-

بررسی انواع زخم و درمان انواع زخم | ترمیم زخم با محصولات پیشرفته ایرانی تریتا

انسان‌ها در طول زندگی خود ممکن است بر اثر عوامل مختلف جراحت‌های زیادی بردارند و سلامتی خود را از دست بدهند. به همین دلیل شناخت و اطلاع از انواع زخم و روش درمان آن‌ها برای همه افراد می‌تواند سودمند باشد. در این مقاله قصد داریم ابتدا زخم و انواع آن را توضیح دهیم و در ادامه به بررسی کامل راه‌های کنترل زخم و ترمیم زخم بپردازیم. تمامی پانسمان‌ها و لوازم مربوط به زخم‌های مختلف را می‌توانید از طریق سایت تریتا تهیه نمایید.

بررسی انواع زخم و درمان انواع زخم | ترمیم زخم با محصولات پیشرفته ایرانی تریتا

انسان‌ها در طول زندگی خود ممکن است بر اثر عوامل مختلف جراحت‌های زیادی بردارند و سلامتی خود را از دست بدهند. به همین دلیل شناخت و اطلاع از ا نواع زخم و روش درمان آن‌ها برای همه افراد می‌تواند سودمند باشد. در این مقاله قصد داریم ابتدا زخم و انواع آن را توضیح دهیم و در ادامه به بررسی کامل راه‌های کنترل زخم و ترمیم زخم بپردازیم. تمامی پانسمان‌ها و لوازم مربوط به زخم‌های مختلف را می‌توانید از طریق سایت تریتا تهیه نمایید.

تریتا ارائه دهنده و همچنین تولیدکننده دانش‌بنیان انواع پانسمان پیشرفته ترمیم زخم با چشم‌انداز نوآفرینی و پدیدآوری پانسمان‌های باکیفیت می‌باشد.

نشانه عفونت زخم

زخم

بطور کلی مفهوم این کلمه میان عموم مردم، یعنی جراحت و آسیب در نقاط مختلف بدن که سلامتی انسان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. اما در علم پزشکی زخم ، آسیبی است که در آن پوست یا مقداری از بدن انسان خراشیده، پاره، بریده، سوراخ یا دریده شده است. همچنین ممکن است به علت یک تروما با اینکه پوست سالم مانده، ولی در زیر آن آثار قرمزی یا کبودی به وجود آمده باشد.

انواع زخم

به هر نوع آسیبی که باعث از بین رفتن یک‌پارچگی پوست و آسیب دیدن به بافت‌های پوست می‌شود زخم می‌گویند. این آسیب‌ها بطور کلی در دو دسته باز و بسته طبقه‌بندی می‌شوند. در ادامه آسیب‌های باز و بسته را توضیح خواهیم داد و انواع آن را بطور کامل بررسی می‌کنیم. جراحت باز به آسیبی می‌‎گویند که در آن قسمتی از بافت‌های بدن از یک‌دیگر جدا می‌شوند.

آسیب‌های باز خفیف تا متوسط را می‌توان با روش‌های خانگی و کمک محصولات پزشکی در خانه درمان کرد اما اگر این آسیب‌ها شدید باشد باید برای درمان زخم به پزشک معالج مراجعه کرده تا آن جراحت پانسمان شده و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گیرد. جراحت بسته به آسیبی گویند که در آن لایه‌های پوستی سالم است و آسیب مربوط به زیر پوست می‌شود. آسیب‌های بسته سطحی را می‌توان به کمک فشرده سازی، انجام حرکات مخصوص و استراحت کافی در خانه درمان کرد اما اگر این آسیب‌ها جدی باشد باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد.

زخم

زخم دیابتی

جراحت‌های دیابتی درست مثل هر جراحت دیگری به وجود می‌آیند و دلیل آن می‌توانید یک بریدگی، خراشیدگی، تاول یا هر آسیب جزئی دیگری باشد. معمولا جراحت‌های معمولی طی چند روز به طور طبیعی بهبود می‌یابند اما زخم‌های دیابتی به دلیل گردش خون آهسته و آسیب عصبی ناشی از دیابت به راحتی بهبود نمی‌یابد و باید برای درمان آن‌ها وقت بیشتری گذاشت.

