از برنامههای طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک و متوسط برای دستیابی به جهش تولید میتوان به جذب مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی اشاره کرد.
این مهم میتواند به افزایش چشمگیر و تاثیرگذار تولید کمک کند؛ ضمن اینکه محور اصلی و بنیادین اقتصاد مقاومتی نیز بهشمار میرود.
جذب مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی در دو مسیر مجزا دنبال میشود؛ نخست، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری به متقاضیان و فعالان معدنی و دوم ایجاد بستری مناسب برای آشنایی عموم با معدن، فعالیتهای معدنی، مزایا و معایب آن و.... در این زمینه بهنوعی میتوان به فرهنگسازی درباره معدن و صنایع معدنی در جامعه اشاره کرد. باتوجه به شرایط سیاسی و اقتصادی فعلی کشورمان بهویژه تحریمهای یکجانبه و خصمانه امریکا، توجه به مقوله تولیدات غیرنفتی بسیار ضروری بهنظر میرسد.
سال گذشته در طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن با برگزاری همایش و شرکت در چندین نمایشگاه و همچنین تشکیل جلسات استانی برای آشنایی نسبی فعالان بخش معدن گامهای امیدبخشی برداشته شد. ایجاد کنسرسیوم و مشارکت معدنداران با یکدیگر در برخی استانها برای تامین مواد اولیه، راهاندازی کارخانه فرآوری، اکتشاف تکمیلی و... با محوریت و نظارت واحد سرمایهگذاری طرح از اقدامات موثر در فعالسازی و توسعه معادن غیرفعال و قابلتوسعه کشور بود.
تهیه و تدوین کتابچه «معدنکار کوچک»مختص کودکان رده سنی الف تلاشی ویژه و خاص از طرف ما در طرح احیا برای فرهنگسازی و آشنایی کودکان و همچنین خانوادهها با مقوله معدن و فعالیتهای معدنی بوده است.
سیدرضا عظیمی- مجری طرح احیا فعالسازی و توسعه معادن کوچک و متوسط