نقش موثر وکیل کیفری در طرح دعوی
برای آشنایی بیشتر شما با وکیل کیفری، این مقاله را تهیه کردهایم و به شما میگوییم که حضور وکیل چه تاثیری در پرونده شما خواهد داشت.
پیدا کردن وکیل کیفری مهمترین اقدامی است که باید پس از وقوع جرم انجام شود. اگر جرم موردنظر برعلیه شما رخ داده باشد یا خود شما به عنوان مجرم شناخته شدهاید، در هر دو صورت میتوانید از خدمات وکیل پایه یک کیفری بهره ببرید. وکلای کیفری در این زمینه از مهارت و تجربه بسیار خوبی برخوردارند و با تسلطی که بر قوانین مجازات اسلامی دارند میتوانند به شما در حل پرونده و جلب رأی دادگاه کمک کنند. در ادامه این مطلب به طور کامل به ماهیت و وظایف وکیل کیفری خواهیم پرداخت. همچنین از نقش او در طرح دعوی صحبت خواهیم کرد.
وکیل کیفری کیست و در چه دعاوی تخصص دارد؟
وکیل کیفری شخصی است که در رشته حقوق تحصیل کرده و به طور تخصصی در دعاوی مجرمانه فعالیت میکند. این نوع از وکلا باید به همه جرائم آگاهی داشته باشند و بتوانند آنها را از یکدیگر تشخیص بدهند.
دعاوی کیفری نیز به دستهای از دعاوی اطلاق میشود که با جرم در ارتباط هستند یا به عبارت دیگر؛ به هر نوع فعل یا ترک فعلی میگویند که در قوانین موضوع جرمانگاری شدهاند. سرقت، خیانت در امانت، جعل اسناد، قتل، تولید، پخش و مصرف مشروبات الکلی، جرائم سایبری، کلاهبرداری و اختلاس نمونههایی از جرائم کیفری هستند که مجازاتهای سنگینی در پی دارند. وکیل باید به هرکدام از این جرائم تسلط کامل داشته باشد. به عنوان مثال در پرونده قتل، وکیل باید درباره قوانین مربوط به قتل عمد، شبه عمد و خطای محض آگاه باشد یا در پرونده سرقت نیز باید بتواند فرق سرقت حدی و تعزیری را تشخیص بدهد.
نقش موثر وکیل در دعاوی کیفری
برای آشنایی بیشتر با وظایف وکلای کیفری، این بخش را آماده کردهایم و به طور مفصل به شما توضیح میدهیم که حضور یک وکیل میتواند چه تاثیری در پرونده شما داشته باشد.
ارزیابی پرونده در طرح شکایت
یک وکیل کاربلد پیش از ثبت هرگونه شکایت، پرونده شما را مورد ارزیابی قرار میدهد و حقایق، شواهد و شرایط پرونده را بررسی میکند تا از صحت ادعای شما اطمینان حاصل کند. وکلای حرفهای همه عوامل موثر در دعوی موردنظر مثل قوانین قابل اجرا، محدودیتها و دفاعهای احتمالی را در نظر خواهند گرفت. این ارزیابی به شما کمک خواهد کرد تا آگاهانهتر تصمیم بگیرید.
بیشتر بخوانید: اجاره سند
جمع آوری شواهد از وظایف وکیل کیفری
برای ایجاد یک پرونده قوی به شواهد معتبر احتیاج دارید که وکیل کیفری میتواند این کار را برای شما انجام بدهد. وکلا به منابع لازم دسترسی دارند و میتوانند با شهود پرونده مصاحبه کنند، اسناد لازم را بررسی کنند، نظرات کارشناسی دریافت کنند، و سایر اطلاعات موردنیاز جهت حمایت از شکایت شما را جمع آوری کنند. وکلا میدانند که چه شواهدی در دادگاه قابل پذیرش است و چگونه آنها را ارائه دهند که برای قاضی قانع کننده باشد.
تنظیم و طرح شکایت
یکی دیگر از نقشهایی که وکیل طرح دعوی کیفری ایفا میکند، تنظیم سند شکایت و طرح شکایت است. وکلا در تهیه پیشنویس شکایات مهارت بالایی دارند و در هنگام تنظیم دقت میکنند که همه عناصر موردنیاز در آن گنجانده شده باشد. همچنین باید به زبان واضح و مختصر نوشته شده باشد. ممکن است مهلتها و الزامات تشکیل پرونده برای افراد عادی پیچیده و گیجکننده باشد. اما وکلا با این فرایند آشنایی کامل دارند و میتوانند آنها را به بهترین نحو ممکن انجام دهند. پس حتما برای برای طرح دعوی و شکایات خود از وکیل کیفری کمک بگیرید. وکلای کیفری موسسه حقوقی ژیوار در این پروندهها مهارت و تجربه بسیار بالایی دارند و میتوانند بهترین نتیجه ممکن را برای شما رقم بزنند.
وکالت قانونی
هنگامی که به یک وکیل مراجعه میکنید و موکل او میشوید، وکیل موردنظر نیز به عنوان نماینده قانونی شما شناخته میشود و میتواند در اکثر مراحل دادگاه به جای شما حضور پیدا کند. همچنین میتواند از طرف شما با طرف مقابل یا وکیل آنها ارتباط گرفته و مذاکره نماید. به علاوه تهیه پیش نویس نامههای تقاضا، شرکت در بحثهای حل و فصل، و بررسی روشهای حل اختلاف از دیگر وظایف و اقداماتی است که توسط وکیل کیفری انجام میشود. وکلای کیفری یا حقوقی به گونهای آموزش دیدهاند که میتوانند پرونده شما را به شکلی قانع کننده به دادگاه و قاضی ارائه بدهند و از حقوق شما در طول مراحل قانونی محافظت نمایند.
مذاکره و حل و فصل؛ وظیفه وکیل کیفری
بسیاری از اختلافات قانونی که ایجاد میشود را میتوان از طریق مذاکره و گفتوگو خارج از دادگاه حلوفصل کرد. وکلا مذاکره کنندگان بسیار حرفهای هستند که با مهارت کامل از منافع شما دفاع کنند. آنها در بحثهای مربوط به پرونده شما شرکت میکنند و بهترین اقدام را به شما پیشنهاد میدهند. اگر در این میان به یک راهحل قابل قبول دست پیدا کردید، میتوانید همراه با وکیل توافق نامههای حل و فصل را پیشنویس کنید و با امضای آنها از حقوق طرفین محافظت کنید.
روند تجدید نظر
درصورتی که رای صادر شده مطلوب شما نباشد و قصد اعتراض به آن را داشته باشید، وکیل میتواند در روند اعتراض و حکم تجدید نظر به شما کمک کند. آنها میتوانند قابلیت تجدید نظر را ارزیابی کنند و دلایل تجدیدنظر را شناسایی نمایند. چنانچه شرایط و دلایل تجدیدنظر فراهم بود، اسناد موردنیاز را به دادگاه ارائه میدهند تا بررسیهای لازم مجددا انجام شود. وکیل پایه یک دادگستری با قوانین و رویههای پیچیده مربوط به تجدید نظر آشنایی دارد و میتواند راهنماییها و مشاورههای ارزشمندی را در طول این فرآیند به شما ارائه بدهد.
معرفی انواع جرائم کیفری
وکیل کیفری با تکیه بر اطلاعات حقوقی و کیفری خود، همچنین سابقه حرفهای چه دارد، در حلوفصل دعاوی کیفری به شما کمک میکند. برای اینکه بتوانید پرونده خود را به درستی به یک وکیل پایه یک کیفری بسپارید، بهتر است با انواع جرائم این حوزه نیز آشنایی داشته باشید:
- جرائم کیفری شخصی
جرائم کیفری شخصی همانطور که از نام آن پیداست، علیه اشخاص انجام میشود و سبب آسیب روحی یا جسمی به شخص مقابل میشود. به طور کلی جرائم کیفری شخصی را به دو دسته بندی دیگر نیز تقسیم میکنند. نخستین دستهبندی شامل قتل و دومین دستهبندی سایر رفتارهای خشونت آمیز مثل کودک آزاری، آدم ربایی، خشونت، آزار و تجاوز جنسی را شامل میشود.
- جرائم کیفری علیه اموال
این دسته از جرائم نیز علیه مال دیگران انجام میشود و معمولا یک شخص بیگناه به علت جرائمی همچون کلاهبرداری، انتقال و فروش مال غیر، جعل اسناد یا خیانت در امانت، مال خودش را از دست میدهد. این شخص برای دفاع و بدست آوردن حق و حقوق خویش و اثبات این که مالباخته است به کمک یک وکیل کیفری حرفهای احتیاج دارد.
- جرائم کیفری مالی
اختلاس، کلاهبرداری، باج گیری و فرار مالیاتی از جمله جرائم کیفری مالی محسوب میشوند. از آنجایی که مشکلات اقتصادی مهمترین و اصلیترین دلیل بروز جرائم مالی به شمار میروند، متاسفانه در کشور ما نیز با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر، این جرائم مدام درحال افزایش هستند. به همین خاطر برای پیروزی در این مدل از پروندهها به کمک گرفتن از یک وکیل کاربلد مثل وکیل کیفری ژیوار نیاز خواهید داشت.
- جرائم کیفری رایانهای
همانطور که از عنوان مشخص است، این نوع جرائم توسط کامپیوتر رخ میدهند. در این نوع جرمها، شخص مجرم به کمک کامپیوتر و فضای مجازی به اطلاعات شخصی کاربران دیگر دسترسی پیدا کرده و از آنها سواستفاده میکند. جعل کامپیوتری، جاسوسی کامپیوتری، جرایم اینترنتی و... از جمله جرائم کیفری رایانهای محسوب میشوند. با توجه به اینکه امروزه استفاده از کامپیوتر و فضای مجازی نیز گسترش یافته، آمار وقوع این دسته از جرائم نیز بالاتر رفته است. بنابراین بهتر است در این قبیل پروندهها برای دفاع از حقوحقوقتان از یک وکیل پایه یک کمک بگیرید.
سوالات متداول
وکیل کیفری کیست؟
وکیل کیفری شخصی است که در رشته حقوق تحصیل کرده و به طور تخصصی در دعاوی مجرمانه مثل قتل، سرقت جعل سند و... فعالیت میکند.
وکیل چه نقشی در دعاوی کیفری دارد؟
وکیل کیفری نقش بسیار پررنگی در دعاوی کیفری دارد و میتواند مسیر پرونده را تغییر بدهد. وی در ارزیابی پرونده، جمعآوری شواهد، تنظیم شکایت، حضور به عنوان نماینده قانونی، مذاکره و حلوفصل، و همچنین اعلام تجدید نظر به دادگاه نقش ایفا میکند.
جرائم کیفری کدامند؟
از جمله جرائم کیفری میتوان به جرائم کیفری شخصی(قتل، آدم ربایی، خشونت، آزار جنسی)، جرائم کیفری علیه اموال، جرائم کیفری مالی و رایانهای اشاره کرد.