واکنش دور دوم مذاکرات به بازار طلا | ریزش اصلی قیمت در راه است؟
با وجود رکوردشکنی بیسابقه قیمت جهانی طلا در هفته گذشته، بازار داخلی سکه و طلا شاهد سقوط قابلتوجهی بود. کشتیآرای کاهش نرخ ارز را که ناشی از سیگنالهای مثبت مذاکرات ایران و آمریکا بوده، عامل اصلی این ریزش عنوان کرد.

در حالی که قیمت جهانی طلا در هفته گذشته با رکوردشکنی بیسابقهای همراه بود، بازار داخلی سکه و طلا برخلاف این روند، سقوط چشمگیری را تجربه کرد؛ کشتیآرای کاهش نرخ ارز ناشی از سیگنالهای مثبت مذاکرات ایران و آمریکا را علت اصلی این ریزش عنوان کرد؛ بهگونهای که بهای انواع سکه کاهشهای چند میلیون تومانی را تجربه کرده و حباب سکه نیز تا ۷.۵ میلیون تومان تخلیه شد که میتوان امیدوار بود با دور دوم مذاکرات، شاهد کاهش بیشتر قیمتها در این بازارها باشیم. هفتهای که گذشت، برای بازار سکه و طلا هفتهای با نوسانات کاهشی قابل توجه بود؛ بحثهای سیاسی- اقتصادی و پالسهای مثبت اولین مذاکرات ایران و آمریکا سبب شد ارزش ریال کشور تقویت و نرخ ارز با کاهش قابل توجهی مواجه شود. به تبع کاهش نرخ ارز، بازار سکه و طلا برخلاف جهت حرکت رو به بالای قیمت طلا در بازارهای جهانی و رکوردشکنی اونس جهانی طلا، ریزشی شد.
محمد کشتیآرای، درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: اتفاقی که در یک هفته اخیر افتاد، این بود که قیمت جهانی طلا باز به رقم بیسابقه ۳۳۴۰ دلار رسید که حقیقتا یک رکورد جدید به حساب میآید. در آخرین روز دادوستدهای بازار داخل (پنجشنبه) قیمت هر اونس طلا ۳۳۲۴ دلار بود که به نسبت ابتدای هفته، ۸۷ دلار افزایش داشت. این افزایش ۸۷دلاری، طبیعتا افزایش زیادی است اما برخلاف این افزایش قابل توجه قیمت جهانی طلا، نرخ ارز این هفته سیر نزولی داشت و همین باعث شد آن ۸۷ دلار افزایش قیمت جهانی با کاهش قیمت ارز پوشش داده شود و قیمت انواع قطعات سکه و طلا، به نسبت اول هفته با کاهش و ریزش زیادی همراه شود. نایبرئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران، تصریح کرد: این حرکت در دو مسیر مختلف قیمتها در بازار سکه و طلای داخلی و بازار جهانی به طوری بود که قیمت سکه تمام طرح جدید هشت میلیونو ۲۰۰ هزار تومان کاهش و ۷۹ میلیونو ۸۰۰ هزار تومان شد و قیمت سکه تمام طرح قدیم، به طور متوسط با ۱۴ میلیون تومان کاهش به ۷۳ میلیونو ۹۰۰ هزار تومان رسید.
این کارشناس بازار سکه و طلای کشور درباره تغییرات حباب سکه و آخرین وضعیت آن در بازار سکه، گفت: همینطور که اشاره شد، حباب سکه هم به دلیل کاهش قیمت سکه و همچنین با توجه به کاهش تقاضا در نتیجه کاهش قیمت سکه، با هفت میلیونو ۵۰۰ هزار تومان کاهش مواجه شد. در آخرین معاملات روز گذشته، هر قطعه سکه ۱۲ میلیونو ۵۰۰ تومان دارای حباب بود.
طبق تحلیل نایبرئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران، هفتهای که گذشت در مجموع هفته کاهشی قیمتها بود. علت کاهش هم همانطور که اشاره شد، شرایط بازار با توجه به گفتوگوها و مذاکراتی که انجام میشود و مسائل سیاسی و اقتصادی کشور به این سمت رفت که نرخ ارز کاهش پیدا کرد و سبب شد بهای سکه و طلا هم کاهش پیدا بکند. این در حالی بود که روند بازار داخلی در جهت خلاف قیمت جهانی بود که با توجه به نرخ تورم و کاهش شاخصهای اقتصادی آمریکا، باعث شده قیمت جهانی طلا با افزایش همراه شود. البته قیمت نقره و پلاتین هم با افزایش در بازارهای جهانی همراه بوده است. کشتیآرای در پایان بیان کرد اتفاقاتی که طی دو، سه هفته اخیر پیش آمده براساس شرایط سیاسی بوده و طبیعتا با توجه به اینکه شنبه دور دوم مذاکرات است، میتوان ابراز امیدواری کرد این مذاکرات در جهت مثبت پیش برود. چنانچه مذاکرات در جهت مثبت باشد، طبیعتا شاهد کاهش بیشتر قیمتها خواهیم بود.