فرهاد صدیقی توانا - گروه بورس: تالار حافظ در هفتهای که گذشت با توجه به تعطیلات عید سعید فطر در فضایی منفی شاهد افزایش حجم عرضهها و همچنین درجا زدن شاخص بود.
بهاینترتیب در سه روز ابتدایی هفته گذشته، حجم و ارزش معاملات رشد کرد، اما این رشد به دلیل معاملات بلوکی نمادهای بزرگ و مهمی چون بانک پارسیان، فولاد مبارکه و ملی مس بود. در معاملات روزهای ابتدایی هفته گذشته جو نزولی و منفی بر بازار سرمایه حاکم بود و اغلب فعالان حقیقی و حقوقی بازار بیشتر فروشنده بودند تا خریدار. هرچند که باز هم سهم حقوقیها در فروش سهام بیشتر از حقیقیها بود، اما علت روند نزولی قیمت سهام شرکتها به عقیده اهالی تالار، تداوم نگاه نوسانگیری با کمک نمودارهای تکنیکال بود. تکنیکالیستها معتقدند؛
شاخص بورس در روز شنبه هفته گذشته باید از سد مقاومت ۷۴ هزار و ۹۰۰ واحد عبور میکرد که این اتفاق رخ نداد و به قول چارتیستها شاخص پس از برخورد به مقاومت عقبنشینی کرد و احتمالا باید منتظر یک اصلاح کوتاهمدت از سوی شاخص بورس باشیم. اما این مطالب در حالی عنوان میشود که برخی از اهالی تالار نیز معتقدند؛ عامل ریزش قیمت اغلب سهام شرکتها نزدیک شدن به زمان تعطیلات عید فطر و همسو شدن آن با تعطیلات رسمی کشور است که این موضوع عاملی برای تمایل سرمایهگذاران به نقد کردن اغلب سهام موجود در سبد سهام آنها شد. گفتنی است؛ در هفته منتهی به ۶ مردادماه، سرمایهگذاران ۲ میلیارد و ۴۷۳ میلیون سهم و حق تقدم را به ارزش ۷ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران خریداری کردند.
حجم معاملات در مقایسه با هفته قبل ۵۴ درصد و ارزش معاملات ۴۶/۸ درصد رشد داشت. این دادوستدها در ۱۳۶ هزار و ۴۵۶ دفعه انجام شد. شاخص کل نیز در پایان هفته گذشته، بر روی ۷۴ هزار و ۹۹۷ واحد ایستاد که نسبت به هفته کاری قبل ۱۵۶ واحد رشد داشت، این رشد مختص افزایش ۱۴۶ واحدی شاخص کل در روز دوشنبه بود؛ چراکه این متغیر در ۲ روز ابتدایی هفته کمتر از ۱۰ واحد نوسان را ثبت کردند. اما صنایع در هفته گذشته روند متفاوتی را ثبت کردند. بهاینترتیب که صنایع کوچک مرکز توجه قرارگرفته و صنایع بزرگتر به حاشیه رانده شدند. مهمترین دلیل این اتفاق نیز نوسانگیری راحتتر از صنایع و سهام کوچک است. بهاینترتیب بیشترین بازدهی هفته گذشته را صنعت خدمات فنی مهندسی با ۱۰/۵ درصد داشت. بعدازآن صنعت ابزار پزشکی با ۸/۳۸ درصد، دباغی و چرم با ۳/۲۷ درصد قرار داشتند. همچنین صنعت بیمه و صندوق بازنشستگی با ۳/۴۱ درصد استخراج سایر معادن با ۳/۱۱ درصد، زراعت و خدمات وابسته با ۳/۰۵ درصد و قند و شکر با ۳ درصد جزو پربازدهترین صنایع در هفته گذشته بودند. اما بیشترین کاهش قیمت را صنعت خودرو متحمل شد. شاخص این صنعت ۳/۱۵ درصد نزول کرد. سایر واسطهگریهای مالی با ۳/۳۵ درصد کاهش، محصولات چوبی با ۱/۹ درصد، محصولات غذایی و سرمایهگذاری با ۱/۱۵ درصد کاهش، نیز بیشترین کاهش را در بین صنایع داشتند. درمجموع بازار سرمایه اولین ماه از فصل گرم سال را در حالی پشت سر گذاشت و وارد روزهای داغ مرداد شد که در ماه گذشته حمایتهای دولتی از بازار سرمایه کارساز شد و اهالی این بازار پس از ماهها سیر نزولی توانستند بخشی از زیانهای خود را جبران کنند، پیشبینی میشود بازار سرمایه در ماه جاری، رشدی آرام و بهدوراز هیجان را به دنبال داشته باشد.