-
به‌دنبال انتشار گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه تاکید شد

فسادستیزی و جهاد اقتصادی در اولویت فولاد مبارکه

پس از انتشار گزارشی درباره تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه طی روزهای اخیر، شاهد خبرپراکنی‌های گسترده رسانه‌های داخلی و خارجی بودیم.

در این گزارش به ۲ بخش اشاره شده که بخش اول آن مربوط به تخلفات اشخاص، در راستای دستور رئیس‌جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت بوده که با آغاز فعالیت مدیریت جدید در فولاد مبارکه، طی ۱۰ ماه گذشته، برخوردهای لازم با تخلفات انجام گرفته است. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه فسادستیزی اولویت ما است، گفت: از شروع فعالیت خود در فولاد مبارکه مقابله با فساد را در اولویت خود قرار داده‌ایم و با رویه‌های نامناسب برخورد کرده‌ایم؛ برهمین اساس نیز بسیاری از مدیران غیرمتخصص برکنار شده‌اند.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه تخلفات مرتبط به بخش رویه‌ها از سوی قوه قضایه رسیدگی می‌شود، گفت: برخی از اعداد و ارقام اعلام‌شده در گزارش تحقیق و تفحص به تخلفات مرتبط به بخش رویه‌ها بازمی‌گردد که از نظر گروه تحقیق و تفحص، تخلف است، به‌عنوان مثال، ۵۴ هزار میلیارد تومانی که در این گزارش در قالب تخلف ذکرشده در راستای عمل به دستورالعمل‌های جاری کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت، برای عرضه محصولات در بورس کالا است و موردی نیست که بتوانیم از آن به‌عنوان تخلف در فولاد مبارکه یاد کنیم. طیب‌نیا تصریح کرد: فولاد مبارکه محصول خود را در بورس عرضه می‌کند و اگر تفاوتی در آن مقطع زمانی و طبق دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و قوه قضاییه باید بررسی کند که آیا آنهایی که این محصولات را خریداری کرده‌اند، آنها را به تولید تبدیل کرده‌اند یا از این رانت استفاده و در بازار داخل به‌فروش رسانده‌اند.

وجوهی که از فولاد مبارکه خارج نشده

وی ادامه داد: مصرف‌کنندگان محصولات فولاد مبارکه، تولیدکنندگان لوله و پروفیل، لوازم‌خانگی و دیگر صنایع هستند؛ بخشی از این ارقام به وجوهی بازمی‌گردد که از ساختار شرکت خارج نشده است؛ به‌عنوان مثال رقم ۳هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی که در گزارش عنوان شده، معادل ریالی وجوهی است که نزد تراستی‌های خارج از کشور داشته‌ایم، اما از ساختار شرکت خارج نشده؛ این رقم برای کالاهای وارداتی و حاصل صادرات ما بوده و نمی‌شود تحت‌عنوان فساد از آن یاد کرد. طیب‌نیا خاطرنشان کرد: ممکن است این سوال مطرح شود که چرا این رقم به کشور نیامده است؟ برای پاسخ به این سوال در واقع باید بررسی شود که این کار در آن مقطع زمانی آیا طبق دستورالعمل بانک مرکزی بوده یا خیر؟ وی تاکید کرد: ارقام بزرگ دیگری در این گزارش به خریدهای فولاد مبارکه مربوط است که در قالب ترک تشریفات، خرید سهام، خرید ساختمان و... بوده که ممکن است زمینی یا ساختمانی خریداری شده و در این جدول آمده اما از شرکت خارج نشده و مابه‌ازای آن وجود دارد. مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار کرد: باید دلایل بررسی شود که آیا ترک تشریفات در این موارد صحیح بوده یا خیر، چرا که در ازای این کار کالایی خریداری شده است؛ هرچند می‌توان درستی یا خلاف آن را بررسی کرد. وی ادامه داد: بخش عمده خریدهای بدون ترک تشریفات نیز خرید مواد اولیه است که سازکاری جز ترک تشریفات برای آن وجود ندارد و قوه قضاییه باید بررسی کند که چه میزان از آن جزو تخلف مدیران بوده و آیا از این اختیار سوءاستفاده‌ای صورت گرفته یا خیر؟ حضور سیاسیون در مجموعه‌های بزرگ صنعتی آفت است طیب‌نیا بیان کرد: مجموعه‌های بزرگی مثل فولاد مبارکه همواره خوشنام بوده‌اند، اما یکی از آفات اصلی، حضور افراد سیاسی در این مجموعه‌ها است، چرا که افراد سیاسی با ضوابط حوزه‌های تخصصی آشنا نیستند؛ اگر برای چنین مناصب مهمی، افراد متخصص و متعهد به‌کار گرفته شوند، به‌طورقطع کمتر شاهد این مغایرت‌ها خواهیم بود. وی تاکید کرد: شفافیت در سیستم فولاد مبارکه از ابتدای شکل‌گیری آن، نشان از عزم جدی سازمان و نظام جمهوری اسلامی است؛ بنابراین نباید نقطه قوت نظام جمهوری اسلامی به نقطه ضعف تبدیل شود، اما رسانه‌های معاند در تلاش هستند تا نقاط قوت ما را به نقاط ضعف تبدیل کنند.

شفافیت و شتاب توسعه

وی بیان کرد: فولاد مبارکه از جمله صنایعی بود که از ابتدای دولت جدید دچار تغییرات مدیریتی شد و ماموریت‌های ابلاغ‌شده از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت به این شرکت اولا در راستای تحقق جهاد اقتصادی و شتاب توسعه بوده و ثانیا ایجاد شفافیت و حاکمیت پاکدستی بود که به‌همین جهت نخستین اقدامات ما در این حوزه برکناری برخی مدیران و اصلاح رویه‌ها و مواردی بود که تخلفات در آنها برای ما محرز شده بود. طیب‌نیا افزایش ۱۰ درصدی تولید فولاد مبارکه نسبت به سال گذشته را افتخارآمیز عنوان کرد و گفت: از ابتدای فعالیت تیم جدید مدیریتی در فولاد مبارکه تاکنون، بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه توسعه‌ای در این شرکت تعریف شده و طی این مدت کوتاه در مدار انجام قرار گرفته است.

آماده همکاری با نهادهای نظارتی و قانونی هستیم

وی ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه از ابتدای مدیریت جدید، همواره آماده همکاری با نهادهای نظارتی و قانونی بوده و بهترین همکاری را با سازمان‌های نظارتی داشته؛ این ایراد وارد است که غیر از گزارشی که در مجلس قرائت شد، همچنان هیچ گزارش دیگری به‌صورت رسمی به فولاد مبارکه ابلاغ و آمار واقعی از درگاه‌های رسمی خارج نشده است؛ اگر موارد تخلف از سوی دستگاه‌های و مراجع قضایی به ما انعکاس داده شود، آمادگی لازم برای هرگونه شفاف‌سازی را داریم. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: امروز مهم‌ترین اولویت کشور، رشد و گشایش اقتصادی در زندگی مردم است و فولاد مبارکه یکی از صنایع بزرگی است که می‌تواند این مهم را رقم بزند؛ این شرکت یکی از الگوهای مقاومت در دوران تحریم بود و اگر وجود نداشت، از یک تجهیز ساده تا لوله‌های خطوط انتقال نفت و گاز را نمی‌توانستیم در کشور تولید کنیم.

سخن پایانی

وجود فولاد مبارکه افتخاری برای یکایک مردم ایران است و نباید کاری کنیم این نشان افتخارآفرین ملی از بین برود. فولاد مبارکه نماد خودکفایی در کشور است و به‌همین دلیل از اعمال تحریم‌ها گرفته تا حملات سایبری همواره موردهجوم دشمنان قرار گرفته است، بنابراین یکی از ماموریت‌های اصلی ما، حفظ اعتبار این صنعت بزرگ است. تولید، توسعه، شفافیت و عمل به قوانین، رویکرد اصلی مدیریت فعلی شرکت فولاد مبارکه است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین