توافق با آمریکا قوی تر از برجام است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: ما به توافقی مشابه برجام خواهیم رسید، البته با امتیازاتی قویتر تا ترامپ را راضی کنیم.

دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در حالی آغاز میشود که به گفته طرف آمریکایی، در صورت عدم دستیابی به نتیجه، پنجره دیپلماسی به طور کامل بسته خواهد شد. بنابراین، همه نگاهها به این مذاکرات معطوف شده است. همچنین، شکست مذاکرات در ایران، آمریکا و اسرائیل طرفدارانی دارد که با استدلالهای خود سعی در تأثیرگذاری بر نظرات و جهتگیری تیمهای مذاکرهکننده دارند.
حال این سؤال مطرح است که شکست مذاکرات چه پیامدهایی خواهد داشت؟ احمد بخشایش اردستانی در گفتوگویی درباره پیامدهای تلاش مخالفان توافق برای ناکامی مذاکرات گفت: در کشور گروههای مختلفی وجود دارند که نظرات متنوعی درباره مذاکرات ایران و آمریکا دارند. این تنوع دیدگاه واقعیتی غیرقابل انکار است که کشور به آن نیاز دارد. اما در نهایت، مقامات مسئول تصمیمگیری میکنند و کار را به نتیجه میرسانند. حال هر نتیجهای که حاصل شود، همه آن را میپذیرند و سکوت خواهند کرد.
وی درباره اظهارات تند و ضرب الاجلی ویتکاف در آستانه دور چهارم مذاکره با هیأت ایرانی افزود: ما به توافق میرسیم، این صحبت های ویتکاف نیز به دلیل وجود یکسری محاسبات اشتباه است. محاسبات اشتباه او از اینجا ناشی می شود که فکر می کند ایران از ترس جنگ به سمت مذاکره آمد، از این رو می گوید یا توافق یا راه دوم یعنی جنگ.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: آمریکایی ها هر چند دو گزینه توافق یا جنگ را روی میز گذاشتند و با استناد به این دو گزینه مذاکرات را شروع کردند اما انصافا آنها در طول سه دور گفتگو، مذاکره نکردند و همراهی کردند، معتقدم روز یکشنبه 21 اردیبهشت ویتکاف به راحتی همراهی خواهد کرد و دو طرف به نتیجه خواهند رسید.
وی با اشاره به 3 چالش اصلی پیش روی نشست یکشنبه افزود: 300 کیلو سوخت 60 درصد غنی سازی شده در کشور داریم، آمریکا می گوید این میزان سوخت به کشور دیگری همچون روسیه منتقل شود اما ایران می گوید ما این سوخت را می توانیم تحت نظارت آژانس در داخل کشور نگه داریم. آمریکایی ها خواهان کاهش غنی سازی ایران به 3.65 درصد هستند اما ما می گوییم سطح 20 درصد غنی سازی هم جزء اهداف صلح آمیز است و آن را نیاز داریم. چالش سوم این است آمریکایی ها تضمین می خواهند که صنعت هسته ای ایران به سمت ساخت بمب نرود.
بخشایش با اشاره به راه های حل چالش های مذاکراتی بین ایران و آمریکا اظهار کرد: ایران خود اعلام کرده دنبال ساخت بمب هسته ای نیست و حتی موشک های با قابلیت حمل کلاهک هسته ای را استفاده نمی کند. البته فعلا درباره موشک ها ما بحث نداریم. 2 چالش دیگر به زودی نیز قابل حل هستند. ما خودمان پیشنهاد دادیم که برای ضمانت در رفع تحریم ها، آمریکا در حوزه های اقتصادی، انرژی و هسته ای با ما سرمایه گذاری مشترک کنند. در نهایت ما توافقی مثل برجام خواهیم داشت البته کمی قویتر امتیاز می دهیم تا ترامپ خوشحال شود.