-
در سفر رئیس‌جمهوری و هیات همراه به قطر چه گذشت

برگزاری همایش ایرانیان مقیم قطر با حضور وزیر صمت

در جریان سفر وزیر صمت به همراه رئیس‌جمهوری به دوحه قطر، همایش بزرگ ایرانیان مقیم قطر با حضور وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.

به‌گزارش شاتا، در این همایش بزرگ، جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی مقیم قطر به بیان مهم‌ترین نظرات و دغدغه‌های خود در راستای ارتقای مراودات تجاری کشورمان با قطر پرداختند. سفر رئیس‌جمهوری به کشور قطر با دو هدف اصلی شرکت در جلسات اوپک گازی و دیدارهای دوجانبه بین مقامات دو کشور در راستای توسعه همکاری‌های صنعتی، تجاری، ترانزیتی و گردشگری انجام می‌شود. در این سفر، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز حضور دارد تا رایزنی‌های لازم برای توسعه همکاری‌های تجاری انجام شود. فاطمی‌امین در جریان سفر به قطر همچنین با وزیر صنعت و تجارت قطر در دوحه دیدار و ملاقات کرد تا زمینه‌های ارتقای روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را موردبررسی قرار دهد.


معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران که رئیس‌جمهوری و وزیر صمت را در سفر قطر همراهی کرد، درباره روند مذاکرات با بخش دولتی و خصوصی این کشور، گفت: پروژه‌های صنعتی و دانش‌بنیان ایرانی با استقبال طرف قطری مواجه شد و با توجه به مذاکرات انجام‌شده، هیات سرمایه‌گذاری این کشور طی ماه‌های آینده به‌منظور بازدید از برخی پروژه‌ها به ایران سفر می‌کنند.


علیرضا پیمان‌پاک با اشاره به دیدارهایی که با مقامات دولتی قطر برگزارشده، اظهارکرد: در دیدار با وزیر صنعت و تجارت قطر درباره ایجاد مرکز تجاری ایران در این کشور به‌منظور مدیریت و پیگیری مسائل و مشکلات تجار و برنامه‌ریزی برای ارتباط درست تاجران برتر دو کشور گفت‌وگو و مقرر شد، مرکز تجاری با همکاری طرف قطری ایجاد شود.


وی افزود: در این دیدارها همچنین ضمن بررسی مسائل مربوط به پهلوگیری کشتی‌های ایرانی، مقرر شد با توجه به تفاهمنامه میان وزیر راه‌وشهرسازی ایران با وزیر همتای خود در قطر، در این زمینه تسهیل‌سازی شود.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به نقش ویژه ایران در ترانزیت گفت: ظرفیت ایران به‌عنوان پل ارتباطی میان کشورهای حاشیه خزر و روسیه با قطر، هند و کشورهای افریقایی به‌منظور صادرات مجدد و ترانسشیپ‌منت بررسی شد و مورد استقبال طرف قطری قرار گرفت و وزارت صمت مسئولیت پیگیری و انجام آن را عهده‌دار شد. پیمان‌پاک ادامه داد: مسائل بانکی، مالی و پولی و همچنین ضمانت‌ها و فعال‌سازی صندوق ضمانت صادرات نیز در قطر موردبحث و بررسی جدی قرار گرفت.


توسعه صادرات خدمات فنی‌مهندسی
وی اضافه کرد: مشارکت قطر در توسعه ظرفیت برخی صنایع مانند تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی و دارویی در ایران بررسی شد و مورداستقبال قرار گرفت.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: در زمینه صادرات خدمات فنی‌مهندسی ایران به کشورهای گوناگون مانند عراق، جنوب‌شرق آسیا و افریقا هم بحث و گفت‌وگو شد و طرف قطری به‌منظور همکاری در این زمینه ابراز علاقه‌مندی کرد.


راه‌اندازی کارگو و حمل هوایی بار به قطر
پیمان‌پاک با اشاره به نزدیک شدن جام‌جهانی فوتبال که در کشور قطر برگزار می‌شود، گفت: یکی از موضوعات مهم که در این دیدارها موردمذاکره قرار گرفت، راه‌اندازی کارگو و حمل هوایی بار به قطر بود و مقرر شد طی هفته‌های آینده با توافقات انجام‌شده نخستین پرواز کارگو آغاز شود.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: مسائل مرتبط با گردشگری نیز بررسی شد تا از ظرفیت بازدیدکنندگان و مسافرانی که به‌منظور دیدار از رویداد جام جهانی به قطر سفر می‌کنند، برای بازدید و برگزاری تورهای مختلف در ایران برنامه‌ریزی شود و این موضوع نیز از طریق وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دنبال خواهد شد.


