گزارش معاون وزیر بهداشت درباره درمان آسیبدیدگان حادثه انفجار بندر
معاون درمان وزارت بهداشت گزارشی از خدمات ارائهشده به مصدومان حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس ارائه کرد و جزئیات اقدامات انجامشده در ساعات اولیه پس از وقوع حادثه را تشریح کرد.

سید سجاد رضوی در نشست خبری امروز با خبرنگاران، که به بررسی خدمات ارائهشده به مصدومان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس اختصاص داشت، گفت: حدود ساعت 12:30 ظهر روز حادثه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با من تماس گرفت و گزارشی اولیه از حادثه ارائه داد. ما نیز به همراه واحد اورژانس در مرکز هدایت عملیات وزارت بهداشت به محل حادثه رفتیم و منطقه را به دقت بررسی کردیم. با افزایش تعداد زخمیها، واحدهای انتقال خون، بهداشت، دارو و تجهیزات درمانی در تهران و برخی استانهای دیگر به حالت آمادهباش درآمدند تا در صورت نیاز، به محل حادثه اعزام شوند یا مصدومان را به استانهای دیگر منتقل کنند.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این حادثه عملکردی بسیار مطلوب و در حد یک معجزه از خود نشان داد. در ساعات اولیه، 1200 مجروح طی 6 ساعت به بیمارستانهای استان منتقل شدند و از ظرفیت بیمارستانهای نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، سازمان تأمین اجتماعی و بخش خصوصی بهره گرفته شد. اورژانسهای بیمارستانی نیز آماده تریاژ بیماران بودند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: کادر بهداشت و درمان شامل پزشکان، پرستاران، نیروهای رادیولوژی و سایر کارکنان در حالت آمادهباش کامل قرار داشتند و بهخوبی به ارائه خدمات پرداختند. حدود چهار نفر از مصدومان که دچار سوختگی شده بودند، به استان فارس منتقل شدند.
وی با اشاره به اعلام آمادگی گسترده اعضای کادر درمان برای خدمترسانی به مصدومان حادثه انفجار بندر شهید رجایی، گفت: معمولاً برای انتقال سیتیاسکن به مراکز درمانی حدود 7 ماه زمان نیاز است، اما در این حادثه، کمتر از 24 ساعت پس از وقوع، یک دستگاه سیتیاسکن به یکی از بیمارستانهای هرمزگان منتقل شد. خوشبختانه، نیاز زیادی به اعزام کادر درمان به هرمزگان یا انتقال بیماران به سایر استانها وجود نداشت.