-

هفته پدافند غیر عامل ، فرصتی برای افزایش آگاهی و آمادگی در شرکت ایریتک

روایت است «در روز ۸ آبان ۱۳۸۲ مقام معظم رهبری فرمان تشکیل سازمان پدافند غیرعامل را صادر فرمودند و از آن زمان یکی از دغدغه‌ها موضوع فرهنگ‌سازی در مباحث پدافند غیرعامل بود که لازمه آن همکاری رسانه و دستگاه‌های اطلاع‌رسانی است.

هفته پدافند غیر عامل ، فرصتی برای افزایش آگاهی و آمادگی در شرکت ایریتک
 

یکی دیگر از این ابزارها نامگذاری یک روز به نام پدافند غیرعامل بود که برای این امر دو روز را داشتیم، که یکی سالروز فرمان رهبری و دیگری روز جهانی دفاع غیرنظامی بود که در اسفند ماه قرار دارد، ولی با موافقت رهبر انقلاب، ۸ آبان ماه به نام روز پدافند غیرعامل نامگذاری شد.» روابط عمومی شرکت ایریتک به مناسبت این روز با دکتر رحیمی، مدیر حراست شرکت بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) گفت و گویی انجام داده که در ادامه با هم می‌خوانیم.

نظر خود را در مورد هفته پدافند غیرعامل و تاثیر آن در سازمان‌ها بفرمایید؟

ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل به عنوان یک رویداد مهم در تقویم ملی ما، فرصتی است تا به اهمیت حفاظت از کشور و جامعه‌مان در برابر تهدیدات مختلف توجه کنیم.

هفته پدافند غیرعامل نه تنها یادآور ضرورت‌های امنیتی، بلکه فرصتی برای ارتقای آگاهی عمومی و تقویت روحیه همبستگی ملی به شمار می‌آید.

پدافند غیرعامل در واقع مجموعه اقداماتی است که بدون استفاده از نیروی نظامی، به کاهش آسیب‌پذیری و افزایش تاب‌آوری جامعه در برابر تهدیدات کمک می‌کند.

این اقدامات شامل برنامه‌ریزی‌های مناسب، آموزش‌های عمومی، و ایجاد زیرساخت‌های مقاوم است که می‌تواند در برابر بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه اثرگذار باشد.

همچنین باید گفت در این هفته، لازم است دست‌اندرکاران اعم از روسا، دبیران و اعضای کمیته پدافند غیرعامل ستاد و مجتمع‌های تابعه به عنوان اعضای یک جامعه مسئولیت‌پذیر، نقش خود را در پدافند غیرعامل بشناسند.

بر این اساس، آموزش‌های لازم برای مواجهه با بحران‌ها، همکاری با نهادهای مربوطه و مشارکت در برنامه‌ها، مانورها و اقدامات در این راستا می‌تواند به تقویت امنیت و آرامش همکاران در محیط کار کمک کند.

شایان ذکر است، واحدهای روابط عمومی، منابع انسانی و نهادهای آموزشی در مجموعه‌ها، باید به ترویج فرهنگ پدافند غیرعامل بپردازند تا آگاهی عمومی نسبت به اهمیت پدافند غیرعامل افزایش یابد.

ضروری است تا با همت جمعی و همبستگی ملی، گام‌هایی مؤثر در راستای تقویت پدافند غیرعامل برداریم و آینده‌ای امن‌تر برای خود و نسل‌های آینده بسازیم.

حراست سازمان‌ها چه وظیفه‌ای دارند؟

در عصر حاضر، با توجه به پیچیدگی‌های روزافزون محیط کسب‌وکار و تهدیدات متنوعی که سازمان‌ها را احاطه کرده‌اند، نقش حراست به عنوان یکی از ارکان اصلی حفظ امنیت و ثبات درونی و بیرونی سازمان‌ها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. حراست نه تنها مسئولیت حفاظت فیزیکی از دارایی‌ها و اموال سازمان را بر عهده دارد، بلکه در حفاظت از اطلاعات، پیشگیری از تخلفات، بررسی مشکلات پس‌زمینه‌ای کارکنان و مدیریت بحران نیز نقش کلیدی ایفا می‌کند.

در این راستا، باید گفت وظایف حراست و اهمیت آن‌ها در حفظ سلامت و امنیت سازمانی، با استفاده از مطالعات موردی و تجزیه و تحلیل‌های کارشناسی، به اکتشاف عمقی‌تری از نحوه اجرای این وظایف در محیط‌های مختلف سازمانی است. همچنین، تأثیر فناوری‌های نوین و رویکردهای مدرن امنیتی در تعریف و اجرای وظایف حراست با ارائه راهکارهای عملی و استراتژی‌های به‌روز، به تقویت بنیان‌های امنیتی سازمان‌ها و ارتقاء کارآمدی حراست در عصر اطلاعات کمک کند.

حراست در سازمان‌ها چه نقشی ایفا می‌کنند؟

حراست سازمان به بخش یا واحدی در یک شرکت یا سازمان اطلاق می‌شود که مسئولیت‌های مرتبط با امنیت، نظارت، و حفاظت از منابع و دارایی‌های سازمانی را بر عهده دارد. این واحد معمولاً شامل افرادی است که در زمینه‌های امنیتی تخصص دارند و می‌توانند شامل نیروهای امنیتی، کارشناسان نظارتی، و متخصصان تحقیقاتی باشند. وظایف حراست می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

تأمین امنیت فیزیکی: حفاظت از ساختمان‌ها، تأسیسات و دیگر دارایی‌های فیزیکی.

حفاظت از اطلاعات: جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات و حفاظت از اسرار تجاری.

پیشگیری و تحقیق: شناسایی و تحقیق در مورد تخلفات و رفتارهای مشکوک.

بررسی پس‌زمینه: انجام تحقیقات پس‌زمینه در مورد کارکنان جدید یا موقعیت‌های حساس.

آموزش و آگاه‌سازی: آموزش کارکنان در مورد پروتکل‌ها و رویه‌های امنیتی.

مدیریت بحران: واکنش سریع و مؤثر در مواقع اضطراری و بحران‌ها.

همکاری با نهادهای قانونی: تعامل با پلیس و سایر نهادهای اجرایی در موارد نیاز.

حراست سازمان‌ها همچنین ممکن است در تدوین سیاست‌ها و رویه‌های امنیتی، ارزیابی ریسک‌ها و تهدیدات امنیتی و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه دخیل باشد. این واحد به عنوان یک عنصر حیاتی در حفظ امنیت و پایداری سازمانی عمل می‌کند و نقش مهمی در تضمین ادامه فعالیت‌های سازمانی در محیط‌های پرچالش امروزی دارد.

کلام آخر

در پایان به اهمیت پدافند غیرعامل در سازمان‌ها اشاره می‌کنم که موجب زنده ماندن و حفظ بقای نیروی انسانی می‌گردد که با ارزشترین سرمایه و موجودیت ملی کشور می‌باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین