-

شاخص بورس ۲ میلیون واحدی می شود؟

پیش‌بینی کارشناس بازار سهام از بورس نشان می‌دهد در حال حاضر قیمت‌های فعلی تغییر خاصی را ندارند اما با افزیش ریسک‌ها، بازار سرمایه هم وارد فاز رکودی می‌شود و در بلند مدت نوسانی خواهد بود. اما اگر دلار روند افزایشی را در پیش بگیرد، روند اقتصاد کشور هم به نوعی ونزوئلایی می‌شود.

بازار سهام در دو ماه گذشته با افت شاخص کل بورس همراه شد. تا پیش از مشخص شدن نتایج انتخابات و معرفی کابینه دولت رئیسی، هر روزه سهامداران بورسی شاهد رشد شاخص و نمادهای کوچک و بزرگ بازار بودند.

بعد از به روی کار آمدن وزرای جدید و اظهار نظرات مختلف درباره صنایع و قیمت‌ گذاری دستوری درباره آن‌ها افت شاخص دوباره آغاز شد و ترس از ریزش بازار به سهامداران تزریق شد.

نیما جوادیان، کارشناس بازار سرمایه درباره روند بورس در مقطع فعلی گفت: گزارش‌های شش ماهه را پیش روی بازار داریم و در حال حاضر این گزارش‌ها بیشترین تاثیر را در روند بازار دارند. با وجود انتشار گزارش‌های خوب شرکت‌های بورسی و فروش خوب آن‌ها اما بازار در حباب منفی معامله می‌شوند و عوامل تاثیرگذار بی‌اثر شده‌اند.

جوادیان می‌گوید، افت فروش در سهام کامودیتی محور و نرخ دلار وجود ندارد و وضعیت برای سودآوری شرکت‌ها مطلوب است. بر همین اساس گزارش‌های شش ماهه که در در پایان آبان ماه قرار است منتشر شود در رشد بازار در کوتاه مدت موثر هستند و احتمالا شاخص کل بورس محدوده ۱٫۶ میلیون واحد را ببینید.

این کارشناس بازار در بخش دیگری گفت: بورس بیشتر بر مبنای افکار عمومی حرکت می‌کند. در چند روز گذشته قیمت نفت بالا رفت اما شاخص بورس ریزشی بود. بنابراین زمانی که انتظارات تورمی کم می‌شوند بازار سهام هم افت خود را نشان می‌دهد.

جوادیان گفت: بسیاری از کارشناسان بازار سهام پیش‌بینی کرده‌اند دلار تا ۳۰ هزار تومان هم رشد می‌کند و زمانی که دو فاکتور دلار و تورم رشد کنند شاخص کل بورس هم بالای ۲ میلیون واحد را خواهد دید.

وی همچنین افزود: تا دو ماه آینده شاخص محدوده ۱٫۶ تا ۱٫۷ میلیون واحد را می‌بیند اما ریسک بودجه سال بعد، ناهماهنگی و بلاتکلیفی در تصمیمات اقتصادی تیم دولت و اخبار ضد و نقیض درباره قیمت‌گذاری دستوری ترس و هیجان در بازار سهام را بالا می‌برد و احتمال وارد شدن بازار به فاز رکودی را زیاد می‌کند.

جوادیان در بخش دیگری درباره تاثیر منفی که کسری بودجه دولت در بازار سرمایه ایجاد می‌کند گفت: سال بعد به واسطه کسری بودجه و افزایش تورم فشار مضاعفی به شرکت‌ها وارد می‌شود و این موضوع به سرعت در روند بازار تاثیر خود را می‌گذارد. همچنین با کمتر شدن درآمد شرکت‌ها کمتر شده و هنوز خبری از فروش ۱۰۰ هزار میلیارد سهامی که دولت قرار بود به فروش برساند نیست و این موضوع احتمال افت بازار را زیاد می‌کند.

وی در این باره تشریح کرد: دولت سال آینده به واسطه کسری بودجه خود دست در جیب صنایع می‌کند و برای جبران کسری خود مالیات بیشتری از شرکت‌ها می‌گیرد بنابراین با توجه به این سیگنال‌ها بازار سهام هم با اصلاح رو به رو می‌شود.

جوادیان همچنین افزود: زمزمه‌هایی درباره گران شدن انرژی شنیده می‌شود. این مساله با حذف یارانه پنهان از صنایع همراه شده است و ضربه محکم‌تری را به صنایع می‌زند.

این کارشناس بازار در بخش دیگری گفت: هزینه نیروی کار، انرژی و مواد اولیه روند افزایشی خواهند داشت و این مساله در حالی است که قیمت‌های فروش با قیمت‌های فعلی تفاوتی ندارند و این موضوع حاشیه سود شرکت‌ها را کم می‌کند. بر این اساس اگر رشدی هم داشته باشیم بر روی بازار تاثیری نخواهد داشت و در قیمت‌های بالاتر ریسک‌های بازار خودشان را نشان می‌دهند.

جوادیان درباره آینده بازار سهام گفت: در حال حاضر قیمت‌های فعلی تغییر خاصی را ندارند اما با افزیش ریسک‌ها، بازار سرمایه هم وارد فاز رکودی می‌شود و در بلند مدت نوسانی خواهد بود. اما اگر دلار روند افزایشی را در پیش بگیرد، روند اقتصاد کشور هم به نوعی ونزوئلایی می‌شود.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین