وزیر آموزش و پرورش:تمام مدارس کشور به اینترنت دسترسی پیدا کردند
وزیر آموزشوپرورش گفت: این کار با کمک وزارت ارتباطات انجام و تمام مدارس کشور به اینترنت متصل شدند. البته هوشمندسازی دارای مراتب مختلف است. لازم است در گامهای بعدی شبکهسازی مدارس انجام و امکان تبادل ارتباط بین مدرسه و معلم، معلم و خانواده و معلم و دانش آموز فراهم و افزایش یابد.
محسن حاجی میرزایی در نهمین نشست گفت و گوی هفته که با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر ارتباطات برگزار شد با بیان اینکه در حال حاضر شبکه شاد، مهمترین پروژه راهبردی آموزش و پرورش به شمار می رود اظهار کرد: با توجه به شیوع کرونا در کشور، به سمت آموزش مجازی رفته ایم و تحقق آموزش مجازی مستلزم برنامه ریزی و مدیریت دقیق است.
وی افزود: این مهم از طریق شبکه شاد به عنوان اپلیکیشن رسمی آموزش و پرورش میسر خواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارت ارتباطات در تامین سخت افزار و اینترنت رایگان شبکه شاد به آموزش و پرورش کمک کرده است گفت: هرچند طبق برنامه ها و اسناد سیاستی، باید از مدتها پیش آموزش در فضای مجازی در آموزش و پرورش آغاز میشد، ولی متاسفانه به دلیل برخی مشکلات و عدم تامین زیرساخت های کافی این کار به تعویق افتاده بود.
حاجی میرزایی ادامه داد: اما با بروز کرونا، نیاز به آموزش در این فضا بیشتر و باعث شد به سمت این نوع آموزش در زیست بوم جدید حرکت کنیم. در این میان نقش معلم، دانش آموز و نیروهای صف و ستاد نیز تغییر کرد.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش قبلِ کرونا با آموزش و پرورش بعد کرونا یکسان نیست و دچار تغییراتی شده است. می توان در ساختار جدید که در حال شکل گیری است، نقش اصلی و تحولی داشته باشیم. در این راستا به کمک وزارت ارتباطات برای تقویت و توسعه عملکرد و کارکرد شبکه شاد نیاز داریم.
وزیر آموزش و پرورش جامعه را نیازمند کسب سواد رسانهای دانست و گفت که بر اساس گزارش یونسکو، ۶۷ درصد معلمان، برای نخستین بار آموزش الکترونیکی را در سطح جهان تجربه کرده اند.
حاجی میرزایی با اشاره به نقش شبکه شاد در تحقق عدالت آموزشی گفت: شاد، ظرفیت زیادی برای عدالت آموزشی در کشور ایجاد کرده و اکنون می توان گفت که در جهت رفع محرومیت آموزشی به ویژه در مناطق کم برخوردار و محروم کشور یک ابزار قوی در دست داریم. در این زمینه میتوانیم با کمک وزارت ارتباطات و توان افزایی معلمان، دانش آموزان و مدارس این امر را محقق کنیم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: گام نخست در راستای کاهش و رفع این محرومیت ها، هوشمندسازی مدارس است که با کمک وزارت ارتباطات انجام شد و تمام مدارس کشور به اینترنت متصل شدند. البته هوشمندسازی دارای مراتب مختلف است. لازم است در گامهای بعدی شبکهسازی مدارس انجام و امکان تبادل ارتباط بین مدرسه و معلم، معلم و خانواده و معلم و دانش آموز فراهم و افزایش یابد. برای این مهم باید یک فضای تخصصی به وزارت آموزش و پرورش اختصاص یابد.
مراحل نهایی یکپارچه شدن ۳ سامانه اصلی آموزش و پرورش
وی با اشاره به اینکه می توان از شبکه شاد برای یکپارچهسازی سامانههای آموزش و پرورش نیز استفاده کرد عنوان کرد: سه سامانه اصلی در وزارت آموزش و پرورش داریم؛ سامانه دانش آموز که از ثبت نام تا صدور کارنامه را برعهده دارد، سامانه نیروی انسانی که یک میلیون نیروی انسانی را سازماندهی و مدیریت میکند و سامانه مالی که پرداخت مالی تمام نیروهای این وزارتخانه را بر عهده دارد.
به گفته حاجی میرزایی این سامانهها باید بتوانند با هم مرتبط و یکپارچه شوند که خوشبختانه این کار تا حد زیادی پیش رفته و تقریبا رو به اتمام است.
وزیر آموزش و پرورش به موضوع اینترنت پاک و اهمیت آن برای خانوادهها و جامعه متدین کشور نیز اشاره کرد و گفت: این کار سخت و پیچیده است. لازم است با همکاری دو وزارتخانه و تلاش و پیگیریهای همکاران مسئول بتوانیم مسئله را تا حد امکان حل کنیم.
وی درباره نقش هنرستانهای علمی و کاربردی در تربیت نیروی انسانی ماهر نیز گفت: پرورش نیروهای مهارتی از جمله اهداف اصلی وزارت آموزش و پرورش در سالهای اخیر بوده است.
حاجی میرزایی ادامه داد: بر اساس قانون باید تا پایان برنامه ششم توسعه ۵۰ درصد دانش آموزان در هنرستانها مشغول به تحصیل شوند. در این مسیر پیشنهاد میکنیم برای تامین نیروی انسانی آینده کشور هنرستانهایی را با همکاری وزارت ارتباطات جهت پرورش نیروی فنی در این حوزه راه اندازی کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در پایان بر اهمیت افزایش زیرساختهای فناوری در دانشگاههای کشور نیز تاکید کرد و گفت: دانشگاه فرهنگیان با ۶۴ پردیس و۱۰۰هزار دانشجو از بزرگترین دانشگاههای کشور است و دانشگاه شهید رجایی نیز نیروهای فنی را برای آموزش و پرورش تامین میکند. امیدواریم با همت وزارت ارتباطات بتوانیم زیرساختهای فناوری را در این دو دانشگاه مهم وابسته به وزارت آموزش و پرورش ارتقاء دهیم.
منبع:رکنا