ترس کارمندان فدرال از آمدن ترامپ
با آغاز دور دوم ریاست جمهوری ترامپ، بسیاری از کارمندان فدرال از اینکه شغل خود را از دست بدهند میهراسند و آماده اخراج احتمالی میشوند.
![ترس کارمندان فدرال از آمدن ترامپ](https://cdn.smtnews.ir/thumbnail/j1HxgPXOdPQ5/DgHbxnlMXIY4HHxQ1surQAAo85Q3yFplKfjrrTQJMQISG8Fb-tvWQCEK6R5G2jMs3v1XAC0YjKs03C_RWrF53277TUB8XbM0/%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE.jpg)
سایت پروزیبن آلمان به نقل از مجله پولیتیکو اعلام کرد که دستورات اجرایی دونالد ترامپ موجی از نگرانی را در میان کارمندان فدرال ایجاد کرده است. بهویژه، تصمیم برای برچیدن اقدامات حفاظت از شغل، پایان دادن به دورکاری و توقف استخدامها باعث ناراحتی بخش بزرگی از کارمندان شده است. یکی از کارمندان آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) آشکارا این نارضایتی خود را به «پولیتیکو» ابراز کرد و گفت که هرچند نسخه قبلی ترامپ قبلاً بد بود، اما او از نسخه جدید ترامپ بیزار است.
این در حالی است که بسیاری از کارمندان در نظر دارند شغل خود را ترک کنند یا به دنبال گزینههای قانونی برای اقدام علیه این دستورات هستند. همچنین گزارشهایی از تغییر کارمندان به پلتفرمهای ارتباطی امن مانند سیگنال برای ایمن نگه داشتن خود وجود دارد. یکی از نکات مهم نگرانی، تصمیم کاخ سفید برای لغو برنامههای تنوع و اعزام کارمندان آسیبدیده به مرخصی اداری است.
به نوشته «پولیتیکو»، دستورالعمل گزارش مواردی که توضیحات شغلی در آن تغییر یافته است، بهویژه برای برخی از کارمندان نگرانکننده بوده است. در این رابطه، یک کارمند وزارت امور خارجه ترس خود را اینگونه توصیف میکند: «من میخواهم از این شغل بروم، اما نمیدانم کجا و میترسم از اینکه از عهده پرداخت اجاره خانه یا بیمه درمانیام برنیایم.» این در حالی است که عدم اطمینان در مورد اینکه کدامیک و چه تعداد دیگر از همکاران وی قرار است از کار خود برکنار شوند، بر سر کارمندان باقی مانده است. آنها در انتظار به سر میبرند و میبینند که چگونه دستور رئیسجمهور اجرا میشود.
در همین رابطه، سایت تاگس شاو آلمان به تصمیمات مشابه شرکتهای بزرگ آمریکایی همراستا با دستورات ترامپ اشاره کرده است: «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا، اعلام کرده است که میخواهد هرچه سریعتر وضعیت «کارمندان با عملکرد ضعیف» را مشخص کند. گفته میشود که حدود پنج درصد از کارمندان غول فناوری اطلاعات متا (۳۶۰۰ نفر) تحت تأثیر این تصمیم قرار میگیرند. اگرچه اعلام این تصمیم در آمریکا سر و صدا به پا کرد، اما با فضای اجتماعی کنونی در ایالات متحده مطابقت دارد: اندکی پیشتر نیز زاکربرگ اعلام کرده بود که روند راستیآزمایی را در پلتفرمهای خود کاهش میدهد.
این دو اقدام، پروژههایی است که در دستور کار رئیسجمهور ترامپ قرار گرفته است. ترامپ خود را متعهد به «افزایش کارایی» نیروهای زیر دست خود کرده است، تصمیمی که بهخاطر آن هزاران کارمند فدرال ایالات متحده در حال حاضر برای حفظ شغلشان به خود میلرزند یا تاکنون آن را از دست دادهاند. غول نرمافزاری دیگری نیز همین کار را انجام میدهد: در مایکروسافت، «افراد با عملکرد ضعیف» نیز (بیش از ۲ هزار نفر) بهزودی مجبور به ترک محل کارشان خواهند شد.
«ایلان ماسک»، مشاور رئیسجمهور دونالد ترامپ، روز سهشنبه در یک گردهمایی عمومی کمسابقه در کاخ سفید ظاهر شد تا از کاهش سریع و گستردهای که قرار است در دولت فدرال اعمال شود، دفاع کند. وی در حالی که ترامپ از کار ماسک با دپارتمان کارآمدی دولت برای کاهش هزینهها تمجید میکرد و فرمان اجرایی را برای کاهش نیروی کار امضا میکرد، قاطعانه در کنار میز ایستاد.
بسیاری از کارمندانی که مشمول این دستور شدهاند، به دنبال فرصتهای قانونی برای اقدامهای واکنشی هستند. در حالی که فدراسیون کارمندان دولت آمریکا (AFGE) قصد دارد دستور رئیسجمهور را اجرا کند و پس از آن شکایات خود را به دلیل نقض قرارداد به مراجع ذیربط ارائه دهد، عملی شدن این اقدام، مستلزم اجماع بین کارمندان و پیگیریهای خستگیناپذیر و طولانی است. پولیتیکو در پایان اشاره میکند که باید از ماه مارس منتظر اقدامات اعتراضی و شکایات کارمندان فدرال علیه رئیسجمهور بود.