آغاز شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی سنگ اصفهان
شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی سنگ، معادن و صنایع وابسته اصفهان آغاز شد و تا روز ششم آذرماه ادامه خواهد داشت.
این نمایشگاه که با حضور ۱۵۰ شرکت از ۱۴ استان کشور و نمایندگانی از ۷ کشور خارجی برپا شده، به ارائه توانمندیهای فعالان حوزه اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری معادن سنگ، مهندسان مشاور، پیمانکاران، فعالان حوزه ماشینآلات استخراج و فرآوری سنگ، فعالان بخش تجهیزات و ادوات معادن و کارخانجات سنگ، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان تجهیزات ایمنی مرتبط با سنگ و معادن، فعالان حوزه حمل و نقل و بازرگانی و همچنین فعالان حوزه محیط زیست، نشریات تخصصی، تشکلها، سازمانها و موسسات دولتی و خصوصی میپردازد.
علیرضا مرتضوی، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان در آیین گشایش این نمایشگاه گفت: نمایشگاه بینالمللی استان با رویکرد جدید مدیریت شهری و با رویکرد جدید صادرات مطابق سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی، قرار است با همراهی تمام دستگاه ها و رویکرد مثبت آنها، گامهای بزرگی در این راه بردارد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران نیز در این مراسم گفت: مشکلات مختلف در حوزه صنعت سنگ و معدن موجب فرار بخش زیادی از سرمایه ها از بخش معدن شده است؛ در حالی که سرمایه گذاری در این حوزه علاوه بر حرکت بیشتر صنعت معدن، موجب کمک به صنعت ساختمان کشور خواهد شد.
تقی نبئی با اشاره به اینکه برگزاری این نمایشگاه با وقفهای که در برگزاری نمایشگاهها در کشور وجود داشت، امروز در سطح عالی انجام شد، اظهار کرد: این نمایشگاه قرار است ویتریتی برای نمایش توانمندی ها و قابلیت های صنعتی و معدنی استان اصفهان باشد.
وی تصریح کرد: استان اصفهان با توجه به غنای معادن و تجربه بالایی که در بخش فراوری سنگ های تزئینی دارد، از گذشته تا به امروز زبانزد کشور بوده و اصفهان از این بابت موتور متحرکی در صنعت سنگ برای پیشبرد فعالیتهای معدنی سنگ کشور است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از سنگهای تزئینی کشور در استان اصفهان فراوری می شود، افزود: شعار ما می توانیم در بحث جلوگیری از فروش مواد خام در صنعت سنگ اصفهان دیده می شود و از این بابت صنعت سنگ اصفهان ارزش افزوده ای به مواد معدنی خام ما داده بیش از هر زمانی در حال رشد و شکوفایی است.
وی با تاکید بر ضرورت توجه هر چه بیشتر صنعت سنگ، توضیح داد: بخش قابل توجهی از مشکلات این صنعت از ناحیه مسئولان دولتی در بحث اصلاح قوانین به ویژه دستورالعمل ها و بخشنامه ها چه در حوزه وزارت صمت و چه در حوزه منابع طبیعی، محیط زیست و... است.
نبئی، همچنین به هزینه های بالای تولید معادن اشاره کرد و گفت: مجموع مشکلات ذکر شده بخش زیادی از سرمایه ها را از بخش معدن فراری داده است، در حالی که هر چه سرمایه گذاری در حوزه معدن داشته باشیم می تواند علاوه بر حرکت بیشتر صنعت معدنی کشور کمک شایانی به صنعت ساختمان کشور کند.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان نیز در این مراسم با بیان اینکه نمایشگاه سنگ و معادن جایگاه ویژه ای در صادرات کشور و استان اصفهان دارد، اظهار کرد: حجم عمده ای از صادرات کشور از محل این صنعت وزین است.
رسول کوهستانی پزوه با بیان اینکه بالغ بر ۱۴ میلیون تن صادرات مواد معدنی و سنگ داریم، توضیح داد: متاسفانه بیشترین مواد معدنی و سنگ های ما به صورت خام و یا کوپ صادر می شود، در حالی که می توان این محصول را به صورت آماده و برای نصب صادر کنیم. امیدواریم مطابق سیاست های اقتصاد مقاومتی در نمایشگاه بعدی شاهد فراوری سنگ ها و مواد معدنی باشیم.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان سنگ استان اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به شیوع ویروس کرونا طی دو سال گذشته، گفت: با توجه به تمام مشکلات شانزدهمین دوره این نمایشگاه سنگ، امروز برپا شد و امیدواریم در سال های آینده با رفع مشکلات موجود همچون کرونا بتوانیم شاهد حضور مهمانان خارجی و صاحبان صنعت سنگ دنیا در این نمایشگاه باشیم.
رضا احمدی ابراز امیدواری کرد به زودی صنعت سنگ جایگاه واقعی خود را نشان دهد.