-
افزایش تولید و ارتقای کیفیت در راه است

گل‌گهر، پیشگام در رفع موانع تولید

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر بزرگ‌ترین تولیدکننده کنسانتره و گندله کشور است. این مجموعه عظیم معدنی و صنعتی در طول سال‌های گذشته تلاش کرده تا به قطب سنگ‌آهن خاورمیانه بدل شود. بر همین اساس نیز تمامی ارکان این شرکت کوشیده‌اند تا به سهم خود، نقشی اساسی در بهبود شرایط تولید چه از منظر کیفی و چه از منظر کمی ایفا کنند.

مدیریت دفتر فنی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر نیز در طول ۹ ماهی که از ابتدای سال جاری می‌گذرد تمام توان خود را به کار بسته تا با بررسی‌های فنی و اقتصادی و انجام طراحی مفهومی و پایه و در مواردی طراحی جزئیات، پروژه‌های متعددی را در زمینه‌های بهبود عملکرد در حوزه بهره‌برداری، پشتیبانی و سلامت به مرحله اجرا برساند.

مجتبی عزت‌نیا، مدیر دفتر فنی مجتمع گل‌گهر گفت: شناسایی گلوگاه‌ها و نقاط قابل بهبود به منظور همکاری در بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و بهره‌برداری تجهیزات با انجام تحلیل‌های فنی و اقتصادی، همچنین طراحی و تعریف پروژه‌های اصلاح و بهینه‌سازی خطوط تولید با هدف افزایش و استمرار کیفیت مطلوب محصولات، افزایش تولید و صیانت از تجهیزات و محصولات شرکت، جزو اهداف کلان شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر است.

به گزارش گهرپرس، عزت‌نیا با اشاره به برنامه‌های بهبود عملکرد مدیریت دفتر فنی در سال جاری، افزود: با طراحی فرآیندهای داخلی مربوط به هر یک از واحدهای زیرمجموعه مدیریت دفتر فنی، مسیر انجام وظایف در محدوده تعهدات و اختیارات آنها تعیین شده و روابط سازنده و موثر هر کدام از واحدها با سایر مدیریت‌ها نیز به منظور افزایش همکاری و هم‌افزایی در شرکت تبیین شده است.

نگاهی به کارنامه ۹ ماهه

وی درباره عملکرد مدیریت دفتر فنی طی ۹ ماه اخیر، گفت: این مدیریت با بررسی‌های فنی و اقتصادی و انجام طراحی مفهومی و پایه و در مواردی طراحی جزئیات، پروژه‌های متعددی را در زمینه‌های بهبود عملکرد در حوزه بهره‌برداری، پشتیبانی و سلامت نیروی کار به مرحله اجرا رسانده است.

عزت‌نیا ادامه داد: این پروژه‌ها با تغییر در طراحی، بهینه‌سازی و ایجاد قابلیت‌های جدید در فرآیندها و تجهیزات، کاهش تعداد و زمان توقفات ناخواسته، کاهش هدررفت مواد اولیه و محصول، زمینه افزایش تولید و ظرفیت عملیاتی خطوط به میزان حداقل ۵۰۰ هزار تن کنسانتره و ۱۰۰ هزار تن گندله را در قالب ارتقای بهره‌وری ایجاد می‌کنند.

وی اظهار کرد: دستیابی به اهداف و شاخص‌های عملکردی در پایش ۹ماهه این مدیریت در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی بر حسب ارجاع کار، کالیبراسیون تجهیزات مهم و تاثیرگذار تحت پایش و ارائه خدمات در مرکز اطلاعات علمی و فنی نیز می‌تواند مبین عملکرد قابل قبول این بخش باشد که البته تلاش و تمرکز تمامی همکاران بر بهبود مداوم آن است.