اصلاح آیین‌نامه اتاق مشترک ایران و قطر
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه سخنان خود به برگزاری جلسات با بخش خصوصی اشاره و اظهارکرد: نشستی با رئیس اتاق بازرگانی قطر و با حضور اعضای اتاق مشترک ایران و قطر برگزار خواهد شد تا درباره ارتباط اتاق‌های بازرگانی و همچنین اصلاح آیین‌نامه اتاق مشترک ایران و قطر برای فعال‌تر شدن این اتاق، گفت‌وگو و تبادل‌نظر شود.
پیمان‌پاک اضافه کرد: نشست‌هایی با سرمایه‌گذاران قطری و به‌ویژه شرکت‌هایی که امنیت غذایی قطر را بر عهده داشتند، برگزار و مقرر شد در زمینه کشت فراسرزمینی برای تامین اقلام موردنیاز اقدام و در قالب مشارکت تولید و تجارت برای برخی محصولات حوزه‌های دارای مزیت ایران مذاکرات جدی انجام شود.
وی در پایان گفت: برخی از پروژه‌ها مانند تجاری‌سازی حوزه‌های دانش‌بنیان در قطر و در ایران موردبحث قرار گرفت و پس از معرفی فهرستی از پروژه‌ها، با اعلام آمادگی برخی سرمایه‌گذاران قطری، تعدادی از آنها موردموافقت اولیه قرار گرفت و مقرر شد در یک ماه آینده هیات‌های سرمایه‌گذاری قطری برای بازدید به کشورمان سفر کنند و این شیوه همکاری با تأمین منابع مالی از سوی قطر در گام نخست برای پروژه‌های کوچک و متوسط آغاز شود.


تاکید بر عزم راسخ دو کشور
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران همچنین در ارتباط زنده تصویری از دوحه قطر با برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به عزم راسخ دو کشور ایران و قطر برای ارتقای مراودات تجاری، از انعقاد تفاهمنامه‌ها و موافقتنامه‌های گوناگون با قطری‌ها خبر داد و گفت: فعالیت‌های مشترک برای اجرای توافقات انجام‌شده را به سرعت آغاز می‌کنیم.
به گزارش شاتا، علیرضا پیمان‌پاک با بیان این مطلب، افزود: موافقتنامه‌های متعددی در حضور رئیس‌جمهوری و امیر قطر به امضا رسید و در حوزه‌های حمل‌ونقل، انرژی، تجاری، برق، همکاری‌های گازی، خدمات فنی‌مهندسی و گردشگری توافقات خیلی خوبی انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه همه این موارد به‌طور مستقیم و غیرمستقیم تاثیرات بسزایی بر بخش صادرات، تجارت و گردشگری کشور خواهد داشت، اظهارکرد: آنچه در جلسات بارز بود، عزم جدی دو طرف برای همکاری و در تمام مباحثی که به‌نوعی قرار بود از طرف ایرانی اشاره شود، میل، رغبت و علاقه‌مندی قطری‌ها بسیار بیشتر بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: رئیس‌جمهوری تأکید داشتند عزم جدی برای همکاری و توسعه روابط تجاری در تمام زمینه‌ها وجود دارد؛ در بخش تجارت دوجانبه موضوعات مختلف و متعددی مطرح و درباره مشکلات پیش‌روی حوزه حمل‌ونقل، لجستیک و انتقال ارز بحث و بررسی و راهکارهای متعددی تعریف شد.


دستورات ویژه رئیس‌جمهوری
رئیس سازمان توسعه تجارت در ادامه بیان کرد: رئیس‌جمهوری نیز دستورات ویژه‌ای را صادر کردند که شروع حمل کالا از طریق کارگو به صورت هوایی، تشکیل سریع قرارگاهی برای استفاده از فرصت تجاری و گردشگری جام‌جهانی و تسریع در رفع مشکلات حوزه حمل‌ونقل از جمله این دستورات بود.
پیمان‌پاک همچنین یادآور شد: نشست‌هایی با تجار نیز داشتیم و رئیس‌جمهوری و وزیر صنعت ، معدن و تجارت در جریان مشکلات آنها قرار گرفتند و به سرعت دستوراتی را در این زمینه صادر کردند.
همچنین در دو جلسه متفاوت با وزیر صنعت و تجارت قطر، مسائل مختلفی را بررسی کردیم و به حوزه عملیات و برنامه‌های راهبردی و اجرایی رسیدیم که قرار شد آنها را تدوین و به سرعت صورت‌جلسه کنیم و بخش‌هایی که نیاز به فعالیت‌های دقیق‌تر دارند در اجلاس کمیسیون مشترک طی ۲، ۳ ماه آینده توسط وزارت نیرو و وزارت تجارت قطر بررسی شوند تا این مسائل دیگر حل و نهایی شوند و بتوانیم فعالیت‌ها را شروع کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*