۱۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار میشود
یک فعال صنعت نیروگاهی با انتقاد از لغو مجوز فروش برق تشویقی تاکید کرد: اگر برنامهریزی شده که سالانه ۲۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر وارد مدار شود، باید فروش تضمینی برق (PPA) در نظر گرفته شود.
اگر قرار است برق تجدیدپذیر وارد شبکه شود، باید صرفه داشته باشد چراکه هیچ شرکتی صرف مسئولیت اجتماعی وارد این عرصه نمیشود. به گزارش صمت، سیدفریدالدین معصومی در نشست خبری با بیان اینکه هدف ما این بود که جزو ۳ شرکت برتر نیروگاهی به لحاظ توسعه ظرفیت نیروگاهی، تکمیل زنجیره برق و فناوری نوین باشیم، اما با تمام مشکلات، با مطالبات انباشنه نیز مواجهیم، اظهار کرد: باوجود همکاری نکردن دولت، توانستهایم ۹۰ درصد بدهیهای خود را پرداخت کنیم و چندین پروژه نیز در این شرایط اجرا کردیم.
وی بیان کرد: اکنون IRR مطلوبی نداریم؛ باوجود این موضوع توانستهایم پروژههای قشم و لامرد را به افتتاح برسانیم؛ ضمن اینکه در جزیره ابوموسی نیز که پروژه نیروگاهی اجرا کردیم، در تابستان امسال حتی یک ثانیه هم خاموشی نداشتهایم.
معصومی با بیان اینکه نیروگاه گیلان از جمله نیروگاههایی است که به بورس رفته، گفت: ما در حوزه فناوریهای جدید ورود کردهایم تا هزینهها را کاهش دهیم. با سیستمهای سختافزاری و استفاده از رباتها شستوشوی پنلها را انجام میدهیم و به این ترتیب پروژهها را اقتصادیتر میکنیم. وی با اعلام اینکه ما بزرگترین مجموعه نیروگاه خورشیدی کشور را داریم، یادآور شد: سعی کردیم با استفاده از فناوری، هزینهها را کاهش دهیم؛ بهطوری که در افق ۱۰۴۰ که وزارت نیرو بنا دارد ۱۰ هزار مگاوات تجدیدپذیر وارد شبکه برق کند ما نیز نقش داریم.
این فعال صنعت نیروگاهی با انتقاد از لغو مجوز فروش برق تشویقی تاکید کرد: اگر برنامهریزی شده که سالانه ۲۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر وارد مدار شود، باید فروش تضمینی برق ( PPA ) در نظر گرفته شود. ما نامهنگاریهایی کردیم که اگر قرار است برق تجدیدپذیر وارد شبکه شود باید صرفه داشته باشد، چراکه هیچ شرکتی صرف مسئولیت اجتماعی وارد این عرصه نمیشود زیرا نرخ ارز همچنان بالا میرود و مکانیزمهای هزینه در نظر گرفته نشده است. ضمن اینکه صادرات انحصاری شده و نهتنها در این زمینه رشد نداشتیم، بلکه کاهش نیز داشتهایم، به طوری که در تابستان امسال ۱۷۰ مگاوات برق وارد کردیم و نتیجه این شده که عربستان برای صادرات برق با عراق وارد مذاکره شده و حتی بازارهای ترکیه، افغانستان و عمان را که آمادگی دریافت برق از ما را داشتند از دست دادیم. علاوه بر آن به لحاظ سیاسی نیز ضربه خوردیم.
معصومی در ادامه با اشاره به پروژه نیروگاه کوشک یزد که بهزودی وارد مدار میشود، ادامه داد: این پروژه باکیفیتترین نیروگاه کشور است که عملیات اجرایی آن اواخر آذر سال گذشته آغاز شد و ابتدای تیر امسال به شبکه برق متصل شد. این نیروگاه ۱۰ مگاواتی یکی از بهترین نیروگاهها به لحاظ فنی بوده و بابت آن ۵ میلیون یورو هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر با بیان اینکه ما طرحی ارائه کردیم که بتوانیم بحران صنعت برق را حل کنیم، اظهار کرد: یکی از راهکارهای کوتاهمدت، تاکید بر نیروگاههای خورشیدی بوده، چراکه ما در زمینه انرژی خورشیدی، مزیت نسبی داریم؛ ضمن اینکه زمان احداث آن کوتاه است اما بهدرستی از این ظرفیت استفاده نمیکنیم. چنانچه بخش خصوصی ورود کند، در کوتاهمدت بهراحتی مشکل برق کشور حل خواهد شد زیرا زمان پیک تولید برق خورشیدی و همچنین نیاز برق در تابستان است که این نیروگاهها در آن زمان امکان تولید دارند.
وی با بیان اینکه ما درحالحاضر ۲۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب داریم، خاطرنشان کرد: مشکل دیگر ما نبود تسهیلات ارزانقیمت است؛ ضمن اینکه صندوق توسعه ملی نیز پولی برای در اختیار ما گذاشتن ندارد.
معصومی تاکید کرد: قطعا بخش خصوصی تمایل دارد که در حوزه تجدیدپذیرها ورود کند اما با اتفاقی که در PPA رخ داد، هیچ فعال بخش خصوصی به این حوزه ورود نخواهد کرد و بسیاری از کسانی که وارد عرصه احداث نیروگاه تجدیدپذیر شدهاند، کار را متوقف خواهند کرد.