند و به ارز ارزان قیمت دسترسی پیدا می‌کردند، از مزیت‌های آن بهره می‌بردند و سودهای کلانی به دست می‌آوردند، اما فعالان اقتصادی واقعی و تولیدکنندگان دچار مشکل می‌شدند. زیرا باید در شرایط رانتی و رقابتی ناسالم فعالیت می‌کردند.

 

در همین رابطه با آقای محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

زنگنه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در رابطه با حذف ارز ترجیحی گفت: با توجه به اینکه قیمت دلار تک نرخی شده است نه تنها باعث کسری بودجه نمی شود بلکه اگر بخواهد به هر نفر از مردم مبلغ یک میلیون تومان هم واریز کند، منابعی هم از اضافه می‌آورد و بنابراین حذف ارز چندنرخی و اعطای کالابرگ یک میلیون تومانی به انتهای زنجیره موجب کسری بودجه دولت نخواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که اجرای جراحی اقتصادی دولت چقدر باعث ایجاد عدالت اقتصادی خواهد شد، گفت: این مساله بستگی به عملکرد دولت دارد و اگر دولت درست عمل کند که می تواند برکات داشته باشد و باید دید بانک مرکزی چگونه عملکردی خواهد داشت. باید شاهد ثبات بخشی به بازار ارز کشور باشیم.

این نماینده مجلس در پایان گفت: رویکرد جدید دولت در زمینه حذف ارز چندنرخی و اعطای کالابرگ یک میلیون تومانی و انتقال یارانه از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره مصرف، تصمیمی درست و اصولی است اما قطعا مدیریت صحیح دولت را نیازمند است و در این زمینه نیاز است که هماهنگی دقیق میان بخش‌های مختلف حوزه اجرای این طرح انجام گردد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین