توانمندسازی کارگران در مشاغل موقت و سیار
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور کارگری با تاکید بر لزوم توانمندسازی کارگران و قشر شاغل در مشاغل موقت و سیار گفت: انجمنها و تعاونیها در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کارگران تمام تلاش خود را بهکار ببندند.
به گزارش ایسنا غلامرضا عباسی در نخستین جلسه مشترک اتحادیه تعاونیهای تامین نیاز استادکاران و کارگران ساختمانی فصلی کشور و استان فارس که بهمنظور رونمایی از سامانه جامع خدمات اعزام به کار بهصورت برخط با همکاری شبکه کشوری کسبوکار پشتیبان برگزار شد، بیان کرد: تشکیل اتحادیه تامین نیاز منجر به رونق اقتصادی در صنوف کارگری میشود. او تاکید کرد: یکی از مهمترین وظایف تشکلهای صنفی، تقویت و توانمندسازی تشکلها و نمایندگان خود در مراجع تصمیمگیری و تصمیمسازی است.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور کارگری با تاکید بر اینکه در هر عرصه باید پیگیر مطالبات خود باشیم، بهوجود ۱۱هزار تشکل کارگری ثبتشده در سطح کشور اشاره کرد و افزود: تشکلهای صنفی و تعاونیها باید با ورود به حوزههای تعاونی مصرف، مسکن و تامین نیاز در راستای رونق اقتصادی خود قدم بردارند.
عباسی بااشاره به اهمیت جایگاه کارگران و استادکاران ساختمانی در امر صنعت ساختمان کشور گفت: آمارها نشان میدهد کارگران ساختمانی در کنار مشکلات معیشتی باوجود نقشآفرینی در صنعت ساخت و ساختمان، خود فاقد مسکن شخصی هستند.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور کارگری همچنین با تاکید بر توانمندسازی کارگران و قشر شاغل در مشاغل موقت و سیار، گفت: انجمنها و تعاونیها باید با همافزایی و در کنار هم قرار گرفتن در راستای بهبود وضعیت اقتصادی، بیمه، معیشت، امنیت شغلی، بهداشت و ایمنی کارگران تمام تلاش خود را بهکار ببندند.
اجرای اپلیکیشن «سامانه اعزام به کار»
جمشید دیوسالار، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تامین نیاز کارگران و استادکاران ساختمانی و فصلی کشور نیز گفت: اتحادیه تعاونی استادکاران و کارگران ساختمانی کشور بیش از یک سال است که شکل گرفته و تفاهمنامهای با فنی - حرفهای و صندوق بیمه اجتماعی کشور منعقد کرده است. او بیان کرد: در راستای برخورداری کارگران از بیمه یکروزه نیز با بیمه تعاون تفاهمنامهای مبادله کردهایم.
دیوسالار ادامه داد: کارگروه مسکن و... ایجاد شده و از فضای مجازی در دوران کرونا برای پیشبرد اهداف این اتحادیه استفاده کردهایم.
او اضافه کرد: در ۲۰روز اخیر اتصال گواهی فعالیت صنفی سیار برای مشاغل فصلی را که در حوزه ساختمان تبدیل به جواز نظام استادکاری میشود، اجرایی کردهایم و اتصال گواهی فعالیت صادره با سامانه هوشمند دولت را هم امروز رونمایی کردیم.
دیوسالار از طراحی و اجرای اپلیکیشن «سامانه اعزام به کار» برای اعزام کارگران به کار هم خبر داد و گفت: نمونه نهایی این مهم تست شده است.
او همچنین بااشاره به خدمات الکترونیک برای کارگران گفت: برای نخستینبار در کشور کیف پول الکترونیک برای جوامع کارگری را در دستور کار قرار دادیم و در این راستا مجموعه «زر» در کنار واحد پولی ریال قرار میگیرد.
دیوسالار تصریح کرد: تفاهم و تعامل اتحادیه با شبکه زر موجب مراودات پولی برای جامعه کارگران میشود.
عرضه نخستین بیمه زندگی رمز پایه کشور
هدایتاله سلیمی، مدیرعامل شبکه کشوری کسبوکار پشتیبان نیز گفت: با تلاش شبانهروزی متخصصان ایرانی در سامانه رمز ارزی ملی چنج و با مشارکت و سرمایهگذاری شبکه کشوری پشتیبان نخستین کیف پول غیرمتمرکز بینالمللی ایرانی راهاندازی شده است.
وی گفت: عرضه نخستین بیمه زندگی رمز پایه کشور نیز توسط سامانه رمز ارزی ملی چنج انجام میشود. موسسه فناوری هوشمند شبکه زر متولی این بیمه رمز پایه خواهد بود.
او ادامه داد: این موسسه به مناسبت عید غدیرخم ۱۱۰ واحد زر (به ارزش ۲میلیون ریال) به تمام کارگران و خانوادههای آنها تقدیم کرده و مردم عزیز میتوانند با مراجعه به سامانه www.mellichange.com مبلغ هدیه خود را دریافت کنند.
سلیمی خاطرنشان کرد: سامانه پرداخت الکترونیک ملی پی، پرداخت یار رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و مجموعه فناورانه ملی تک نیز در اجرای این طرح مشارکت خواهند داشت.
تعریف شناسنامه کار
اسعد صالحی، رئیس هیاتمدیره اتحادیه تعاونیهای تامین نیاز کارگران و استادکاران ساختمانی و فصلی کشور نیز در این جلسه یا بیان اینکه لازمه اقتصاد پویا، رونق و گسترش صنعت ساختمان است، گفت: در دنیا صنعت ساختمان بهعنوان یکی از مهمترین صنایع پیشرفته ارتباط مستقیمی با زیرساختهای اقتصادی دارد تا جایی که گاهی نزدیک به ۹۰درصد اقتصاد را نیز درگیر میکند.
او با بیان اینکه میان مولفههای صنعت ساختمان حلقههای مفقوده بسیاری در کشور وجود دارد، گفت: یکی از این حلقهها، نبود توجه به کارگران و استادکاران ساختمانی است، در حالی که در دنیا اعتبار ساخت به استادکاران ساختمانی و نیروهای کار فعال در آن مجموعه برمیگردد.
صالحی همچنین با بیان اینکه انجمنهای صنفی و تعاونیها از نظر قدرت اجرایی بالا با هم برابر هستند، افزود: امروز در کشور ما ۷۰۰هزار کارگر ساختمانی بیمهشده و ۴۰۰هزار نفر نیز در لیست انتظار قرار دارند، از این تعداد تنها ۵۵درصد کارگر ساختمانی بوده و مابقی متفرقه هستند.
او تاکید کرد: اگر میخواهیم صنعت ساختمان را تکان داده و در مسیر رونق اقتصادی گام برداریم، باید شفاف کار کنیم. برای کارگران و استادکاران ساختمانی نیز شناسنامه کار تعریف شود.
نقش کمرنگ تعاونیها در اقتصاد
سرپرست معاونت تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه طبق قانون سهم دیدهشده برای تعاونیها در اقتصاد کشور ۲۵درصد است، گفت: تاکنون ۷درصد این قانون در سطح کشور عملیاتی شده است.
باقری با بیان اینکه نقش پررنگ و اصلی مردم در اقتصاد کشور از طریق اتحادیهها و تعاونیها شکل میگیرد، عنوان کرد: برخی اتحادیهها از نیت و قصد اصلی فاصله گرفته و راه خود را گم کردند.
او تصریح کرد: کمرنگ شدن نقش تعاونیها در اقتصاد کشور ناشی از بیاعتمادی مردم به آنها بوده است.
حسن کمالی، مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر فارس نیز در این جلسه بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب خدمات گسترده به افراد جامعه ارائه شد که خدمات بیمهای از جمله آنها است.
او ادامه داد: صندوق بیمه روستاییان و عشایر در سال ۸۴ با هدف بیمه روستاییان، عشایر، قالیبافان، کشاورزان و... فعالیت خود را در پیش گرفت.
کمالی با بیان اینکه صندوق یادشده جوان است و نیاز به توسعه فرهنگی دارد، گفت: تفاهمنامه در اینباره با اتحادیه تعاونیهای تامین نیاز کارگران و استادکاران ساختمانی و فصلی کشور منعقد شده و افرادی که تحتپوشش بیمه نیستند، میتوانند به عضویت صندوق درآیند.