یک روزنامه تخصصی بیشتر روی مسائلی متمرکز میشود که در کانون رغبت مخاطبانشان قرار دارد اما این نکته ظریف را نیز باید یادآور شد که فعالان عرصههای صنعت، معدن و تجارت جهت بالا بردن کارکرد فعالیتهای تخصصی خود باید بدانند در اطرافشان چه میگذرد، در سیاست، جامعه، فرهنگ و حتی در ورزش.
چرخ اقتصاد ایران همواره بر پایه دو اهرم صادرات نفت و فرآوردههای نفتی و همچنین صادرات غیرنفتی میچرخد. بر اساس آمار، در حال حاضر بخش عمدهای از صادرات به نفت و فرآوردههای آن تعلق دارد.
باورمان بشود یا نشود خودروسازیم. چه با دانش و فناوری دیگر کشورها و چه با تکیه بر دانش فنی و توانایی داخل.
روز صنعت و معدن (۱۰ تیرماه) را امسال در حالی گرامی میداریم که یکسال از فعالیت دولت تدبیر و امید گذشته است.
آلومینیوم پس از اکسیژن و سیلسیوم، سومین عنصر فراوان و فراوانترین فلز در پوسته زمین است که جایگاه ویژه در اقتصاد و توسعه جهانی دارد، مصرف آلومینیوم تابعی مستقیم از شاخصهای اقتصاد کلان بوده و بیشترین رشد مصرف را در مقایسه با سایر فلزات نسبت به رشد اقتصادی (GDP)، درآمد و بهویژه شهرنشینی از خود نشان داده است.
معادن و ذخایر تحتالارضی بهعنوان مهمترین و اساسیترین پایههای اقتصادی هر کشوری شناختهشده و تاثیری بسزایی در توسعه اقتصادی ایفا میکند. کشور ما هم با در اختیار داشتن حدود ۷درصد از ذخایر کشفشده معدنی جهان و همچنین دارا بودن ۶۸ ماده معدنی غیرنفتی پانزدهمین قدرت معدنی جهان شناختهشده که میتواند موجبات تغییرات چشمگیری را در اقتصاد جهانی فراهم کند.
این روزها بحثهای زیادی درخصوص راهکارهای رونق اقتصادی مطرح میشود و رونق تولید و صنعت را یکی از این راهحلها میدانند. اما رونق اقتصادی چیست؟ رونق اقتصادی چیزی نیست بهجز رونق در وضعیت کسبوکارها، بهبود شاخصهای اشتغال جامعه و رضایتمندی نسبی افراد از سطح درآمد و هزینهای خود.
اقتصاد ایران در سالهای اخیر روزهای بسیار سختی را گذراند و این روزها دیگر جانی برایش باقی نمانده است، این را آمار و ارقام بهجای مانده میگوید. رشد اقتصادی منفی ۶/۸درصدی، تورمی که تا ۴۰درصد پیش رفت، نرخ رشد بیکاری دو رقمی، نرخ رشد نقدینگی حدود ۳۰درصدی تنها یک واقعیت را نشان میدهد که اقتصاد ایران اوضاعواحوال چندان خوبی را در سالهای اخیر نداشته و به گفته بسیاری از اقتصاددانان، اقتصاد دچار بیماری شده است که باید هرچه سریعتر آن را درمان کرد.
«بازرگانی و تجارت»؛ دو بخشی که بار سنگینی از اقتصاد را بر دوش میکشند و بیراه نیست که بگوییم موتور محرک اقتصاد کشورها این دو بخش است. حال میخواهد داخلی باشد یا خارجی. بررسی هرچند کوتاه در اقتصاد کشورهای توسعهیافته نشان میدهد که بیش از ۶۰درصد از موفقیت آنها توسعه دادن بازرگانی و تجارت است.
نقش و اهمیت فلز مس قدمتی به درازای تاریخ دارد. نهتنها از دیرباز این فلز سرخ برای پیشینیان ما دلربایی کرده، بلکه در عصر حاضر نیز وجود این عنصر مهم در زندگی بشر بیشازپیش احساس میشود.