از ابتدایی‌ترین علائم جراحت‌های دیابتی می‌توان به بافت‌های سیاه و زرد بر روی آسیب پوستی اشاره کرد. علت این بافت‌های سیاه و زرد مرگ بافت‌های سالم بدن هستند که بر اثر عفونت ایجاد می‌شوند و علائمی مثل ترشحات چرکی و بد بو و همین‌طور درد و التهاب در محل آسیب دیده دارند.

زخم سوختگی

سوختگی نوعی آسیب به بدن است که در آن پوست و گوشت انسان درگیر می‌شوند. این آسیب می‌تواند بر اثر عوامل مختلفی مثل گرمای زیاد، جریان برق، مواد شیمیایی شامل اسیدها و بازها، شعله آتش، بخار آب و پرتوها ایجاد شود. از اولین علائم سوختگی در بدن می‌توان به تغییر رنگ پوست به رنگ صورتی یا قرمز اشاره کرد که همراه با درد شدید است.

آسیب‌های ناشی از سوختگی به سه دسته تقسیم شده و شامل سوختگی درجه یک ، سوختگی درجه دو و سوختگی درجه سه می‌باشند. سوختگی درجه یک با آثاری مثل تغییر رنگ پوست از حالت رنگ طبیعی به رنگ قرمز است که در مواقعی نیز با کمی ورم همراه می‌شود. در این نوع زخم به دلیل آسیب به اعصاب بدن، فرد آسیب دیده احساس درد نیز می‌کند.

سوختگی درجه دو قطعا شدیدتر از نوع اول می‌باشد و با تاول‌های پر از مایع همراه است. این سوختگی به دلیل آسیب بیشتر به اعصاب، با درد بیشتری نیز همراه خواهد بود که ماندگاری بیشتری هم دارد. در نهایت شدیدترین نوع سوختگی، درجه سوم آن است که علاوه بر تاول، بافت پوست سوخت رنگ سیاه و زرد به خود می‌گیرد. در این نوع از سوختگی معمولا عمق آسیب به تاندون‌ها، بافت چربی و در مواقعی نیز به استخوان‌ها می‌رسد.

زخم فشاری و زخم بستر

درمان زخم سوختگی

اولین حرکت برای کسی که دچار سوختگی شده است دور شدن از عامل سوختگی می‌باشد. اگر شدت سوختگی زیاد نبود، برای رهایی از احساس درد می‌توانید محل سوختگی را مدتی زیر آب سرد قرار دهید؛ اما اگر شدت آن زیاد بود این کار توصیه نمی‌شود. در مرحله بعدی اگر سوختگی شدت بیشتری داشت از جدا کردن لباس‌ها از سطح بدن پرهیز کنید؛ زیرا این کار باعث جدا شدن پوست از بدن می‌شود.

برای درمان سوختگی نوع اول و خفیف می‌توانید از محصولات پزشکی استفاده کرده و تا حدی مشکل را برطرف کنید. در صورت بروز تاول در نواحی سوخته شده از ترکاندن آن خودداری کنید چون این کار وضعیت پوست را بدتر می‌کند. در انتها اگر شدت سوختگی زیاد بود اصلا به فکر درمان‌های خانگی نباشد و به سرعت فرد حادثه دیده را نزد پزشک ببرید.

درمان زخم سزارین

بعد از سزارین اگر پزشک برای بستن جراحت عمل از بخیه جذب‌شونده استفاده کرده باشد، آنها خودبه‌خود بعد از مدتی محو می‌شود و در غیر این صورت برای کشیدن بخیه‌ها لازم است تا فرد حدود یک هفتۀ دیگر به بیمارستان مراجعه کند. در حالت عادی برای ترمیم زخم سزارین نیاز به انجام کار خاصی نیست و فقط باید توجه کنید که محل جراحت تمیز باشد و فرد جسمی سنگینی را تا زمان بهبود زخم سزارین بلند نکند.

در مواقعی ممکن است به دلیل مختلف، محل برش و جراحت دچار آسیب و عفونت شود در این صورت بهتر است که حتما به پزشک معالج مراجعه کنید تا با توجه به شرایط، آن زخم‌ها تحت درمان قرار بگیرند.

برای تهیه پانسمان انواع زخم‌ها به سایت تریتا مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*