آموزش پخت حلوا زعفرانی
حلوا یکی از خوشمزهترین دسرها و شیرینیهای ایرانی است که از ترکیب مواد حاوی قند، چربی و نشاسته تهیه میشود. حلوا زعفرانی را میتوان از خوشمزهترین انواع حلوا نام برد که طعم دلنشین و عطر دلانگیز آن موجب جلب توجه بسیاری از افراد به این نوع شده است. حلوای زعفرانی به روشهای مختلفی پخت میشود که این تنوع در آمادهسازی کاملاً به نوع آرد مصرفی بستگی دارد. چنانچه قصد دارید با انواع روشهای طرز تهیه حلوا زعفرانی آشنا شوید، این مطلب مناسب شما خواهد بود.
زعفران اصلیترین جزء این حلوا است و قطعا استفاده از زعفران باکیفیت میتواند در کیفیت حلوای شما تاثیر بگذارد. یکی از مهمترین نکات خرید زعفران باکیفیت، انتخاب فروشگاه مطمئن و شناخته شده است. همچنین باید با انواع آن آشنایی داشته باشید تا بتوانید بهترین گزینه برای کاری که مدنظر دارید را انتخاب کنید.
طرز تهیه حلوا زعفرانی
اصلیترین ماده برای طرز تهیه حلوا زعفرانی آرد است. آردها انواع مختلفی دارند که انتخاب هریک از آنها موجب خلق نوع متفاوتی از حلوا زعفرانی میشود. در ادامه طرز تهیه حلوا با هریک از آردها را بیان خواهیم کرد:
طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سبوسدار
این دستور یکی از خوشمزهترین روشها برای آمادهسازی حلوا زعفرانی است. استفاده از آرد سنگک یا سبوسدار در این رسپی طعمی دلچسب و بافتی فوقالعاده را موجب میشود که با هیچ روشی قابل مقایسه نیست. در ادامه به طرز تهیه این دسر اصیل با آرد سبوسدار میپردازیم.
مواد اولیه
آرد گندم | ۲ پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
کره | ۱۰۰ گرم |
پودر هل | نصف پیمانه |
زعفران دمکرده | به میزان لازم |
پودر دارچین، پودر پسته، پودر نارگیل، کنجد و گردو و خلال بادام (برای تزیین) |
به مقدار نیاز |
مرحله اول (تهیه شهد)
در اولین مرحله تهیه حلوا زعفرانی، آب و شکر را داخل قابلمهای بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. محتویات قابلمه را به آرامی هم بزنید تا ذرات شکر به خوبی در آب حل شوند. توجه داشته باشید در این مرحله نیازی به جوشاندن مواد شهد ندارید و تنها به حل شدن شکر بسنده کنید. زیر گاز را ببندید و افزودنیهایی همچون گلاب، زعفران و هل را به ترکیب بیفزایید. شهد شما آماده است، آن را کنار بگذارید تا نوبت به افزودن آن برسد.
مرحله دوم (آماده کردن آرد)
تابه بزرگی را انتخاب کنید و آرد را درون آن بریزید. سپس با قرار دادن تابه بر روی حرارت ملایم شروع به تفت دادن آرد کنید. در این مرحله باید به هم زدن آرد توجه داشته باشید و آن را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. در خصوص آردهای سبوسدار باید محتاطتر باشید؛ چرا که این نوع آرد به سرعت تغییر رنگ میدهد. حلوای زعفرانی رنگ خود را از زعفران میگیرد، به همین دلیل تغییر رنگ آرد و قهوهای شدن آن اهمیتی ندارد. تفت دادن آرد را تا زمانی ادامه دهید که کرم رنگ شود و خامی آن از بین برود. این کار به طور تقریبی ۳۰ دقیقه طول میکشد. پس از اتمام مراحل تفت دادن آرد آن را از الک بگذرانید و مجدد به تابه برگردانید. کره و روغن موجود در رسپی را به آرد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا آرد تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم (ترکیب آرد و شهد)
شهد را طی سه مرحله به ترکیبات آردی خود اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا گلولههای آن باز شود. حلوا باید آنقدری هم بخورد تا غلیظ شود. پس از غلیظ شدن بافت حلوا، دستههای تابه را بچسبید و آن را به صورت گهوارهای تکان دهید این کار موجب جدا شدن حلوا از سطح تابه میشود. اگر حلوا به خوبی از ظرف جدا شد، میتوان گفت حلوا زعفرانی شما آماده است. حلوا زعفرانی را در ظرف انتخابی خود بریزید و آن را با مواد تزئینی که در مواد اولیه طرز تهیه حلوا زعفرانی گفتیم تزیین کنید.
طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید
برای پخت این حلوا از آرد سفید یا همه منظوره استفاده میشود. حلوایی که از این آرد تهیه میشود بسیار روشن و شفاف است و بافتی سبک دارد. در ادامه با طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید آشنا خواهیم شد.
مواد اولیه
آرد سفید | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
شیر | ۲ فنجان |
گلاب | نصف فنجان |
روغن نباتی | ۱.۴ فنجان |
کره | 100 گرم |
زعفران پودر شده | ۱.۸ ق چایخوری |
مرحله اول (تهیه شهد)
اولین قدم برای طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید، ترکیب شیر و شکر است. این ترکیب را روی حرارت ملایم بگذارید و توجه داشته باشید در این روش نیازی به جوشاندن شیر نیست و تنها باز شدن ذرات شکر کافی خواهد بود. زمانی که از حل شدن شکر اطمینان پیدا کردید، زیر قابلمه را ببندید و گلاب و زعفرانی که به خوبی دم کشیده و غلیظ شده را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم (آماده کردن آرد)
تابهای مناسب را انتخاب کنید و آرد را درون آن بریزید. در این دستور نیز همچون روش قبلی نیازی به قهوهای شدن رنگ آرد نیست و تنها کرمی شدن آن کافی خواهد بود. این کار در حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. پس از گرفتن خامی آرد نوبت به افزودن روغن و کره است.
مرحله سوم (ترکیب آرد و شهد)
پس از این که ترکیب را به خوبی هم زدید، میتوانید مخلوط شیر و شکر را به آرد بیفزایید. فقط دقت داشته باشید این ترکیب باید در سه مرحله و به طور تدریجی به آرد افزوده شود تا ذرات به راحتی از یکدیگر باز شوند. همزدن را تا زمانی ادامه دهید که مواد به غلظت برسند. زمانی که حلوا از ظرف جدا شد و روغن انداخت، میتوانید از پخت کامل آن اطمینان حاصل کنید. حلوا زعفرانی خوشمزه شما آماده مصرف است. نوش جان
طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد برنج
حلوای زعفرانی با آرد برنج به کاچی نیز معروف است. این دسر به عنوان مادهای مقوی شناخته میشود و بافتی لطیف با هضمی آسان دارد.
مواد اولیه
آرد برنج | ۱۰ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ و ۱.۴ پیمانه |
آب | ۲ پیمانه |
زعفران دمکرده | ۵ قاشق غذاخوری |
گلاب | نصف پیمانه |
مغز دلخواه | به مقدار لازم |
روش آماده سازی
برای آمادهسازی حلوا زعفرانی با آرد برنج، ابتدا آرد را الک کنید و سپس آن را در تابه بریزید و تفت دهید. دقت داشته باشید بافت آرد برنج بسیار لطیف است و به سرعت تغییر رنگ میدهد. پس از گرفتن خامی از آرد، کره را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا به خوبی ذوب شود. ترکیب آرد و کره را به خوبی هم بزنید و به سراغ شکر بروید. شکر را به ترکیب بیفزایید و ۵ دقیقه به خوبی هم بزنید. آب را به آرامی به مواد اضافه کنید و با یک قاشق چوبی همبزنید. همزدن را تا زمانی که ترکیب صاف و یکدست شود ادامه دهید. در ادامه زعفران دم کرده را داخل مواد بریزید و مغزیجات انتخابی همچون بادام و خلال را به آن اضافه کنید. در آخر با افزودن گلاب به کار خود پایان دهید. توجه داشته باشید این حلوا به نسبت سایر حلواها به غلظت کمتری نیاز دارد.
سخن پایانی
طرز تهیه حلوا زعفرانی اصیل، از پرتکرارترین درخواستها برای داشتن یک دسر خوشمزه است. حلوا زعفرانی یکی از انواع حلواهای محبوب به حساب میآید که در برخی استانها همچون تبریز، ارومیه و اهواز پخت آن رواج دارد. این دسر معمولاً در مراسمات عزاداری مذهبی و ختمها آماده میشود؛ اما به عنوان یک پذیرایی دلچسب در کنار چای نیز بسیار مناسب خواهد بود. این شیرینی بر اساس آرد انتخابی انواع مختلفی دارد که هریک از بافت و طعم خاصی برخوردار هستند. در این مطلب به آموزش سه مدل طرز تهیه حلوا زعفرانی خوشمزه و اصیل پرداختیم.