۱۲ هزار میلیارد یارانه پرداخت شد
رییس سازمان هدفمندسازی یارانهها با بیان اینکه ۳ مرحله یارانه کمک معیشت مازاد بر تکالیف قانونی در سال ۱۴۰۰ به ارزش ۱۲۰ هزار میلیارد ریال به اقشار آسیب پذیر پرداخت شد،گفت:در سال ۱۴۰۰ برخلاف سال های گذشته بیش از ۹۰ درصد منابع پیش بینی شده وصول شد.
امید حاجتی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانهها در جمع پرسنل سازمان هدفمندسازی با تبریک سال جدید و حلول ماه مبارک رمضان و استفاده از برکات این ماه، عنوان کرد: سازمان هدفمندسازی در یکسالی که گذشت منشاء خدمات و اقدامات شاخصی بود که با مسئولیت پذیری، همدلی و تعامل بین بخشی در راستای اهداف کلان خود حرکت کرد و زمینه حمایت از بخشهای مختلف به ویژه حوزههای زیر ساختی در کشور را فراهم ساخت.
حاجتی به ارائه بخشی از گزارش اقدامات سازمان هدفمندسازی یارانهها در سال ۱۴۰۰ پرداخت و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ برخلاف سالهای گذشته بیش از ۹۰ درصد منابع پیشبینی شده وصول و تقریبا کلیه تکالیف قانونی موضوع تبصره ۱۴ جدول مصارف بودجه کل کشور انجام شد.
وی ادامه داد: در زمینه پرداخت یارانهها نیز به تعهدات خود یعنی پرداخت ۱۲ مرحله یارانه نقدی و ۱۲ یارانه کمک معیشتی جامعه عمل پوشانده شد و علاوه بر آن نیز، ۳ مرحله یارانه کمک معیشت مازاد بر تکالیف قانونی نیز در ماه مبارک رمضان سال قبل، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و بسته کمک معیشتی عید نوروز مجموعا به ارزش ۱۲۰ هزار میلیارد ریال بهصورت هدفمند به اقشار آسیب پذیر پرداخت شد.
مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانهها به نقش به سزای این سازمان در کنترل بیمارستانها و جلوگیری از مرگ و میر بیشتر در کشور اشاره کرد و افزود: ۱۳۰ هزار میلیارد ریال برای مقابله با بیماری کرونا به ویژه در حوزه خرید و تولید واکسن کرونا اختصاص و پرداخت شد تا کشور را از آسیبها و مرگ و میرهای این بیماری مصون نماید.
رئیس هیات مدیره سازمان هدفمندسازی یارانهها همچنین به لزوم توجه به پرداخت معوقات پرسنل خدوم وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و افزود: در این زمینه نیز منابع پیشبینی شده بابت حق الزحمه ی پرستاران و کادر درمان در طول یکسال گذشته همزمان با سایر اقدامات در این حوزه پرداخت شد.
وی اضافه کرد: همچنین در سال گذشته مجموعا ۲۵۰ هزار میلیارد ریال به تکمیل پروژههای نیمه تمام عمرانی کشور پرداخت شد که این اقدام از ابتدای تاسیس سازمان هدفمندسازی یارانهها بینظیر بود.
امید حاجتی به سه اولویت اساسی سازمان هدفمندسازی یارانهها در برنامههای سال ۱۴۰۱ تاکید کرد و افزود: سازمان هدفمندسازی یارانهها با توجه به حذف ارز ترجیحی و آثار و تبعات ناشی از آن تلاش کرد در دو حوزه وضعیت معیشت مردم و حوزه دارو، تجهیزات پزشکی مصرفی برنامههای را تدوین و جهت طی مراحل تصویب و اجرا نمود است.
استمرار حمایت از تولید دانشبنیان کارآفرین از اولویتهای اصلی سازمان هدفمندسازی یارانهها است
وی با اشاره به یکی از اقدامات موثر اقتصادی- اجتماعی در کشور به تدوین یک بسته حمایتی در زمینه مقابله با فقر مطلق عنوان کرد و افزود: بعد از حذف ارز ترجیحی در قانون بودجه کشور براساس دستور ریاست محترم جمهور در حوزه معیشت مردم تلاش شده است برای مقابله با فقر مطلق در یک بازه زمانی یک ساله برنامهای تدوین شود که فقر را از چهره سرزمین عزیز اسلامی مان حذف و برای بهبود وضعیت مردم، خدمات متناسبت ارائه و پیشنهاد شود. این اقدام سهم بزرگی در بهبود کیفیت زندگی مردم، کاهش آسیبهای اجتماعی و همچنین بهبود ضریب جینی و فاصله طبقاتی در جامعه را خواهد داشت و قطعا در مدت یکسال میتوان به جرات ادعا کرد پس از انجام آن، ان شاءالله میزان قابل توجهی از فقر به معنای مطلق آن از چهره کشور رخت برخواهد بست.
حاجتی اضافه کرد: همچنین در حوزه دارو، درمان و تجهیزات پزشکی مصرفی نیز برای جلوگیری از افزایش قیمتها برای مردم به ویژه اقشار آسیب پذیز، خدمات درمانی حوزه سلامت را ارتقاء و برای آن برنامهریزی شده است تا مردم حداقل افزایش قیمتها و حداکثر دریافت خدمات درمانی حوزه سلامت را شاهد باشند. که بعنوان مثال در حوزه بیماران خاص و بیماران صعب العلاج تلاش خواهد شد هزینه مردم به صفر نزدیک شود تا مردم عزیز کشورمان حداقل دغدغه را برای رسیدگی به بیماران خود را داشته باشند.
مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانهها یکی دیگر از سیاستها و اولویتهای مهم سازمان را کمک به حوزه تولید عنوان کرد و اظهارکرد: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری تلاش خواهد شد برای استمرار حمایت از حوزه تولید به ویژه « تولید دانشبنیان کارآفرین » و یکی از سیاستهای اصلی محور حمایت از تولید قرار داده و برای رسیدن به تولید و اشتغال پایدار در کشور منابع مالی در اختیار دستگاههای اجرایی ذی ربط قرارگیرد.
وی در پایان به مجموعه از فعالیتهای گسترده برای اصلاح و بهبود کیفیت خدمات به مردم اشاره کرد و عنوان کرد: از ضرورتهای که بیش از گذشته پرسنل سازمان باید به آن توجه کنند و مورد انتظار است، لزوم یکپارچگی و انسجام در اجرای فعالیتهای هم راستا با سیاستهای اقتصادی دولت محترم و همچنین ارائه مشاورهای دقیق و کارشناسی در حوزه حمایتی و سیاستگذاری یارانهای است تا ثمره و تلاشهای سازمان تحقق و اجرایی شدن شعار سال و بهبود رفاه مردم و اقتصاد کشور باشد.
منبع: تسنیم