-

هزینه های اجرای سقف وافل چگونه محاسبه می شود؟

چکیده : برای براورد هزینه ی اجرای سقف وافل چه عواملی را باید درنظر بگیریم؟ در این صفحه به بررسی هزینه های اجرای سقف وافل و نحوه ی محاسبه ی آن می پردازیم.

هزینه های اجرای سقف وافل چگونه محاسبه می شود؟

سقف وافل از جمله پرکاربردترین نوع سقف در سازه‌ها به حساب می‌آید که از ویژگی‌هایی نظیر استحکام بالا، وزن سبک، قیمت مقرون‌به‌صرفه و شکل ظاهری مناسب برخوردار است. زمانی که بخواهیم یک سازه را با کمک سقف وافل تکمیل کنیم، بایستی هزینه‌های مربوط به اجرای آن را برآورد نماییم؛ اما هزینه های اجرای سقف وافل چگونه محاسبه می شود؟ برای محاسبه هزینه سقف وافل باید فاکتورهایی مثل نوع سقف، وزن بتن و میلگرد و همچنین قالب وافل را مد نظر قرار دهید. در ادامه، به بررسی نحوه محاسبه هزینه مربوط به اجرای سقف وافل خواهیم پرداخت.

هزینه اجرای سقف وافل به چه عواملی بستگی دارد؟‌

در حالت کلی، هزینه اجرای سقف وافل در مقایسه با سایر سقف‌ها مقرون‌به‌صرفه‌تر است؛ اما با وجود شرایط اقتصادی و نوساناتی که در بازار شاهد آن هستیم، هزینه اجرای این نوع سقف نیز در مقایسه با سال‌های گذشته کمی افزایش پیدا کرده است. در کل، برای برآورد هزینه اجرای سقف وافل بایستی به عواملی که روی مجموع هزینه‌ها تأثیر می‌گذارند توجه داشته باشید. سقف وافل یک نوع سازه مشبک محسوب می‌شود و در انواع یک طرفه و دو طرفه می‌توان آن را اجرا کرد. این نوع سقف با وجود قیمت مناسب‌تر در مقایسه با سایر انواع سقف، استحکام بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد. اگر قصد استفاده از این نوع سقف در سازه خود را دارید، برای این که بدانید هزینه های اجرای سقف وافل چگونه محاسبه می شود باید به موارد زیر دقت داشته باشید:

  • میزان بتن مصرفی: در سقف‌های وافل نظیر سایر سقف‌‌ها از مقدار مشخصی بتن استفاده می‌کنند. البته، میزان بتن مصرفی در سقف‌های وافل در مقایسه با سایر سقف‌ها کمتر است و همین موضوع باعث می‌شود که هزینه اجرای این نوع سقف مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.

  • میزان فولاد مصرفی: در این سازه از فولاد نیز به مقدار کمتری نسبت به سایر سقف‌ها استفاده خواهد شد و این ویژگی نیز مثل بتنِ مصرفی کم، موجب کاهش هزینه اجرای سقف وافل می‌گردد.

  • روان‌کننده بتن: در سازه‌های مشابه به منظور اجرای اصولی سقف وافل از روان‌کننده بتن استفاده می‌کنند؛ خوشبختانه سقف وافل به روان‌کننده بتن نیاز ندارد و هزینه‌ای مربوط با آن پرداخت نمی‌شود.

  • پلای وود یا تخته چندلایی: منظور از پلای وود یا تخته چند لایی، یک تخته چوبی بوده که به صورت لایه‌ای با استفاده از ورق‌های چوبی به هم چسبیده ساخته می‌شود و دوام بسیار بالایی دارد. خوشبختانه در فرایند اجرای سقف وافل نیازی به پلای وود نیز نخواهد بود و خودِ سقف وافل استحکام بسیار خوبی دارد.

  • آرماتوربندی در سازه‌های وافل: در این سازه حجم آرماتوربندی نسبت به سقف‌های دیگر بسیار کمتر بوده و این ویژگی نیز روی کاهش هزینه‌ها تأثیر خواهد داشت.

علاوه بر موارد فوق، اجرای سقف وافل با نیروی کار کمتر و سرعت بسیار بالا صورت می‌گیرد. با توجه به مواردی که برشمردیم، می‌توان گفت که هزینه اجرای این نوع سازه و قیمت نهایی آن در مقایسه با سایر سقف‌ها بسیار اقتصادی‌تر بوده و یک انتخاب ایده‌آل است. برای این که بدانیم هزینه های اجرای سقف وافل چگونه محاسبه می شود، بایستی به فاکتورهای موثر روی نحوه قیمت‌گذاری «قالب وافل» و «سقف وافل» نیز توجه داشته باشید.

سقف-وایفل 2

هزینه اجرای سقف وافل در سال ۱۴۰۳

به منظور اجرای سقف وافل، به قالب وافل نیاز خواهیم داشت که این قالب‌ها از لحاظ قیمت با یکدیگر تفاوت دارند و قیمت آن‌ها در هزینه اجرای سقف وافل تأثیرگذار خواهد بود. بنابراین، باید با عواملی که روی قیمت قالب وافل نیز تأثیر دارند آشنا شوید:

  • جنس قالب وافل: قالب وافل با استفاده از مواد اولیه مختلفی ساخته می‌شود؛ قیمت این مواد روی قیمت نایی قالب تأثیر خواهند داشت.

  • وزن قالب وافل: وزن قالب بر حسب نوع تیغه‌بندی و ضخامت پوسته تعیین می‌گردد و بر قیمت نهایی موثر است.

  • سایز قالب وافل: قالب‌های وافل را در ابعاد و سایزهای متنوع متناسب با نیاز می‌سازند؛ طبیعتاً هر اندازه سایز قالب بزرگ‌تر باشد، قیمت آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر موارد فوق، یک سری فاکتورهای دیگر نیز وجود دارند که شناخت آن‌ها به شما کمک خواهد کرد تا بدانید هزینه های اجرای سقف وافل چگونه محاسبه می شود. این فاکتورها به شرح زیر هستند:

سقف وایفل 2

  • تعداد طبقات ساختمان: زمانی که تعداد طبقات ساختمان افزایش پیدا می‌کند، به تبع دستمزد پیمانکاران پروژه و نیروی کار نیز بیشتر خواهد شد. علاوه بر این، به سازه‌های بیشتری برای تکمیل طبقات ساختمان نیاز بوده و هزینه‌های مربوط به خرید تجهیزات و مصالح ساختمانی نیز بیشتر می‌شوند.

  • زیربنا: متراژ و مساحت محیط و زیربنای ساختمان از دیگر عوامل موثر بر قیمت نهایی اجرای سقف وافل خواهد بود. در واقع، متراژ و مساحت محیط روی ابعاد سازه‌های وافل تأثیر می‌گذارد و به این ترتیب می‌تواند سبب افزایش یا کاهش هزینه مربوط به آن شود. هر اندازه زیربنا بیشتر باشد، هزینه تکمیل پروژه گران‌تر و هر اندازه زیربنا کمتر باشد، هزینه تکمیل پروژه نیز ارزان‌تر خواهد بود.

  • دستمزد نیروی کار: فاکتور دیگری که روی هزینه‌های اجرای سقف وافل موثر بوده، دستمزد نیروی کار است. طبیعتاً نیروی کار متخصص دستمزد بیشتری خواهد داشت.

  • ارتفاع سقف وافل: هر چقدر ارتفاع ساختمان بیشتر باشد، به این معنی است که تجهیزات و مصالح بیشتری باید مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، باید در نظر داشته باشید که برای زیرسازی سقف از جک استفاده می‌شود؛ پس هر چقدر ارتفاع ساختمان افزایش یابد، به تجهیزات کمکی و نصب داربست بیشتری نیاز خواهیم داشت.

  • محل اجرا: برای این که بدانید هزینه های اجرای سقف وافل چگونه محاسبه می شود و یک برآورد قیمت دقیق داشته باشید، نباید محل اجرای سقف را فراموش کنید. در حالت کلی، هزینه اجرای این نوع سقف برای ساختمان‌هایی که در شهر و خارج از شهر ساخته می‌شوند متفاوت خواهد بود. افزون بر این، مسافتی که برای اجرای سقف نیز باید طی شود در مجموع هزینه‌ها بی‌تأثیر نیست.

از آن جایی که امروزه سقف وافل به وفور در تکمیل پروژه‌های مختلف توسط مهندسان و افراد متخصص در زمینه ساختمان‌سازی پیشنهاد می‌‌گردد، بسیاری از افراد علاقه‌مندند که بدانند هزینه های اجرای سقف وافل چگونه محاسبه می شود و چه فاکتورهایی در قیمت‌گذاری نهایی این نوع سازه دخیل هستند. اگر تصمیم دارید که از این نوع سقف در سازه مورد نظر خود بهره ببرید، توصیه می‌شود ضمن توجه به فاکتورهای معرفی شده، با یک تیم متخصص نیز مشورت نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین