دوشنبه 24 اردیبهشت 1403 - 13 May 2024
کد خبر: 10635
تاریخ انتشار: 1400/10/22 12:44

تولید روزانه ۱۹ میلیون مترمکعب گاز در میدان نار

با اجرای پروژه کاهش فشار ورودی کمپرسورهای ایستگاه تقویت فشار نار و افزایش ضریب بازیافت میدان گازی نار روزانه ۵ میلیون مترمکعب افزایش و تولید ۱۹ میلیون مترمکعب گاز تضمین یافت.

به گزارش صمت از استان شیراز، سید ابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: برای انتخاب بهینه‌ترین سطح فشار ورودی کمپرسورهای میدان گازی نار و به ‌منظور افزایش ضریب بازیافت مخزن گازی نار و جلوگیری از افت فشار مخزن با طراحی و ترسیم نمودارهای جدید و اعمال تغییرات متناظر و متناسب با شرایط موجود فشار ورودی کمپرسورها برای برداشت صیانتی و حداکثری گاز از میدان نار اقدام شد.

محمدی‌ افزود: توربین‌های میدان گازی نار در فشار پایین‌تر از ۵۲ بار خاموش و از مدار خارج می‌شد در این شرایط امکان تولید بیش از ۱۴ میلیون مترمکعب در روز وجود ندارد که با توجه به قفل بودن اطلاعات کنترلی این تجهیز پیشرفته و عدم پشتیبانی شرکت خارجی سازنده تجهیزات یادشده، اقدام فوری در این باره را بسیار ضروری می‌نمود.

وی اضافه کرد: در یک اقدام فنی جهادی و با تکیه ‌بر دانش فنی و توان متخصصان صنعت نفت و شرکت‌های توانمند داخلی و پذیرش ریسک‌های ناشی از این کار، توانستیم با کاهش فشار ورودی کمپرسورها از ۵۲ به ۴۵ بار موجب افزایش سطح بهره‌وری تولید گاز همزمان با افزایش مصرف گاز در فصل سرما شد.

وی افزود: میدان گازی نار دارای نخستین ایستگاه تقویت فشار گاز بالادستی است که توربین‌ها و کمپرسورهای مورد استفاده در آن از شرکت‌های خارجی تامین ‌شده است و طی یک دهه اخیر به دلیل تحریم‌های ظالمانه، امکان استفاده از خدمات پشتیبانی آنها از خارج از کشور وجود ندارد.

وی درباره صرفه‌جویی اقتصادی و زمان انجام این فعالیت گفت: در اقدام یادشده، علاوه‌بر تثبیت تولید، صرفه‌جویی اقتصادی و زمانی بسیار بالایی دربر داشته و از آن مهم‌تر، شکست انحصار این شرکت، عبور از محدودیت‌های تحریمی، عدم نیاز به حضور متخصصان خارجی برای تعمیر یا راه‌اندازی دستگاه‌ها، تقویت روحیه خودباوری و اعتمادبه‌نفس در متخصصان داخلی از دیگر دستاوردهای این اقدام مهم بوده است.

محمدی با اشاره به تغییرات اعمال‌شده در این سیستم پیشرفته گفت: درحال‌حاضر تولید میدان گازی نار بالاتر از برنامه تکلیفی و بیش از ۱۹ میلیون مترمکعب در روز است و به‌ منظور استمرار تولید صیانتی و جلوگیری از افت طبیعی فشار مخزن نیازمند فشار افزایی و افزایش ضریب بازیافت با روش‌هایی مانند احداث ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، ایجاد تغییرات فنی و ساختاری در اجزای تجهیزات دوار است.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/3kl8q4