سه‌شنبه 28 فروردین 1403 - 16 Apr 2024
کد خبر: 15449
تاریخ انتشار: 1401/02/11 02:17
رئیس مجلس شورای اسلامی:

با ۵ هزار دلار می‌توان خودرو باکیفیت وارد کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در تصویب کلیات طرح واردات خودرو گفت: در موضوع واردات خودرو این‌گونه نیست که فقط خودرو وارد کنیم، بلکه به تولید در داخل کشور هم توجه می‌شود. قالیباف با تاکید بر اینکه اجازه واردات خودرو خواسته مجلس بوده و مجمع هم همراهی کرد گفت: اجرای این سیاست در نهایت هم در ارتقای کیفیت تولید و نرخ تمام‌شده و تیراژ تولید موثر خواهد بود.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر علی بابایی کارنامی، نماینده ساری در انتقاد از وضعیت بازار خودرو گفت: مصوبه واردات خودرو بعد از آنکه در مجلس مورد بحث قرار گرفت، در دو جلسه مفصل در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد که در آن جلسه بنده و رئیس کمیسیون صنایع و معادن حضور داشتیم. در نهایت کلیات طرح واردات خودرو با یکی دو بند اصلاحی تایید شد.

به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر اینکه بحث خودرو در کشور مهم است، گفت: بحث‌های صورت گرفته در کمیسیون و مجلس درباره خودرو کارشناسی بوده است. در موضوع واردات خودرو، این‌گونه نیست که فقط خودرو وارد کنیم، بلکه همان طور که در قانون آمده به موضوع تولید در داخل کشور هم توجه می‌شود، اما در حال ‌حاضر روش تولید در کشور اشکالات فنی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مجلس با اشاره به جلسه مجمع تشخیص برای بررسی طرح واردات خودرو گفت: در جلسه مجمع تشخیص مفصل توضیح دادم که چطور باید وضعیت خودرو را در کشور اصلاح کنیم. در شرایطی نرخ تمام‌شده خودرویی مثل پراید ۲۰۰ میلیون تومان است که حتی با ارز حدود ۲۵ هزار تومانی هم می‌توان خودروهایی با نرخ ۵ هزار و ۵۰۰ دلار باکیفیت بسیار عالی وارد کشور کرد. 

وی ادامه داد: این موضوع خواسته مجلس بوده و مجمع هم همراهی کرد و در نهایت هم در ارتقای کیفیت تولید و نرخ تمام‌شده و تیراژ تولید موثر خواهد بود.

وضعیت بازار خودرو قابل‌تحمل نیست

علی بابایی کارنامی، نماینده ساری در اخطاری با تبریک روز کارگر گفت: از همه نمایندگان به‌و‌یژه رئیس مجلس برای پیگیری مطالبات کارگران در طول ۲ سال گذشته تشکر می‌کنم و امیدوارم فضای مجلس یازدهم برای حمایت از کارگران بابی برای پیگیری دولتمردان و سران نظام به نفع کارگران باشد. وی با استناد به اصل سوم قانون اساسی گفت: چه کسی باید وضع خودرو را مدیریت کند؟ تا دیروز گفته می‌شد مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح واردات خودرو را تایید نکرد، اما اکنون که تصویب شده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: نرخ پراید در کشور ما به ۲۰۵ میلیون تومان رسیده است. چه کسی باید پاسخگوی این وضعیت باشد، وزیر صنعت، معدن و تجارت چه‌کاره است؟ آیا نباید مجلس نظارت کند؟ دولت آقای رئیسی نیز که به نفع مردم تلاش می‌کند، باید پاسخگو باشد. وی افزود: مردم درباره وضعیت خودرو سوال می‌کنند. حدود ۵۷ درصد به حقوق کارگران اضافه شد و این همه سر و صدا شد. براساس قانون اساسی باید با این وضعیت خودرو برخورد و گزارش منطقی ولو به‌صورت غیررسمی به مجلس داده شود. وضعیت بازار خودرو قابل‌تحمل نیست و حتی بر کالاهای اساسی اثراتی گذاشته و سفره مردم را تحت‌الشعاع قرار داده است.

پیشنهاداتی برای تسهیل واردات خودرو

رئیس سازمان توسعه تجارت در مسیر آزادسازی واردات خودرو، پیشنهادی جدید ارائه کرد. به گزارش ایسنا، از بهار سال ۱۳۹۷ و همزمان با ازسرگیری تحریم‌های امریکا علیه اقتصاد ایران، دولت وقت تصمیم گرفت واردات حدود ۱۲۰۰ قلم کالا به کشور را ممنوع کند که خودرو نیز یکی از این محصولات بود. در واقع دولت اعلام کرد جز مواد اولیه و واسطه‌ای، کالاهای اساسی، کالاهای موردنیاز مردم و محصولاتی که مشابه داخلی ندارند، واردات دیگر کالاها به کشور ممنوع است.در ماه‌های گذشته بحث‌های زیادی درباره امکان آزادسازی واردات خودرو مطرح شده که هنوز مشخص نیست چه سرنوشتی خواهند داشت. گروهی معتقدند تا زمانی که دسترسی دولت به منابع ارزی جدید ممکن نشود، عملا آزادسازی واردات ممکن نیست و در مقابل گروهی معتقدند باتوجه به فضای شکل گرفته در بازار محصولات داخلی، کشور به واردات خودرو نیاز دارد. 

در آخرین تحول، سرانجام مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح مجلس برای آزادسازی واردات خودرو موافقت کرد اما این واردات را منوط به صادرات خودرو، قطعه و خدمات نیروی محرکه دانست؛ به این ترتیب برای واردات خودرو، ابتدا باید صادرات خودرو یا محصولات وابسته به آن در دستور کار قرار گیرد. 

پیش از این محمدرضا نجفی‌منش، عضو اتاق بازرگانی تهران به ایسنا گفته بود: اعتبار موردنیاز برای واردات خودرو را رقمی حدود ۲ تا ۳ میلیارد دلار تخمین می‌زنیم. 

وی با بیان اینکه فعالان صنعت خودرو پیشنهاد واردات در ازای صادرات را مطرح کرده‌ بودند، توضیح داد: در این طرح ما اعلام کرده بودیم با صادرات خودرو، قطعه و لوازم، امکان واردات وجود خواهد داشت تا به این ترتیب فشاری به منابع ارزی کشور نیز وارد نشود. 

حالا رئیس سازمان توسعه تجارت، اعلام کرده در شرایطی که بازار داخلی خودرو با مشکل مواجه است، بهتر است به صادرات دیگر محصولات برای واردات خودرو فکر کرد. پیمان پاک در صفحه شخصی خود نوشت: در برهه‌ای که تنظیم بازار خودرو به‌واسطه کاهش عرضه با چالش جدی روبه‌روست، به‌نظر می‌رسد واردات خودرو در قبال صادرات محصولات مزیت‌دار همچون تولیدات دانش‌بنیان کارشناسی‌تر باشد.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/36ebg7