-

پله کردن مجلس برای رسیدن به پست‌های اجرایی! | ماجرا چیست؟

به رغم تذکر شفاف و صریح رهبری، معضل پله کردن مجلس برای رسیدن به پست‌های اجرایی و حضور در دولت رفع نشده است و همچنان شاهد خداحافظی نمایندگان محترم با خانه ملت و خالی گذاشتن صندلی نمایندگی مردم هستیم!

پله کردن مجلس برای رسیدن به پست‌های اجرایی! | ماجرا چیست؟

«یکی از آسیب ها این است که نماینده از اول که وارد مجلس می شود نقشه رسیدن به فلان پست اجرایی را در سر خودش بپروراند». این جمله‌ای است که مقام معظم رهبری در آبان ۱۴۰۰ گفته و تاکید کردند که «نمایندگان مجلس دنبال پست گرفتن نباشند».

به رغم این تذکر شفاف و صریح رهبری اما معضل پله کردن مجلس برای رسیدن به پست‌های اجرایی و حضور در دولت رفع نشده است و همچنان شاهد خداحافظی نمایندگان محترم با خانه ملت و خالی گذاشتن صندلی نمایندگی مردم هستیم!

جدیدترین نمونه‌اش هم همین اعلام وصول تقاضای استعفای محمد آشوری نماینده بندرعباس است. آقای نماینده با سودای استاندار هرمزگان به رای مردم استان خود پشت کرده و قصد ترک مجلس را دارد! پیش از او هم البته ۴ کرسی پارلمان خالی شده تا برخی وزیر و معاون رئیس جمهور شوند.

این رویه حتما برای مردم و کشور مشکل ساز است و انتقادات جدی به آن وارد است. انتقاداتی که هم متوجه دولت و هم متوجه خود نمایندگان است.

نکته اول اینکه دولت محترم با وعده جوانگرایی و شایسته‌سالاری سر کار آمده و خوب است که مدیرانش را در سطوح مختلف بر اساس هم معیارها برگزیند، قطعا در کشور قحطی مدیر هم نیست و برای پیدا کردن افرادی با این مشخصات نیاز به رجوع به مجلس نیست. شاید مجلسی بودن آقای پزشکیان سبب علاقه وافر به استفاده از نمایندگان باشد، در توانایی و شایستگی این نماینده‌ها برای تصدی سمت‌های مورد نظر دولت نیز تردیدی نیست اما مساله این است که این آقایان پیش از آنکه از سوی دولت انتخاب شوند، رای مردم شهر و استان خود را گرفته‌اند. به آنها وعده‌ها داده و اعتمادشان را جلب کرده‌اند. حالا خالی گذاشتن کرسی نمایندگی به خصوص که تا پایان مجلس نیز سه سال و نیم باقی است، خیانت به مردم استان است.

اهمیت توجه به وظایف نمایندگی و پایبندی به عهدی که با مردم بسته شدن در جلسه استعفای عبدالکریم حسین‌زاده که نهایت مجلس را رها کرد و معاون رئیس جمهور شد نیز از سوی مخالفان - چهره‌هایی از جمله ذوالنوری و امیرحسین ثابتی - بیان شد. آن زمان و با توجه به اینکه پیش‌ از آن چهار نفر از مجلس رفته بودند، حامیان دولت این تاکیدات را به حساب سیاسی‌کاری و مخالفت با حسین‌زاده و تصمیم پزشکیان گذاشتند. لذا لازم است که اکنون بار دیگر به این نکات اشاره کنیم و اشاره کنند تا معلوم شود که مساله اصلی وفاداری به عهد با ملت است.

آقای آشوری و دولت محترم خوب است که توجه داشته باشند اگر دیگر نمایندگی که سابقه استانداری دارند یا میل به استاندار شدن دارند هم اگر همین رویه را پیش بگیرند، چه بلایی سر مجلس خواهد آمد. به بازی گرفتن رای ملت و خالی کردن خانه ملت موضوع کوچکی نیست که بتوان ساده از کنار آن گذشت، از این رو لازم است از آقایان نماینده خواهش کنیم، پیش از آنکه برای حضور در دولت احساس تکلیف کنند، به عهدشان با ملت پایبند باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین