-

رونق در بازار خودروهای وارداتی | محدودیت خرید و فروش حواله لغو شد

در راستای اصلاح قوانین فروش خودروهای وارداتی، محدودیت‌های مربوط به خرید و فروش حواله و معاملات وکالتی برداشته شد. این تغییرات با هدف افزایش شفافیت و تسهیل فرآیند معاملات صورت گرفته است.

رونق در بازار خودروهای وارداتی  | محدودیت خرید و فروش حواله لغو شد

در پی‌بازنگری در ضوابط فروش خودروهای وارداتی، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در قالب دستورالعمل جدید فروش خودروهای وارداتی، برخی محدودیت‌های پیشین از جمله ممنوعیت خرید و فروش حواله و انتقال وکالتی را لغو کرد.

بر اساس ماده ۴ دستورالعمل شماره ۵۳۰ شورای رقابت که در گذشته با هدف جلوگیری از سوداگری در بازار خودرو تدوین شده بود، انتقال حقوق ناشی از ثبت‌نام خودروهای وارداتی تنها به نام خریدار اولیه مجاز بود و فروش حواله یا واگذاری وکالتی ممنوع اعلام شده بود. با این حال، در متن جدید دستورالعمل فروش که از سوی سازمان حمایت ابلاغ شده، بندهای مربوط به این محدودیت‌ها حذف شده‌اند.

به‌این‌ترتیب، از این پس خریداران خودروهای وارداتی مجاز خواهند بود حواله‌های خود را به دیگران منتقل کرده یا به صورت وکالتی اقدام به واگذاری خودرو کنند؛ تصمیمی که می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر تسهیل معاملات در بازار و افزایش شفافیت و رقابت ایجاد کند. البته برخی نسبت به احتمال بازگشت واسطه‌گری و دلالی در بازار ابراز نگرانی کرده‌اند.

محدودیت های ماده ۴ که از تاریخ ۱۴۰۴.۰۲.۱۲ برای متقاضیان این خودروها قابلیت اعمال ندارد به شرح زیر است:

۱. حداقل سن متقاضیان خرید خود و ۱۸ سال باشد.

۲. دارا بودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خودرو الزامی است.

۳.متقاضیانی که طی ۸ ماه گذشت صدور فاکتور خود و نزد شرکت های ایران خودرو و سایپا ۲۴ ماه گذشته صدور فاکتور خود و نزد دیگر شرکت‌ها داشته اند. امکان ثبت نموده نام و خرید خودرو ندارند.

۴.متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند امکان ثبت نام و خرید خود و ندارند.

۵. انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو، به اشخاص ثالث (حتی به صورت وکالتی) و نیز فروش حواله خودرو به صورت وکالتی ممنوع است.

۶. امکان صلح در قرار داد وجود ندارد.

۷.عرضه کنده خود و موظف است روش های بازدارنده برای جلوگیری از انقل سند حداقل به مد یکسال، ازجمله در رهن گرفتن سند خودرو، اتخاد و اجرا کند.

۸.امکان ثبت نام و خرید خودرو برای اشخاص حقوقی وجود ندارد.

۹.مبلغی از بهای فروش خودرو باید در حساب خریدار موجود باشد که بر اساس نوع برنامه فروش متغیر است:

الف -در روش های فروش فوری یا فوق العاده، ۵۰ درصد از مبلغ فروش خودرو بر اساس (بخشنامه اعلامی فروش) باید در حساب بانکی متقاضی باشد و  تا پس از خرید خودرو امکان برداشت آن مبلغ وجود ندارد.

ب- در روش پیش فروش، به اندازه مبلغ پیش پرداخت و بر اساس بخشنامه اعلامی فروش) که با توجه به تبصره ماده (۴) آیین نامه اجرایی قانون  حمایت از مصرف کنندگان خودرو و مصوب ۱۳۹۵ هیات وزیران، حداکثر تا ۵۰ درصد از مبلغ فروش خود می باشد. باید حساب بانکی متقاضی باشد.  و تا پس از خرید خودر و امکان برداشت آن مبلغ وجود ندارد.

تبصره: در صورتی که وضعیت بازار از نظر عرضه و تقاضا متعال شود به پیشنهاد کارگروه خودرو و تصویب شورای رقابت، محدودیت ها شروط فوق می توانند با  توجه به مدل خودرو - شرکت تعدیل و باز نگری شوند.

منبع: تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین