فولاد خوزستان پیشرو در پدافند غیرعامل
جلسه پدافند غیرعامل شرکت فولاو خوزستان با حضور حسن ساسانی جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور و هیات همراه، امین ابراهیمی مدیرعامل، مشاوران، قائممقامان، معاونان و مدیران شرکت فولاد خوزستان ساختمان مدیرعامل برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی فولاد خوزستان، امین ابراهیمی، مدیرعامل فولاد خوزستان در این جلسه گفت: فولاد خوزستان نقش کلیدی در زنجیره فولاد کشور ایفا میکند. با همت کارکنان پس از تامین نیاز داخلی، ۶۰ درصد محصولات این شرکت صادر میشود. وی افزود: در سالی که شعار آن تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها است، با ایجاد قطعیهای برق و گاز، حجم تولید این شرکت بسیار کاهش یافت؛ البته شرکت فولاد خوزستان با افقی که برای خود مشخص کرده، قصد دارد ۲۵ درصد تولید کشور را در صنعت فولاد به خود اختصاص دهد. ابراهیمی گفت: در حال حاضر ۱۴۵ پروژه با هزینه بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه فولاد خوزستان در نظر گرفته شده است.
محسن ساسانی، جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور در این نشست اظهار کرد: پدافند غیرعامل عبارت است از: حفاظت از داراییهای ملی در برابر تهدیدهای تخصصی (اقدامات غیرمسلحانه). جنگ اقتصادی قواعدی دارد که حفاظت از آن برعهده فرمانده اقتصادی است. به دلیل اینکه تهدیدها متفاوت شده، ساز کار محافظت از آن نیز متفاوت است. پدافند غیرعامل، سرعت، دقت و قدرت حفاظت از سیستم را افزایش میدهد.
وی افزود: فرآیندهای پولی و مالی، با قوانین وضعشده در امور بین المللی، دستاویز ابر قدرتها شده است و در حوزه اقتصاد اگر با دقت و هوشمندی پیش نرویم، با وجود بدافزارها، دچار اختلال خواهیم شد. وی افزود: در طول سال جاری ۳ بار صنایع اصلی کشور ما مورد حمله سایبری قرار گرفته است. حال اگر سیستم پولی و مالی در کشور دچار تهاجم شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ به همین دلیل نیاز وجود پدافند غیرعامل بیشتر احساس میشود. مدیرعامل فولاد خوزستان در این نشست گفت: قانون ماده ۲۰۱ بند «ک» برنامه ۵ ساله توسعه کشور میگوید: رعایت اصول پدافند غیرعامل در طراحی و اجرای طرحهای حساس و مهم یا در دست مطالعه و نیز تاسیسات زیربنایی و ساختمانهای حساس، شریانهای اصلی و حیاتی کشور و آموزش عمومی مردم توسط نهادهای اجرایی موضوع ماده ۱۷۹ این قانون به منظور پیشگیری و کاهش مخاطرات ناشی از سوانح غیرطبیعی است. وی افزود: میزان خسارت و صدمات ناشی از عوامل و پدیدههای بالقوه یا بالفعل خسارتزا نسبت به نیروی انسانی، تجهیزات و تاسیسات با شدت صفر تا ۱۰۰ درصد را آسیبپذیری میگویند.
ابراهیمی افزود: در پدافند عامل دفاع در مقابل حملات خرابکارانه زمینی، هوایی، موشکی، اتمی و بمب با بکارگیری سلاح و تجهیزات جنگی و تکنیکهای رزمی انجام میپذیرد اما پدافند غیرعامل مجموعهای از اقداماتی است که مستلزم بکارگیری جنگافزار نبوده و با اجرای آن میتوان آسیبپذیری را حذف کرد یا به حداقل ممکن کاهش داد. این اقدامات شامل افزایش بازدارندگیها، تداوم فعالیتهای ضروری و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی است. اقدامات پدافند غیرعامل شامل پوشش، پراکندگی، جابهجایی، فریب، مکانیابی، اعلام خبر، قابلیت بقا، استحکامات، استتار، اختفا، ماکت فریبنده و سازههای امن است. در پدافند غیرعامل نهادها، بخشها، واحدها و کارکنان میتوانند نقش موثری ایفا کنند.
وی ادامه داد: حفاظت از زیرساختهای حیاتی و از جمله ارتباطی و رسانه و ارزیابی امنیت آنها و حفاظت از تاسیسات و تجهیزات، حفاظت سازمانی، تداوم اداره مدیریت کارکنان و شبکههای اطلاعرسانی سیستمها و داراییها و مراکز حیاتی درونسازمانی و ارتباطی (که در صورت انهدام موجب بروز بحران، آسیب و صدمات جدی، سامانههای هدایت کنترل و فرماندهی، تولیدی و اقتصادی، پشتیبانی ارتباطی و دفاعی میشود) و مراکز حساس و فضای سایبری در پدافند غیرعامل بسیار مهم است. ابراهیمی تاکید کرد: براساس رویکرد پدافند غیرعامل بسیاری از تاسیسات و ساختمانها به صورت ۲ منظوره احداث میشود تا بهعنوان پناهگاه نیز استفاده شود.