-

نقش فولاد مبارکه در ارتقای سلامت آب‌های زیرزمینی

تصفیه پساب‌های شهری خریداری‌شده توسط فولاد مبارکه که به سیستم DAF با هدف تصفیه بهتر مجهز است، علاوه‌بر کاهش وابستگی این شرکت به آب خام، سلامت آب‌های زیرزمینی و چاه‌های جذبی و بهداشت محیط مناطق اطراف را نیز ارتقا بخشیده است.

به گزارش ایراسین، نشست تخصصی «احیای زاینده‌رود، راهکارها و چالش‌ها» توسط کنسرسیوم مراکز علمی-پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، معاون بهره‌برداری اداره کل آب و فاضلاب استان اصفهان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، نمایندگان صنعت و شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.

بهنام کاویانی، رئیس محیط زیست شرکت فولاد مبارکه در این نشست با ارائه گزارشی از «سرآمدی شرکت فولاد مبارکه در مصرف آب در میان تولیدکنندگان بزرگ فولاد دنیا» اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه با نگاه همه‌جانبه مسائل زیست‌محیطی را دنبال می‌کند.

وی در ادامه افزود: رویکرد فولاد مبارکه برای تصفیه پساب در راستای ارتقای بهداشت و حفظ محیط زیست منطقه و تصفیه و بازچرخانی پساب صنعتی برای تامین بخشی از نیاز آب خود است.

رئیس محیط زیست شرکت فولادمبارکه با بیان اینکه جمع‌آوری و انتقال پساب شهری برای تامین بخشی از نیاز شرکت فولاد مبارکه است، خاطرنشان کرد: بهینه‌سازی و کاهش مصرف آب در فرآیندهای تولید فولاد از دیگر رویکردهای فولاد مبارکه در تامین آب و تصفیه پساب است.

وی با بیان اینکه آبی که وارد چرخه بدنه فولاد مبارکه می‌شود در چندین نوبت بازچرخانی شده تا در نهایت تبخیر شود تا به صورت آب قطره‌ای فضای سبز این شرکت را تغذیه کند، اذعان کرد: اقدامات شرکت فولاد مبارکه در بهینه‌سازی مصرف آب منجر به ارتقای تصفیه‌خانه‌های پساب برای تصفیه و بازچرخانی آب در این شرکت شده و پروژه‌های متعددی در راستای کاهش مصرف آب در فولاد مبارکه تعریف شده است.

کاویانی با اشاره به فعالیت تصفیه‌خانه‌های موجود در شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه با داشتن تصفیه‌خانه صنعتی به ظرفیت اسمی ۳ هزار مترمکعب پساب صنعتی در ساعت از قابلیت تصفیه انواع پساب‌های صنعتی و همچنین قابلیت خالص‌سازی و بازچرخانی پساب برخوردار است.

وی با اشاره به تصفیه‌خانه استحصال پساب شهرهای اطراف شرکت فولاد مبارکه به ظرفیت اسمی هزار مترمکعب بر ساعت و قابلیت توسعه آنها تا هزار و ۵۰۰ مترمکعب، عنوان کرد: تصفیه پساب‌های شهری خریداری‌شده توسط فولاد مبارکه که به سیستم DAF با هدف تصفیه بهتر مجهز است، علاوه‌بر کاهش وابستگی این شرکت به آب خام، سلامت آب‌های زیرزمینی و چاه‌های جذبی و بهداشت محیط مناطق اطراف را نیز ارتقا بخشیده است.

رئیس محیط زیست شرکت فولاد مبارکه تاکید کرد: شرکت فولاد مبارکه شبکه انتقال و ساخت تصفیه‌خانه پساب شهری را با هزینه‌ای افزون‌بر ۶۵۰ میلیارد تومان ایجاد کرده و بزرگ‌ترین سایت تصفیه پساب در کشور با ظرفیت ۷۲ هزار مترمکعب در روز و با هزینه‌ای بیش از ۶۲ میلیون یورو را داراست.

وی با اشاره به وجود پیشرفته‌ترین آزمایشگاه پایش پساب با اندازه‌گیری ۲۱ پارامتر به صورت آنلاین با هزینه‌ای بیش از ۲۵ میلیارد تومان، گفت: تمام اطلاعات و داده‌ها در شرکت فولاد مبارکه به صورت شفاف بیان می‌شود چراکه همواره در حال بهبود شرایط موجود هستیم.

کاویانی با اشاره به پروژه‌های در دست اقدام در بخش آب و پساب شرکت فولاد مبارکه گفت: برج‌های خنک‌کننده واحد احیای مستقیم شماره یک و برج‌های خنک‌کننده هیبریدی با هزینه‌ای افزون‌بر ۶۰۰ میلیارد تومان در شرکت فولاد مبارکه جایگزین خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به مقایسه مصرف ویژه آب خام در فولاد مبارکه نسبت به دیگر فولادسازان جهان بیان کرد: مصرف آب در شرکت فولاد مبارکه نسبت به شرکت‌های بزرگ تولید فولاد در جهان بسیار کمتر است؛ طی یک دهه گذشته با برنامه‌ریزی مدون و سرمایه‌گذاری برای آب‌های جایگزین، مصرف آب خام در این شرکت به‌شدت کاهش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*