سه‌شنبه 04 اردیبهشت 1403 - 23 Apr 2024
کد خبر: 18707
تاریخ انتشار: 1401/05/10 01:29

نان گران می‌شود؟

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفت: دولت بهتر است یارانه نان را در اختیار مردم قرار دهد تا بتوانند آن را مدیریت کنند.

بیژن نوروزی مقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه از سال ۱۳۹۴ تا امسال، قیمت انواع نان حدود ۲ و نیم برابر افزایش داشته است، گفت: در این مدت هزینه های تولید نانوایی ها بیش از پنج برابر شده است.

وی افزود: دولت در طرح جدید به دنبال قیمت واقعی نان است و مابه التفاوت نرخ سال قبل و امسال را با توجه به افزایش هزینه ها به نانوایان پرداخت می کند.


نوروزی مقدم درباره پرداخت ۱۵ درصد از فروش روزانه به نانوایان به عنوان یارانه گفت: این شیوه پرداخت تنها به نان نوع یک (ساده) تعلق میگیرد درحالیکه باید یک درصد مشخصی به همه ی انواع نان پرداخت شود. همچنین با توجه به افزایش حداقل دو برابری هزینه ها از سال قبل تاکنون این میزان یارانه عادلانه نیست.

او افزود: فروش کیلویی نان به دلیل به وجود آمدن خرده نان باعث هدر رفت نان و افزایش ضایعات آن می شود.

وی در باره فروش نان در مغازه ها و مکان های غیر از نانوایی ها گفت: در کارتخوان ها قسمتی به عنوان کسب و کار دیده شده است که میزان فروش این نوع نان ها برای دریافت ۱۵ درصد یارانه در آن ثبت می شود.

وی درباره افزایش قیمت نان با آزادسازی یارانه ها گفت: با اجرای این طرح قیمت هر کیسه آرد از ۳۹ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت و مثلا برای هر قطعه نان سنگک قیمت تمام شده به ۱۳ هزار تومان خواهد رسید که مابه التفاوت این مبلغ را دولت پرداخت میکند.

نوروزی مقدم افزود: بهتر است این یارانه برای نان به مردم پرداخت شود تا بتوانند با مدیریت آن میزان نان دریافتی خود را تهیه کنند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در باره استفاده از کارتخوان هوشمند در نانوایی ها گفت: این طرح از زمان اجرا در نانوایی ها به صورت ناقص عملی شد و بسیاری از اشکالاتی که به مرور زمان نمایان می شود هنوز لاینحل مانده است. اشکالاتی مانند قطعی برق یا سیستم اینترنت، فروش یک جای نان برای مقاصد مختلف مانند خیرات و .

 
منبع: اتاق اصناف


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/4dxzdd