چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403 - 24 Apr 2024
کد خبر: 18667
تاریخ انتشار: 1401/05/09 00:02

نقش بیمه در صیانت از سرمایه

محمد امانی_کارشناس بیمه

یکی از ابزارهای مهم کاهش ریسک سرمایه‌گذاری به‌ویژه در کشورهایی که ثبات اقتصادی در آنها حاکم نیست، نظام بیمه است. در جوامع صنعتی بیمه یکی از ارکان موثر در صنعت و موتور محرکه اقتصاد است؛ به‌عبارت دیگر شرکت‌های بیمه با کاهش نرخ ریسک سرمایه‌گذاری کمک می‌کنند کارآفرینی با سهولت بیشتری انجام شود. در حال ‌حاضر در ایران بیمه‌هایی همچون بیمه مسئولیت، بیمه آتش‌سوزی، بیمه درمانی و... وجود دارد که سرمایه‌گذار برای شروع فعالیت خود به آنها بسیار نیاز دارد. این بیمه‌نامه‌ها ریسک سرمایه‌گذاری را پوشش می‌دهند و باعث امنیت سرمایه‌گذاری می‌شوند.

نقش صنعت بیمه در بازارهای مالی به سه صورت ظاهر می‌شود؛ ابتدا تاثیری که این صنعت می‌تواند بر سایر بازارهای مالی اعمال کند که معمولا به‌صورت یک پشتیبان برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری بکار می‌رود. دومین نقش آن جمع‌آوری و تجهیز منابع مالی با استفاده از عملیات بیمه‌گری است که برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم یا مستقیم به‌کار می‌رود و در نهایت سرمایه‌گذاری مستقیم صنعت بیمه در فعالیت‌های اقتصادی کشور، مهم‌ترین نقش آن محسوب می‌شود؛ به این صورت که شرکت‌های بیمه وجوه بیمه‌گذاران را که به‌صورت ذخایر فنی در اختیار دارند به‌عنوان دارایی سودآور به‌کار می‌گیرند.

شرکت‌های بیمه در بازار پول با ایفای سه نقش «نهادسازی»، «ابزارسازی» و «تاثیرگذاری» و در بازار سرمایه از طریق جمع‌آوری و تجهیز منابع مالی و سرمایه‌گذاری آن و همچنین پوشش ریسک‌های ناشی از آن می‌توانند یک پل ارتباطی میان این دو بازار مالی مهم و حیاتی برقرار کنند. موسسات بیمه‌ای می‌توانند با استفاده از منابع در اختیار خود در تاسیس موسسات پولی و کمک به توسعه بازار پول مشارکت کنند.

راهکار اجرایی رفع موانع موجود و افزایش پوشش ریسک توسط بیمه‌ها در تعاملات بین بازار سرمایه و شرکت بیمه، ریشه دارد. در واقع این پیشنهاد مبتنی بر تفکر ایجاد شرکت یا شرکت‌هایی تخصصی است که عهده‌دار ساماندهی سرمایه‌گذاری‌ها و نوآوری‌های جدید و انتشار ابزارهای مالی نوین باشند.

بنابراین لازم است متولیان و فعالان بازار سرمایه و صنعت بیمه از راهبران اصلی این شرکت باشند تا بتوانند با تسلط کافی بر امور و شناخت نیازها و ضرورت‌ها، اقدامات لازم به‌ویژه از جنبه‌های ساختاری و قانونی را در کمترین زمان انجام دهند.

می‌توان تعامل بین مسئولان و متولیان بازار سرمایه و صنعت بیمه را در قالب کارگروه یا شورایی متشکل از مسئولان دو حوزه سامان داد که در این صورت شرکت پیشنهادی دیگر به‌صورت تخصصی، به یک فعالیت صرف اقتصادی می‌پردازد و نیازی به کارهای حاکمیتی و هدایت ندارد.

دومین پیشنهاد، به توسعه بیمه‌های اعتباری و استفاده از ظرفیت آنها برای توسعه بازار سرمایه مربوط است. بیمه‌های اعتباری می‌توانند یکی از بهترین ابزارهای در اختیار بازار سرمایه برای توسعه و حل مسئله عدم اعتبار شرکت‌های کوچک و همینطور پوشش ریسک این بنگاه‌های تازه‌تاسیس باشند.

به‌عبارت دیگر در دنیای کنونی بهره‌مندی از ظرفیت‌های صنعت بیمه دیگر یک انتخاب نیست؛ بلکه به ضرورتی تبدیل شده

است.

صنعت بیمه و خدماتی که ارائه می‌دهد، فضای امن و ایمنی را از منظر روانی برای صاحبان سرمایه و سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند. در نتیجه بهره‌مندی از انواع پوشش‌های بیمه‌ای با آغاز کسب‌وکارهای مختلف ضروری به‌نظر می‌رسد.

براساس آنچه گفته شد حضور شرکت‌های پیشرو و نوآور در صنعت بیمه که با شناسایی نیازهای روز بازار اقدام به پذیرش ریسک و خطرات احتمالی حاصل از فعالیت یک بنگاه اقتصادی یا سرمایه‌گذاری می‌کنند، به‌طور قطع نقشی سازنده و پشتیبان‌محور در آینده اقتصادی کشور و صنایع بزرگ ایفا خواهد کرد.

 

 

 

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/4v5gvp