-

بارش برف در گیلان خلاف هشدار قرمز صورت گرفت !

مدیرکل هواشناسی گیلان درباره دلایل صدور هشدار قرمز در استان توضیحاتی ارائه کرد.

بارش برف در گیلان خلاف هشدار قرمز صورت گرفت !

هواشناسی گیلان چند روز پیش برای هفته جاری هشدار قرمز اعلام کرده بود که طبق آن اعلام شد که علاوه بر بارش باران و کاهش محسوس دمای هوا، بارش برف ممکن است تا بالای ۲ متر نیز بیشتر شود که در این راستا جلسات ستاد مدیریت بحران در استان‌ها و شهرستان‌ها برگزار و تمهیداتی اندیشیده شد.

از سوی دیگر و در پی این هشدار هواشناسی سطح قرمز، برخی از مردم عجولانه اقدام به خرید برخی از مایحتاج ضروری کردند که در صورت بارش برف ۲ متری که طبیعتا ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد درخصوص مایحتاج ضروری، در آن مقطع بی‌نیاز باشند.

البته این در حالی است که مسئولین به مردم استان درخصوص‌عدم مشکل در تامین مایحتاج اطمینان خاطر داده بودند ولی باز هم برخی اقدام به مایحتاج ضروری بیش از نیاز چند روز کردند و با توجه به اینکه بارش برف خلاف هشدار قرمز صورت گرفت آن اقلام خریداری شده توسط عده ای، به نوعی در خانه‌ها مانده است.

از طرف دیگر سئوال بزرگی نیز از هواشناسی شده که علی رغم هشدار سطح قرمز و پیش بینی بارش برف بیش از 2 متر چرا هیچ خبری نبود و در واقع مردم استان را با این هشدار، به دغدغه‌ای دچار کردند، البته از شنبه تاشب گذشته شاهد بارش برف در استان بودیم و در مناطق کوهستانی این استان بیش از 150 سانتی متر برف نیز باریده ولی در شهرهای استان برفی که برای مردم مشکل ایجاد نکند نیامد و راهداران و دیگر مسئولان، به فوریت اقدام به بارگشایی معابر می‌کردند و مشکلی در شهرها گزارش نشد و عملا می‌توان گفت خبری از برف سنگین در مناطق جلگه‌ای نبود.

حال محمد دادرس مدیرکل هواشناسی گیلان درخصوص دلائل صدور هشدار قرمز در استان پرداخت و اظهار کرد: مدل‌ها و نقشه‌های هواشناسی نشان‌دهنده حجم بالای بارش بودند و پیش‌بینی ما ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌متر بارش را حتی در جلگه شامل می‌شد.

وی با بیان اینکه این بارش‌ها به گستره وسیعی از مناطق، از جمله مناطق کوهستانی و جلگه‌ای، تعلق داشت، افزود: سامانه مذکور به کندی حرکت می‌کرد که از چهارشنبه هفته گذشته تا دوشنبه جاری ادامه داشت، همچنین کاهش محسوس دما در این مدت (از چهارشنبه تا دوشنبه) را نیز شاهد بودیم که در این خصوص باید وضعیت را گزارش می‌کردیم.

مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه هفته گذشته بارش یک تا دو متری در ارتفاعات داشتیم و بارش مجدد برف می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد، گفت: هشدار قرمز به منظور کاهش آسیب‌های مالی و جانی احتمالی صادر شد تا مردم و مسئولان آمادگی و تمهیدات لازم را داشته باشند.

به گفته دادرس، افت دما به زیر 2 درجه باعث بارش برف در جلگه می‌شود و اگر دما به یک و زیر یک درجه برسد، برف می‌نشیند. متأسفانه در این بازه زمانی، دما به حدی نزول نکرد که بارش‌ها به برف تبدیل شود و عمدتاً ریزش‌های جوی به صورت باران یا مخلوط برف و باران بود.

وی از ثبت بارش 120 میلی‌متری در جلگه خبر داد و بیان کرد: در صورت کاهش دما به صفر و زیر صفر درجه، نیمی از این بارش‌ها به برف تبدیل می‌شد، همچنین در جلگه آستارا نیز بارش 35 سانتی‌متری برف را شاهد بودیم و ایستگاه‌های هواشناسی دماهای منفی را ثبت کردند که نشان‌دهنده شرایط سرد در استان است.

مدیرکل هواشناسی گیلان تأکید کرد که گیلان از استان‌های پیشرو در پیش‌بینی و جمع‌آوری داده‌های هواشناسی است و اطلاعات به صورت ساعت به ساعت جمع‌آوری و به سازمان هواشناسی کشور و سپس به سازمان جهانی هواشناسی مخابره می‌شود.

دادرس همچنین به ثبت بارش ۱۲۸ میلی‌متری در بندر کیاشهر و خشکبیجار در بازه زمانی پنج‌شنبه (۲ اسفند) تا ۹:۳۰ یکشنبه (۵ اسفند) اشاره کرد و افزود که بیشترین بارش برف در ایستگاه هواشناسی لشکان رودسر به ارتفاع ۱۴۰ سانتی‌متر ثبت شده است.

وی همچنین به بارش ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتی‌متری برف در ارتفاعات شرق استان همچون رودسر و املش اشاره کرد و گفت: «در محورهای مواصلاتی غرب استان، از جمله اسالم، خلخال و پونل نیز، ۱۰۰ سانتی‌متر برف باریده است.»

دادرس در پایان به تحقق پیش‌بینی بارش برف در برخی مناطق جلگه‌ای از جمله آستارا (۳۰ سانتی‌متر طی ۹ ساعت) و بندر کیاشهر (۲۰ سانتی‌متر طی ۶ ساعت) اشاره کرد و گفت که سایر نقاط نیز به صورت نقطه‌ای سفیدپوش شدند.

منبع: تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین