بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف ایران دیروز با حضور مقامات ارشد دولتی و فعالان هنر- صنعت فرش ایران از جمله اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور، محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت و حمید کارگر، سرپرست مرکز ملی فرش ایران در سالن خلیجفارس نمایشگاه بینالمللی تهران افتتاح شد.
این دوره از نمایشگاه با نظارت و حمایت مرکز ملی فرش ایران و همکاری تشکلهای ذینفع بخش برگزار شده است که به لحاظ کمی و کیفی رشد قابل ملاحظهای نسبت به دورههای قبل دارد، چراکه با حضور نزدیک به ۷۰۰ شرکت تولیدی، صادراتی و همچنین حضور چشمگیر بازرگانان خارجی برپا شده است.
جهانگیری: فرش نجات بخش کشور در زمان کاهش درآمد نفتی و ارزی
اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور در مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف، فرش را از جمله کالاهایی دانست که به صورت سنتی توانسته نجات بخش کشور در زمان کاهش درآمدهای نفتی و ارزی باشد و خاطرنشان کرد: فرش، بار فرهنگ، تمدن و تاریخ ایران را به دوش دارد و بنابراین باید موانع پیش روی تولید و تجارت آن را برداریم.
وی با اشاره به تحریم فرش دستباف ایران از سوی امریکا اظهار کرد: سابقه بداخلاقی امریکاییها در اقتصاد ایران کم نیست و هماکنون نیز فرش دستباف به عنوان یکی از همین بداخلاقیها تحریم شده است.جهانگیری با تاکید بر اعطای جوایز صادراتی گفت: اگر قرار است به صادرکنندگان جوایز صادراتی تعلق گیرد، باید به فرش نیز اعطا شود.
نعمتزاده: دولت برای تبلیغات گسترده فرش دستباف ایران در اروپا برنامه دارد
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کم بودن از تبلیغات کمرنگ فرش دستباف در شبکههای بینالمللی گفت: با حمایت دولت تبلیغات گسترده فرش دستباف ایرانی در دنیا رونق میگیرد.
محمدرضا نعمتزاده در آیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف گفت: طراحی و نقشههای فرش دستباف ایرانی در تمام دنیا زبانزد است و این نشانگر فرهنگ ویژهای در بافت فرشهای دستباف ایرانی است که باید آنها را ارج نهاد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه ابتکار و خلاقیت نباید اصالت فرش دستباف را از بین ببرد، افزود: در بازارهای خارجی حتی فرشهای دستبافی که از سوی سایر کشورها عرضه میشود به جهت اعتبار فرش ایرانی با نام جمهوری اسلامی ایران عرضه میشود که به نظر میرسد این الگو بودن را باید حفظ و صیانت کرد.
وی تصریح کرد: دولت به شدت با تبلیغات گسترده فرش دستباف ایرانی در شبکههای تلویزیونی خارجی به ویژه اروپا موافق است و آن را پیگیری میکند، این در شرایطی است که برخی کمپانیها در دنیا کوچکترین محصولات خود را نیز به نحو فزایندهای تبلیغ میکنند، با این حال جای تبلیغات هنر- صنعت فرش ایرانی در شبکههای تلویزیونی دنیا خالی است. نعمتزاده تاکید کرد که باید تبلیغات گستردهای را برای فرش دستباف ایرانی آغاز کرد.
حمید کارگر: صادرات فرش را رونق میبخشیم
در آیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف ایران، حمید کارگر، سرپرست مرکز ملی فرش دستباف ایران گفت: در ماههای گذشته رشد وزنی و ارزشی صادرات فرش دستباف را شاهد بودهایم و تلاش داریم تا پایان سال، صادرات را رونق بخشیم.
وی با اشاره به تلاش مرکز ملی فرش ایران برای تبدیل ویترین نمایشگاه به یک رویداد ملی افزود: برای بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف برنامهریزیها بر این بود که بازرگانان خارجی و خریداران فرش دستباف ایرانی برای حضور دعوت شوند که این دعوت منجر به حضور ۱۲۰ بازرگان خارجی فرش دستباف از خارج از کشور شده است.
به گفته کارگر، چهارمین جشنواره ملی فرش برتر در حاشیه این نمایشگاه برگزار میشود که نشان دهنده تنوع فرش دستباف ایرانی و در راستای الگوسازی برای تولید است.
وی تحریم ۴ ساله فرش دستباف ایران از سوی امریکا را بدخواهانه دانست و گفت: شهروندان امریکایی از لذت استفاده از فرش دستباف ایران محروم شدهاند.
سرپرست مرکز ملی فرش ایران همچنین با برشمردن برنامههای جانبی بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف هدف از این برنامهها را توجه به بخش هنری, علمی و فرهنگی افزون بر وجه تجاری و اقتصادی فرش عنوان کرد.کارگر افزود: نشست با تجارخارجی فرش دستباف از جمله برنامههای این دوره از نمایشگاه است که به جهت رونق بخشیدن به تجارت خارجی فرش دستباف و مهیا شدن فرصت تعامل با خریداران عمده این محصول است.
وی همچنین برگزاری کارگاههای ویژه آموزشی تجارت فرش از جمله تجارت الکترونیک، مقررات تجارت بینالمللی، حملونقل، بیمه، سیستم خرید و انبارداری، فنون مذاکرات تجاری را از دیگر برنامههای بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف امسال عنوان کرد.کارگر از دیگر برنامههای این دوره از نمایشگاه را، نشست «پژوهش گران و مبلغان خارجی فرش دستباف»، با هدف اثرگذاری بر افکار عمومی جهان به ویژه در شرایط تحریم واردات فرش ایران به امریکا و «همایش فرش دستباف، برند ملی» را با هدف مطرح ساختن فرش دستباف ایران به عنوان برند ملی کشور عنوان کرد.
کارگر همچنین در این مراسم، ایجاد فضاهایی با عنوان همنشینی فرش و مبلمان، را برای نمایش توان انطباق فرشهای ایرانی با انواع مبلمان و دکوراسیون و سالن ویژه دانش آموختگان کارآفرین را با هدف حمایت و پشتیبانی از دانش آموختگان رشته فرش از دیگر برنامههای امسال بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف عنوان کرد.
علیزاده دو رج از فرش ایران را نواخت
استاد حسین علیزاده درآیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف ایران برای فرش ایران بداهه نوازی کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، استاد حسین علیزاده به احترام هنر فرش ایرانی و فرش بافان این دیار در آیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف ایران و در حضور معاون رییسجمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و سرپرست مرکز ملی فرش ایران و فعالان فرش کشور به مدت ۱۵ دقیقه و به صورت بداهه به اجرای موسیقی سنتی پرداخت.علیزاده در بخشی از سخنان خود قبل از اجرای موسیقی از تولید آلبومی با نام «گبه» خبر داد و این آلبوم را به هنرمندان فرش باف ایرانی تقدیم کرد.
وی همچنین در ادامه سخنانش فرش ایرانی را مشخصه فرهنگ این مرز و بوم و شناسنامه ایرانیان دانست و گفت ذهنی باف در هنر فرش همسان بداهه نوازی در هنر موسیقی است و من با احترام به هنر فرش سرزمینم در این آیین مینوازم.
در پایان آیین گشایش این نمایشگاه، معاون اول رییسجمهور, وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه سرپرست مرکز ملی فرش ایران از سالنهای نمایشگاه بازدید کردند