کار گروهی، ضامن موفقیت

عزت‌نیا افزود: در صورت برنامه‌ریزی دقیق و تعیین صحیح و شفاف وظایف، با همکاری و هماهنگی سایر واحدها برای هم‌افزایی بیشتر، انجام کارها به صورت تیمی می‌تواند باعث اجرای بهینه و کاهش نواقص احتمالی آنها شود که بر همین اساس تاکنون در سایه همکاری مدیریت‌های معدن، فرآوری و گندله‌سازی، مدیریت‌های تحقیقات و فناوری، آزمایشگاه و سایر واحدهای پشتیبانی، طرح‌های بسیار خوبی اجرا شده و یا در حال انجام است.

وی گفت: همکاری مدیریت اصلاح خطوط به‌عنوان مجری و سایر مدیریت‌های ذی‌ربط به‌عنوان بهره‌بردار و ذی‌نفع، از مرحله طرح موضوع و مطالعات اولیه به منظور اجرای بهینه پروژه‌ها ضروری است که خوشبختانه با هماهنگی‌های صورت گرفته، این مهم نیز با محوریت دفتر فنی در شرکت گل‌گهر محقق شده است.

پروژه‌هایی برای بهبود شرایط تولید

مدیر دفتر فنی گل‌گهر گفت: از جمله طرح‌هایی که توسط مدیریت دفتر فنی و با همکاری واحدهای مرتبط پس از طی مراحل اولیه مطالعه و طراحی، اخذ مجوز و برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار به مرحله اجرا رسیده است می‌توان به پروژه‌های پيش‌فرآوري خط ۴ كنسانتره و ایجاد ظرفیت اضافه در تولید با حذف بخشی از باطله‌ خوراک به صورت خشک و کاهش مصرف انرژی و آب، بهینه‌سازی سیستم‌های غبارگیر خطوط کنسانتره یک تا ۴ و حذف آلودگی‌های محیطی و افزایش سلامت نیروی انسانی و جلوگیری از هدررفت مواد، اجرای سيستم باي‌پس سرندهاي گندله‌سازي یک برای کاهش توقفات کوره و توقف تولید، اصلاح ايستگاه تعويض پالت كارهاي گندله ۲ به منظور کاهش زمان توقف تولید، طراحی و اجرای سیستم باردهی به واحد پیش فرآوری خطوط ۵ تا ۷ کنسانتره برای بهبود کیفیت خوراک خطوط یادشده، طراحي و اجراي پروژه برق‌رساني معدن یک در راستای افزایش دسترسی و آماده به کاری ماشین‌آلات معدنکاری و سنگ‌شکنی کارخانه تغلیظ، طراحی، احداث و تجهیز اتاق کنترل جدید گندله‌سازی یک در جهت بهینه‌سازی سیستم کنترلی و افزایش ایمنی و سلامت کارکنان اشاره کرد.

وی همچنین گفت: در این بخش، طرح‌هایی از قبیل انتقال مکانیزه محصولات، استفاده از ظرفیت توسعه خط ۴ برای سولفورزدایی و آبگیری محصول واحد فرآوری غبارهای کارخانه تغلیظ، بازچرخانی جریان باطله‌های کم‌غلظت برای کاهش مصرف آب و انرژی، طراحی پایلوت پلنت‌های فرآوری و گندله‌سازی و چندین طرح بهینه‌سازی دیگر در دست اقدام است.

سخن پایانی

ارکان اداری و مدیریتی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به دنبال آن هستند تا با شناسایی نقاط ضعف عملکردی در این شرکت، مسیری را برای بهبود شرایط تعریف کنند. به بیانی دیگر، با بهینه‌سازی فرآیندهای مختلف تولید و همچنین فرآیند بهره‌برداری، روند افزایش و استمرار کیفیت مطلوب محصولات را تقویت کنند، میزان تولیدات افزایش یابد، زمینه صیانت از تجهیزات و محصولات شرکت فراهم و در حالت کلی امکانی برای بهبود شرایط شرکت ایجاد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین