تفاوت جوشکاری با سیم جوش و جوشکاری با الکترود
تفاوت جوشکاری با سیم جوش و جوشکاری با الکترود
امروزه روشهای مختلفی برای انجام جوشکاری و ایجاد اتصال بین فلزات روی کار آمدهاند. از پرکاربردترین روشهای انجام جوشکاری باید به استفاده از سیم جوش و الکترودهای جوشکاری اشاره کنیم. این روشها نسبت به دیگر تجهیزات جوشکاری مزایای بیشتری داشته و فرایند انجام کار را بسیار راحتتر و سریعتر میکنند. در این مقاله میخواهیم به بررسی و مقایسه جوشکاری با استفاده از دو روش سیم جوش و الکترود جوشکاری بپردازیم.
جوشکاری با سیم جوش
سیم جوشها نوعی سیم فلزی هستند که با استفاده از آنها اتصالی محکم و با دوام بین قطعات ایجاد میشود. به عبارتی اگر میخواهید دو قطعه فلزی و یا مشابه فلز را به یکدیگر وصل کنید، میتوانید از این محصولات استفاده کنید. سیم جوشها تنها به یک محصول ختم نمیشوند و انواع مختلفی دارند و براساس نوع نوع پوشش، نوع فلز و کاربردشان به دستههای مختلفی تقسیم میشوند.
لازم است بدانید سیم جوشها از نظر خصوصیات و آلیاژهای به کار رفته در آنها نیز با یکدیگر فرق میکنند. به بیان دقیقتر هر سیم جوشی دارای ساختار و فرمولاسیون ترکیبات شیمیایی خاصی است که براساس این موارد در موقعیتهای مختلف استفاده میشود. در نتیجه در انتخاب سیم جوش ها باید به فلز پایه و محل اتصال توجه زیادی داشت.
مزایای استفاده از سیم جوش
-
در انجام جوشکاری با استفاده از سیم جوشها از جریان برق مستقیم DC استفاده میشود. این مسئله باعث هرچه پایدارتر شدن جریا قوس الکتریکی میشود.
-
در این روش با توجه به گازهایی که در طول فرایند استفاده میشود میتوان مواردی چون انرژی ورودی، سرعت جوشکاری، نحوه اتصال دو فلز و میزان پاشش مواد را به خوبی کنترل کرد.
-
با کمک سیم جوشها هر نوع قطعهای را در هر مکانی میتوان به راحتی جوشکاری کرد.
-
شکل ظاهری جوش مرتب و زیبا خواهد بود.
-
تولید گازهای سمی و آلوده در طول انجام فرایند کم خواهد بود.
معایب استفاده از سیم جوش
-
هزینه استفاده از این روش با توجه به قیمت بالایی که تجهیزات آن دارند، گران است.
-
در استفاده از سیم جوشها به سیستم خنک کننده سریعتری نیاز است که این مسئله باعث صرف هزینههای بیشتری میشود.
-
در جوشکاریهایی که به ظرافت نیاز دارند و یا در مکانهایی که دسترسی به قطعه کار سخت است، استفاده از این روش توصیه نمیشود.
جوشکاری با الکترود
جوشکاری با الکترود یکی دیگر از روشهای ایجاد اتصال بین قطعات است که طرفداران بسیاری داشته و ابتداییترین نوع جوشکاری است. در این روش، با تماسی که بین الکترود و قطعه کار ایجاد میشود، جریان قوس الکتریکی به وجود میآید. با این اتصال کوتاه بین دو قطب، حرارت لازم برای ذوب موارد تامین میشود.
در استفاده از الکترود به ولتاژ پایین و شدت جریان بالایی نیاز داریم. در واقع یکی از فاکتورهای مهم در انجام این روش جوشکاری توجه به شدت جریان است. هرچه این شدت بیشتر باشد و نتوانید آن را در مقدار مناسب کنترل کنید، حجم ماده ذوب شده نیز بیشتر خواهد بود و در نتیجه ضخامت جوشکاری افزایش پیدا میکند.
مزایای جوشکاری با الکترود
-
از این روش جوشکاری برای تمام مادهها میتوان استفاده کرد.
-
نیازی به استفاده از گار محافظ ندارد.
-
میتوان به خوبی آن را تحت شرایط مختلف آب و هوایی مثل باد و باران استفاده کرد.
-
هزینه کار با الکترود جوشکاری پایینتر است.
-
صدایی که هنگام کار با این محصول ایجاد میشود کم است و آلودگی صوتی کمتری نسبت به دیگر روشها دارد.
-
نیاز به تخصص و مهارت خاصی برای انجام کار ندارد و به آسانی میتوان از آن استفاده کرد.
-
میتوان گفت یک روش سالم و امن برای افراد است.
-
اتصال ایجاد شده با الکترود دارای کیفیت و مقاومت بالایی است.
-
اتصال ایجاد شده با این محصولات خواص مکانیکی بسیار خوبی داشته و به دنبال این موضوع مقامت خوبی در برابر خوردگی از خود نشان میدهند.
معایب جوشکاری با الکترود
-
سرعت جوشکاری با استفاده از این روش پایین بوده و به دنبال این موضوع نرخ تولید کمی دارد.
-
دود تولید شده توسط الکترود هنگام انجام کار بسیار زیاد است.
-
راه اندازی آن زمان زیادی میخواهد و هنگام تعویض هم به وقفه زمانی زیادی نیاز دارد.
-
نمیتوان آن را به صورت اتوماتیک انجام داد.
-
پرداخت سطح حالت مطلوبی ندارد و دارای ناهمواریهای زیادی است.
تفاوت سیم جوش با الکترود جوشکاری
تا این قسمت از مقاله با دو روش جوشکاری با الکترود و سیم جوشها آشنا شدید. حال میخواهیم در این قسمت شما را با تفاوتهای رایج میان این دو محصول آشنا کنیم تا بتوانید انتخاب راحتتری داشته باشید. در نتیجه با یک انتخاب درست، جوشکاری را با کیفیت هرچه تمامتر انجام خواهید داد. در ادامه این تفاوتها را برایتان آوردهایم.
تفاوت سیم جوش و الکترود از نظر ساختار
سیم جوشها سیمهایی فلزی هستند که به دور یک قرقره پیچیده میشوند. این سیمها برای انجام فرایند جوشکاری درون ماشین جوشکاری قرار میگیرند. در مقابل الکترودها یک مفتول رسانا هستند که لایهای به نام فلاکس دورتادور آنها را پوشش میدهد.
تفاوت سیم جوش و الکترود از نظر ویژگیها
در یک فرایند درست جوشکاری با الکترود از ولتاژ کم و جریان زیادی استفاده میشود. در واقع هنگام کار با الکترود باید به خوبی از شد جریان اطلاع داشته باشید زیرا این شدت تاثیر مستقیمی روی کیفیت اتصالات دارد و باید برحسب آنها انتخاب شود. به طور کلی بهتر است شدت جریان را بالا و ثابت نگه دارید.
اما برای انجام جوشکاری با کمک سیم جوشها باید از جریان مستقیم استفاده کرد. همچنین در این روش جوشکاری باید از یک نوع گاز مناسب هم استفاده کرد.
تفاوت سیم جوش و الکترود از نظر کاربرد
از نظر کاربرد باید بگوییم الکترودهای جوشکاری معمولا برای ساخت لوله، خطوط لولهکشی، سازههای فلزی و صنعت فلز به کار گرفته میشوند. از سیم جوشها معمولا در صنایع کشتیسازی، خودروسازی، سازههای فولادی و ... استفاده میشود.
لازم است بدانید قیمت الکترود جوشکاری نسبت به سیم جوشها مناسبتر بوده و به سرمایه اولیه کمتری نیاز دارند.
نتیجه گیری
در این مقاله شما را با دو روش جوشکاری با الکترود و سیم جوشها آشنا کردیم. به طور کلی استفاده از الکترود ایرادات کمتری داشته و کار با آن ساده است اما سیم جوشها پایان کار تمیزتر و دقیقتر تحویل میدهند. برای انتخاب یکی از این روشها باید به محیط کاری، قطعه کار، نوع اتصال و سرمایه اولیه خود توجه کرده و سپس نوع مناسبی از آنها را انتخاب کنید.