-
کد خبر: 112095
تاریخ انتشار: 1403/04/03 10:14

فولاد اقلید پارس بازوی قدرتمند «ومعادن» در حوزه آهن اسفنجی

یکی از ۴۸ طرح بزرگ صنعتی و از جمله طرح‌های پیشران پیشرفت، پروژه فولاد اقلید است که رئیس‌جمهور شهید بر راه‌اندازی هر چه سریع‌تر آن و اتمام پروژه تا پایان دولت سیزدهم تأکید داشتند.
فولاد اقلید پارس بازوی قدرتمند «ومعادن» در حوزه آهن اسفنجی

شرکت فولاد اقلید پارس در بهمن ‌ماه سال ۱۴۰۰ با ترکیب سهامداری غول‌های معدنی کشور تاسیس شد و بنا بر آن، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) سهم ۵۱ درصدی، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) سهم ۳۰ درصدی و شرکت بین‌ا‌لمللی مهندسی ایران (ایریتک) سهم ۱۹ درصدی در این شرکت تازه‌تاسیس دارند.

به فاصله چند ماه پس از ثبت و تاسیس شرکت، در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۱، مجوز احداث کارخانه آهن اسفنجی با ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس صادر شد و عملیات اجرایی این پروژه به‌ عنوان یکی از ۴۸ طرح پیشران پیشرفت اقتصادی کشور، مرداد ماه سال ۱۴۰۲ با انتخاب شرکت بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) به‌ عنوان پیمانکار (EPC) آغاز شد و ۱۰۰ هکتار زمین در اختیار این شرکت قرار گرفت تا عملیات ساخت کارخانه رسماً آغاز شود.

هدف شرکت توسعه معادن و فلزات به عنوان سهامدار عمده پروژه فولاد اقلید، تولید سالانه ۱.۲ میلیون تن آهن اسفنجی با تأکید بر حفاظت از محیط زیست است و در این راستا، در نظر دارد آب مورد نیاز خود را با محل تصفیه آب پسماند شهری تامین کند و با احداث نیروگاه نیز نسبت به خودتامینی برق مورد نیاز خود اقدام کند. به این ترتیب، برای یکی از مهمترین ریسک‌ها و چالش‌های بزرگ صنعت یعنی محدودیت مصرف انرژی در فصول مختلف سال از همان ابتدا تدابیر ویژه اندیشیده شده و پس از بهره‌برداری مانند دیگر شرکت‌ها نگرانی چندانی از بابت محدودیت‌های مصرفی نخواهد داشت.

از سوی دیگر، با توجه به روندهای کنونی و چشم‌انداز صنعت فولاد در ایران و جهان، محصول تولیدی این شرکت متقاضیان زیادی خواهد داشت و مشکلی در فروش وجود نخواهد داشت. بررسی تقاضای بازار آهن اسفنجی بیانگر وجود بستر مناسب برای این محصول است و بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده در طرح جامع فولاد، هم‌زمان با توسعه اقتصادی کشور و افزایش جمعیت، تقاضا برای محصولات نهایی فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ نیز افزایش خواهد یافت و کشور ایران با تولید ۴۶ میلیون تن آهن اسفنجی و ۵۵ میلیون تن فولاد خام و صادرات ۱۲ میلیون تن به ترتیب سهمی معادل ۳.۵ درصد از تولید جهانی و ۲ درصد از تجارت جهانی را به خود اختصاص خواهد داد.

بنابراین، با وجود واحدهای کنونی ذوب کشور و طرح‌ها و پروژه‌های در دست اجرا و ساخت و نیز با در نظر گرفتن تقاضای رو به رشد آهن اسفنجی بر مبنای طرح‌های توسعه‌ای فولادسازی به‌عنوان مصرف‌کننده آهن اسفنجی، انتظار می‌رود آهن اسفنجی تولیدی شرکت فولاد اقلید پارس با کمترین هزینه بازاریابی، به فروش برسد و این مورد امتیاز ویژه‌ای تلقی می‌شود که این پروژه از آن برخوردار است.

روند پیشرفت پروژه نیز قابل قبول ارزیابی می‌شود و در اردیبهشت ماه سال جاری، رکورد ۸ درصدی پیشرفت مهندسی پروژه احیا مستقیم این شرکت را شاهد بودیم و تا به امروز و با گذشت کمتر از یک سال از زمان آغاز رسمی پروژه، پیشرفت فیزیکی به بیش از ۱۷ درصد رسیده است. برآورد شده در اوایل سال ۱۴۰۴ این پروژه تکمیل و راه اندازی شود.

طراحی و ساخت پروژه فولاد اقلید به روش احیا مستقیم میدرکس است که بخشی از ماشین‌آلات و تجهیزات خط تولید ساخت خارج و بخشی در کشور ساخته و تامین می‌شود.

هزینه کل سرمایه‌گذاری به ازاء هر تن ظرفیت حدود ۱۳.۵ یورو است و به طور کلی، بالغ بر ۱۰۴.۶ میلیون یورو و ۶ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای این پروژه پیش‌بینی شده است. بر اساس برآوردهای اولیه پیش‌بینی شده میزان فروش آهن اسفنجی شرکت پس از بهره‌برداری تا سطح ۸۳ هزار میلیارد ریال برسد.

به این ترتیب، شرکت فولاد اقلید پارس پس از راه‌اندازی به یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های کشور در حوزه آهن و فولاد تبدیل خواهد شد و خود را به عنوان بازوی قدرتمند «ومعادن» در بخش آهن اسفنجی معرفی خواهد کرد.


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/3zvkda